2023. december 21., csütörtök

BLOGTURNÉ: Lucy Score - Amit sosem fedünk fel


Újabb humoros, izgalmas és szexi történet Knockemout kisvárosából, amelyből kiderül, hogy a jófiúk valóban mindig a jólányokat választják-e.

Kiadó: Pioneer Books
Fordító: Bótyik Bettina Zora
ISBN: 9786156644060
Oldalszám: 640 oldal, kartonált
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt


A fülszöveg
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud.
Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől. Kerüli az embereket, és ez épp kapóra jön új, dögös szomszédjának, Linának, aki szintén nem vágyik mély beszélgetésekre vagy tartós emberi kapcsolatokra, csupán feltűnés nélkül szeretné elvégezni a munkát, ami miatt a városba érkezett. Csakhogy találkozásuk első pillanatától kezdve mindketten tudják, hogy nagyon nehezen tudnak majd szimplán jó szomszédok maradni.
Vajon Lina képes lesz ellenállni Knockemout bájának és Nash sármjának? És képesek lesznek megőrizni legféltettebb titkaikat egymás előtt – a titkokat, amelyek mindent tönkretehetnek?




Általában fele ekkora hosszúságú könyveket szoktam olvasni, de mivel a Knockemout-sorozatnak már az első kötete is vonzott, kíváncsian kezdtem el ezt a közel 640 oldalas kötetet. Kihívásnak gondoltam, de kiderült, hogy nagyon könnyed a stílusa, ezért könnyen olvasható, gyorsan haladós könyv. A történet alapvetően az erotikus-romantikus műfajba sorolható, ezért egy kicsit aggódva kezdtem bele, de szerencsére megvan benne az az érzelmi mélység, amit mindig keresek egy-egy ilyen kötetben.

Két szereplő szemszögéből ismerjük meg az eseményeket: az egyik Nash, aki Knockemout város helyi rendőrfőnöke, másik pedig Lina, aki nemrég érkezett a városba és később megtudjuk, hogy egy fontos ügynek kell a végére járnia, ezért van a városban. Eleinte kicsit zavaró volt a sok név, nem tudtam ki kicsoda, viszont elég könnyen tisztázódott és onnantól abszolút sikerült beleélnem magam a történetbe.
Szinte az első oldalakon feltűnt, hogy mennyire erős a kémia a két főszereplő között. Legalábbis így próbálja leírni az írónő, közben viszont fura volt, hogy semmit nem tudnak még egymásról de már egymásról fantáziálnak, holott alig váltottak néhány szót. Ezt kicsit túlzásnak éreztem, aztán később világossá vált, hogy igazából ismerik egymást régről, mert a lány a srác bátyának az ex barátnője. Így már értettem, hogy miért van egyből vonzalom közöttük, ami lehet, hogy mindig is ott volt, csak sosem engedtek vagy engedhettek neki utat. Ettől függetlenül voltak érdekes jelenetek, például a kutyamentésnél nem a kutyával foglalkozott Nash,  hanem azzal, hogy mit csinálna Linaval, mindezt az esős, sötét, hideg reggelen.

A könyv helyszíne szinte azonnal megvett magának. Nagyon tetszett a kisvárosi légkör amit az írónő megmutat. Legalábbis így tudom elképzelni ezt a várost: minden egy helyen összpontosul, a belvárosban minden egy helyen van, nyüzsög az élet. A rendőrörsről kilépve szinte rögtön egy kicsi könyvtárba botlunk. Egy kicsit Stars Hollow jellegű város élt a fejemben olvasás közben, szinte magam előtt láttam az utcáit.

Onnantól, hogy elkezdjük megismerni a két fő karaktert, érezhető, hogy itt valami komolyabb érzelmi szál fog kibontakozni. Nemcsak az elementáris erejű kémia érezhető közöttük, hanem valami sokkal komolyabb cselekményszál. Nash épp egy lövöldözésből épül fel, súlyosan meglőtték, és nagyon friss az érzelmi megrázkódtatás. Az első kötetet nem olvastam még, de sejtem, hogy ott történhetett vele valami, amikor meglőtték. Ekkor költözik a szomszédjába Lina, a rejtélyes, régről ismert lány. Minden igyekezetükkel szeretnénk ellenállni a másiknak, de természetesen első perctől éreztem, hogy nem fognak a végletekig ellenállni a kísértésnek.

Mindazok ellenére, hogy a történetben elég sok tipikusan romantikus és kiszámítható dolog van, szerettem olvasni és okozott meglepetést. Nagyon könnyű belemerülni, a szereplőket kedveltem összességében és kíváncsian várom, hogy a trilógia következő része mit tartogat a számunka majd, ami jövőre fog megjelenni.



Nyereményjáték

Mostani blogturnénk minden állomásán Lucy Score magyar nyelven megjelent regényének szerelmes párjainak neveit találjátok. A Ti feladatotok, hogy a szereplők nevei alapján kitaláljátok a könyvcímeket. Figyelem! Ezúttal egy bónusz esélyt is tartogat a rafflecopter. 😉

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladványom
Catalina & Noah

a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
12.17. Angelika blogja
12.19. Fanni’s Library
12.21. Pandalány olvas
12.23. Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése