2023. december 16., szombat

BLOGTURNÉ: Gilmore girls - Szívek szállodája A hivatalos szakácskönyv


Kávé, kávé, kávé!
A Gilmore girls sorozat ikonikus receptjeit tartalmazó hivatalos szakácskönyv a 21. Század Kiadó jóvoltából végre magyarul is megjelent. Megkóstolhatjuk Sookie csodarizottóját, de ha csak egy hamburgerre van időnk, beugorhatunk Luke falatozójába, valamint megtudhatjuk a tökéletes kávé receptjét is. A könyv teli van gyönyörű, színes fényképekkel a sorozatból, valamint idézetekkel és természetesen az ételek fotói segítik az elkészítésüket. Az első és egyetlen szakácskönyv, mely a sorozat hivatalos receptjeit tartalmazza. Tartsatok bloggereinkkel, és esélyetek lesz megnyerni egy példányt a kötetből!

Eredeti cím: Gilmore Girls: The Official Cookbook

Kiadó: 21. Század Kiadó

Megjelenési dátum: 2023. november 25.

ISBN: 9789635684656
Oldalszám: 176
Fordító: Vándor Judit
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt


A fülszöveg
Ez ​a pudli nem fog letojni! Az első hivatalos receptgyűjtemény a pergő nyelvű Gilmore Girls, a Szívek szállodája világából.
A Gilmore Girls: A hivatalos szakácskönyv ételeket gyűjt egybe Stars Hollow minden szegletéből és azon túlról, például a Szitakötő szállóból, a Weston cukrászdából, Al Palacsintaházából, Luke kávézójából és Emily & Richard vacsoraasztaláról. A rajongók örömüket lelik majd abban, hogy elkészíthetik kedves sorozatuk ikonikus ételeit, így például Sookie rizottóját, Mrs. Kim lenmagos muffinját, Luke sajtburgerét sült krumplival, és persze egy csésze tökéletes kávét!
Találunk itt leleményes főzőtippeket Sookie-tól, vendéglátói tippeket Micheltől, etikettre vonatkozó tanácsokat Emily Gilmore-tól, valamint Lorelai és Rory bölcsességeit arról, hogyan főzzünk gyorsan, illetve hogyan beszéljünk annál is gyorsabban.

Több mint ötven recept:
Receptek tucatszámra – Stars Hollow kedvencei Sookie rizottójától Luke sajtburgeréig.
SOOKIE TIPPJEI: készítsd el a Gilmore Girlsben látható ikonikus ételeket Sookie főszakács tippjeivel! Lépésről lépésre követhető, egyszerű útbaigazítások.
RECEPTEK MINDEN ALKALOMRA: Dobj össze finomságokat anya-lánya brunchhoz vagy családi vacsorára, vagy akár olyan estélyre, ahová az egész város hivatalos.
TELE FOTÓKKAL: Bámulatos színes képek az ételekről, hogy sikerrel elkészítsd őket, és más képek a sorozat legkedveltebb jeleneteiből.
AZ ELSŐ HIVATALOS GILMORE GIRLS – SZÍVEK SZÁLLODÁJA SZAKÁCSKÖNYV: Az egyetlen szakácskönyv, amely hivatalos recepteket kínál – egyenesen a Gilmore Girls – Szívek Szállodája forgatásáról.



Az idei évem legszebb új könyve a polcomon a Gilmore girls sorozat alapján készült szakácskönyv. Számomra ez a sorozat a sorozatok sorozata és a gyűjteményem ékköve lett ez a kötet. A sorozat,a szereplői, helye, ételei a legkomfortosabbak nekem, egy olyan világ, amiben bármikor szívesen élnék.

Stars Hollow kisvárosa teli van furcsábbnál furcsább lakókkal, és mindegyikük nagyon szerethető. Összetartóak, törődnek a másikkal, közben pedig egy olyan szórakoztató sorozatot kap a néző, hogy újra és újra visszatér ebbe a világba, én legalábbis minden évben újranézem az egész sorozatot.
A kisváros teli van kisvállalkozókkal, akik isteni finom ételeket kívánlak, úgymint Al Palacsintázója, Taylor Doose kisboltja és régimódi "üdítőboltocskája" (ő mondta így :D), vagy épp Luke falatozója. Ezekre a helyekre járnak enni a város lakói és most megismerhetjük végre mi is ezeket a recepteket és kicsit az otthonunkba varázsolhatjuk Stars Hollowt.

A könyv olyan ételeket mutat be, amik egyes karakterekhez vagy helyszínekhez kapcsolódnak. Luke klasszikus hamburgerétől egészen Emily elegáns vacsopartijaiig megismerhetjük a recepteket, bármihez is van kedvünk.

Nem maradhat kis Sookie sem, aki a Szabadság Szálló, majd a Szitakötő igazi mesterséfe. Reflexszerűen tud recepteket mondani bármikor,hiszen a fejében milliónyi recept van, különlegességek, amiket a szállóban reggelinek és ebédnek szolgálnak fel. A konyhaművészetét otthon is űzi, a férje, valamint Lorelaiék legnagyobb örömére.


Olvastam erről a könyvről, hogy ez az egyetlen, amely valóban a sorozathoz készült ételek receptjeit tartalmazza, azaz teljesen mértékben hivatalos kötet. Lenyűgöz, hogy mennyire igényes darab, a kivitelezése pazar, kemény fedeles könyv. Teli van csodás színes képekkel a sorozatból és az ételekről, illetve az adott ételhez kapcsolódóan majdnem mindegyik oldalon van egy idézet. Ez a könyv tökéletes ajándék minden Gilmore girls rajongó számára. És az a legjobb az egészben, hogy mivel Lorelai és Rory teljesen átlagos kisvárosban élnek, rengeteget esznek, az ételeik sem túl különlegesek, így otthon könnyen elkészíthetőek. Emilynél, a nagyszülőknél a pénteki esti vacsorák alkalmával persze előfordulnak szokatlan receptek, de ezt leszámítva a könyv tényleg használható.

Ha kíváncsiak vagytok a sorozattal kapcsolatos gondolataimra, itt elolvashatjátok.



Nyereményjáték

A Gilmore girls hivatalos szakácskönyv minden rajongó polcán tökéletesen mutat, amiből most nyerhettek egy példányt. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a sorozatot. Minden állomáson találtok egy feladványt, ami lehet egy kép vagy egy idézet és egy kérdés, minden esetben egy karakter neve lesz a helyes válasz, amit a Rafflecopter doboz megfelelő sorába tudtok beírni. Sok sikert mindenkinek! 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladványom
"Ez a pudli nem fog letojni!"


a Rafflecopter giveaway



A turné állomásai:
12.16. Pandalány olvas
12.17. Csak olvass!
12.18. Readinspo
12.19. Könyv és más
12.20. KönyvParfé
12.21. Olvasónapló
12.22. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése