2017. augusztus 15., kedd

Disney book tag



Sziasztok!
Ma újabb book taggel készültem Nektek, amire  Lfangirl9 (Never Grow Upblog) hívott ki. Ezúton is köszönöm, hogy rám gondoltál. Gyerekkoromat többek között a Disney-világban töltöttem (és Roxfortban :D), így nem volt kérdés, hogy van-e kedvem kicsit visszatérni a mesékhez. Jöjjenek a válaszaim (a könyvcímekre kattintva elérhetitek az értékelésüket)!



A kis hableány – Valaki, aki nem illik az író által megteremtett világba
Egyszerűen nem jut ilyen az eszembe. Nem éreztem ezt mostanában egy könyvnél sem.

Hamupipőke- Egy karakter, aki nagy átváltozáson megy át
Baráth Viktória A főnök című regényében a főhősnő, Ana az első oldalakon számomra még egy elkényeztetett úrilánynak tűnt (és igazából az is volt, pénz, luxus, semmi gondja), de a könyv végére a megpróbáltatások által egy teljesen más lány lett belőle és ez nagyon tetszett. Abszolút látható volt a jellemfejlődés és átalakulás.


Hófehérke- Egy könyv sokszínű/ eklektikus szereplőgardával
Egyből Leiner Laura Bexi-sorozata jutott eszembe. Konkrétan az egész sorozat, nemcsak egy kötete. Ez a történet teli van elképesztő figurákkal: a főhős lány egy énekes csaj, aki Youtube-vidóval lett sztár, aztán ott van Nagy Márk, az egoman, akit mégis képtelenség nem imádni, és ők még a szolidabb karakterek. Ott van mellettük Körte (igen, ez a neve :D), a tetovált, hosszú hajú menedzser, illetve egy  rockegyüttes, akik végül átalakulnak gyerekdalokat éneklő csapattá. És akkor a nevüket még nem is említettem (Aszádék). Teljesen kaotikusan hangzik ez a szereplőgárda, olvasva a könyveket azonban kiderül, hogy így kerek, egész a történet.


Csipkerózsika- Egy könyv, ami igencsak altató hatással volt rád
Épp most olvasom Bulgakov Mester és Margarita című klasszikusát. Enyhén szólva engem álmosít ez a könyv. Unalmas, sokszor érthetetlen, az orosz irodalom nem hinném, hogy az én világom. Hozzátenném, hogy az elején járok a könyvnek, szóval lehetnek még csodák. Egy biztos, ha most abbahagyom az olvasását, soha többé kezembe nem veszem. Szóval kitartok egyelőre és megpróbálom végigolvasni.



Oroszlánkirály- Egy karakter, akit valamilyen trauma ért gyermekkorában
Elle Kennedy Az üzlet című regényének egyik főhősét, Hannah-t gyerekkorában megerőszakolták. Ez borzalmas, kegyetlen tragédia és természetesen rányomja a bélyegét a lány személyiségére.


Szépség és a Szörnyeteg- Egy szörnyen hosszú könyv, amitől eleinte tartottál
A kedvenc mesém
A.C.Hoover: Liverpool Street Ez a könyv egy vaskos, csodaszép kötet, közel 600 oldal. Kissé tartottam tőle, hogy ekkora fába vágtam a fejszémet, de már az első fejezetek után tudtam, hogy nem lesz gond. Csak úgy pörögtek az oldalak, nagyon olvasmányos és érdekes történet, a karakterek szerethetőek és így könnyű olvasni. Csak ajánlani tudom Nektek!



Aladdin- Egy karakter, akinek teljesül a kívánsága jó vagy rossz értelemben.
Stephanie Perkins Isla és a hepiend című könyvében Islának titkos vágya évek óta megismerni Josht, és nagyon drukkoltam neki, hogy ez megtörténjen. Szerencsére így is lett. És egyébként az egyik kedvenc könyvem lett az ő történetük.

Mulan- Egy szereplő, aki nem az, mint akinek kiadja magát
Perselus Piton a Harry Potter-sorozatból. Számomra ő minden idők leginkább félreismert karaktere. J.K.Rowling annyira zseniálisan alkotta meg őt, hogy szerintem olvasás közben senki nem gondolta volna, hogy a végén mi derül ki róla (de nem akarok spoilerezni, ha valaki neadjisten’ még nem olvasta volna).

Toy Story- Egy történet, aminek bárcsak élhetnének a szereplői
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Ó, bárcsak létezne Étienne St. Clair, Anna, Josh, Rami, Isla. Imádnék velük egy suliba járni! :D



Utódok- A kedvenc főgonoszod
Gonosz is és kedvenc is? Hmm…ilyen nem jut eszembe, nem is értem miért. :DDDD Mondanám Voldemortot a HP-ből, de ő hiába főgonosz, egyáltalán nem kedvenc.


Köszönöm a lehetőséget, remélem tetszettek a válaszaim. Akinek van kedve, töltse ki a book taget és küldje el a linket hozzászólásban!
Legyen szép napotok! :)

Pandalány


 
Képek forrása: favim.com, Google

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis tag lett! Köszönöm a kihívást, my only bookwormtwin! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, twin! :)))) Várom a te bejegyzésedet!

      Törlés