2020. szeptember 4., péntek

BLOGTURNÉ: Erin Watt - Bukott örökös (A Royal-család #4)


A Könyvmolyképző Kiadó idén nyár végén megörvendeztet bennünket Erin Watt nagy sikerű sorozatának, a Royal családnak a következő részével. A Bukott örökös azonban már nem Ella és Reed történetét szövi tovább, hanem az egyik fiatalabb testvér, Easton kerül a középpontba. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, mit gondolunk a könyvről, és emellett szeretnétek nyerni egy példányt belőle.

A fülszöveg:
Ezek a Royal fiúk tönkretesznek.
Easton Royalnak mindene megvan: vonzó külső, sok pénz, éles ész. Életének egyetlen célja, hogy a lehető legjobban szórakozzon. Sosem gondol a következményekre, mert nem kell miattuk aggódnia.
Egészen addig, amíg fel nem tűnik Hartley Wright, és fel nem forgatja egyszerű életét. Ő az egyetlen lány, aki nemet mond neki, hiába vonzódik a fiúhoz. Easton képtelen megfejteni, és ez csak még ellenállhatatlanabbá teszi a számára.

Hartley-nak nincs rá szüksége. Szerinte Eastonnak előbb fel kell nőnie.
Lehet, hogy igaza van.
Ellenségek. Szabályok. Megbánások. Eastonnak életében most először nem elég a Royal-korona. Kénytelen megtanulni, hogy minél magasabbról indul valaki, annál nagyobbat bukhat.

Kiadó: Könyvmolyképző
Év: 2020
Oldalszám: 344
Fordította: Benedek Dorottya
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt
Beleolvasó: itt




A Royal-család történetét a magyar megjelenés óta  követem és eddig mindegyik megjelent része nagyon tetszett. Kíváncsian vártam,  mit tartogat számomra Easton kötete.

Elindul a szokásos őrület már az első fejezetben, hiszen a Royalok körül folyton forr a levegő. Mindig biztosítják, hogy ne legyen unalmas az élet. Easton pedig szerintem a legtöbb botrányt okozó karakter. Eddig sem volt könnyű kiismerni és e kötet olvasása után sem érzem azt, hogy sokkal többet tudnék róla.  Mármint a tényeket igen, hogy egyedül érzi magát a családban, elege van az Astor gimis balhékból, de úgy igazán megnyílnia szerintem most sem sikerült. Pedig kicsit vártam, hogy megtudhassam, mi van az álca mögött, milyen a középső testvér a Royalok között. Egy srác, aki nagymenő a suliban, a focipályán, verekedik, megvédi a szeretteit, ha kell. A könyvben csak az ő szemszögét olvashatjuk, így különösen vártam, hogy közelről megismerhessem a karakterét, de ez nem történt meg.
Természetesen van a regényben egy női főszereplő is. Megjelenik Hartley, aki számomra reménysugár volt, hátha általa közelebb kerülhet az olvasó Eastonhoz, de valahogy nem ezt éreztem. Hartley egy kedves, szerethető lány, abszolút beleillik a Royal fiúk társaságába, de róla se tudtunk meg túl sokat. Eleinte rejtélyesnek láttam, akinek a személyisége hamarosan kibontakozik, de valahogy félrecsúszott, mert se szerelmet nem éreztem közte és Easton között, se kémiát, nem voltak mély beszélgetéseik, amikből igazán megtudtuk volna a két karakterről, hogy kik ők.

Azt kell mondamom, hogy ez a kötet egy kicsit csalódást okozott. Túl sok benne a felesleges dráma és meglehetősen gyerekes történetvezetés (lásd Felicity kavarása), illetve felszínesnek éreztem Easton és Hartley kapcsolatát, holott pont a lánynak kellett volna kibontania mindazt,  amit eddig tudtunk Eastonról.
Mindezek mellett maga az egész kötet története meglehetősen átlagos, és rengeteg felesleges kavarást látok benne. Például Felicity karaktere, aki egy kimondottan idegesítő, felszínes lány, és az ő általa gerjesztett feszültség egyáltalán nem nevezhető izgalmasnak, sőt, a realitás talajától nagyon messze áll (a gimi "uralása", és hasonló álproblémék).

Ettől függetlenül nagyon könnyen beszippantott a történet, az eddig megszokott humor, szórakoztató párbeszédek jellemzik, és nagyon gyorsan olvasható kötet.

Nem kérdés, hogy érdekel-e a sorozat befejező része, biztosan elolvasom és remélem, hogy méltó lezárást fog kapni a történetfolyam. 




Nyereményjáték

A jelen helyzethez nem is passzolhatna jobban ez a feladat - csak éppen most nem az a dolgotok, hogy elkerüljétek, hanem hogy megkeressétek a koronát.
Az értékelések szövegének egy-egy szava egy korona képére vezet. Ezeket kell felkutatnotok, majd beírnotok a Rafflecopter dobozba, pontosan melyik kifejezésre kattintva találtátok meg.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A turné állomásai
08.27. Sorok között
08.29. Angelika blogja
08.31. Sorok között extra
09.02. Fanny’s Library
09.04. Pandalány olvas
09.06. Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése