2023. december 16., szombat

BLOGTURNÉ: Agatha Christie - Őszi borzongás


Mi passzolhatna jobban az őszhöz, mint egy Agatha Christie-regény? Ha pedig ebben még nem vagy olyan biztos, van egy javaslatunk: a Christie-novellákból való válogatás, amely garantáltan meghozza a kedvedet a borzongáshoz. Az Őszi borzongás című válogatás a Krimik minden évszakban kiadói sorozat tagjaként jelent meg, magyar nyelven a Helikon Kiadó jóvoltából. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, mit gondolunk a könyvről és szert tennétek akár egy példányra is belőle!


A fülszöveg
„Száz évvel az első könyve után még mindig az ő árnyékában állunk.” Andrew Taylor
Ősz… párás reggelek, bekuckózós esték… de amikor a levelek hullani kezdenek, az éjszakák hosszabbakká, az árnyak pedig sötétebbé válnak.
Borzongató kalandozásra hívjuk Agatha Christie rajongóit. A napsütötte Rodosztól és Afrikától a ködös Londonig, vidéki udvarháztól az Old Bailey tárgyalóterméig vezet az utunk. Magányos házikók, baljós kastélyok, kószáló kísértetek, elátkozott családok népesítik be ezt a kötetet, valamint Hercule Poirot, Miss Marple és Agatha Christie további kedves nyomozói.


Kiadó: Helikon
Év: 2023
Oldalszám: 352
Fordította: Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Kada Júlia, Kállai Tibor, Katona Tamás, Sipos Katalin
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt


Agatha Cristie mindenki számára ismert krimi királynő. Mivel utoljára gimiben olvastam tőle, ideje volt ismét elmerülni a világában, erre ez az őszi novelláskötete tökéletesnek bizonyult.

Általában ha a konkrét történetre nem is, de egy könyv hangulatára mindig emlékszem és így vagyok Agathaval is. A borongós, sötét hangulatú, izgalmas gyilkossági ügyekről szóló könyvek az ő világa, teljesen mindegy, hogy regény vagy novella formájában írta meg őket. Imádtam belemerülni és visszautazni abba az időbe, amikor még nem volt olyan fejlett a nyomozási technika. Legjobban Agatha történeteiben azt szeretem, hogy olyan apró, pici részleteket rejt el, amik a végén a nyomozás megoldását adják. Olykor sikerült megsejtenem a tettes kilétét, de ez egyáltalán nem vett el az olvasási élmenyből. 

Poirot és Miss Marple felbukkan egyik-másik novellában, de nem mindig ők a nyomozók. A történetek a legkülönfélébb helyszíneken játszódnak, de a közös bennük Agatha zsenialitása. Az, ahogyan elrejti a kis jelentőséggel bíró félmondatokat, miközben később kiderül a fontosságuk. Persze aki sok krimit olvasott már, sokszor érezheti, ha valaminek várhatóan jelentősége lehet még az adott történetben, de szerintem ezzel nincsen semmi gond, nem lesz kevésbé izgalmas a végkifejlet.


Ha egy igazi őszi (de szerintem télinek is beleillik) könyvre vágytok, az Őszi borzongás novellaválogatással nem fogtok mellényúlni. Ráadásul a kivitelezése, a borító, a beragasztott könyvjelző mind hozzáad az élményhez.



Nyereményjáték

Játékunkban az a feladatotok, hogy megtaláljátok, az adott bejegyzés melyik szavához linkeltük be a faleveles képet. A Rafflecopter dobozba a megfelelő szót írjátok bele. De figyelem, faleveleket keresünk, nem pedig… egyebeket. :)

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
12.12. Readinspo
12.14. Csak olvass!
12.16. Pandalány olvas
12.18. Booktastic Boglinc
12.22. Könyv és más
12.25. Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése