2019. november 10., vasárnap

BLOGTURNÉ - Elle Kennedy: A hajsza (Briar U #1)



Az Off-Campus sorozat véget ért, de szerencsére nem kell sokáig nélkülöznünk Elle Kennedy-t és a Briar hokicsapatát, hiszen új spin-off sorozatában visszatérhetünk a kampuszra. A Briar U sorozatában a hokis fiúk egy új generációját ismerhetjük meg, de a régi ismerősöktől sem kell teljesen búcsút vennünk. A hajsza hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a történetben Summer és Fitzy szenvedélyes és szórakoztató párosáról olvashatunk. Ha szeretnétek nyerni egy példányt, akkor tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékban!

A fülszöveg
Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el...
…tudja, hol talál.
Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad. 
Szerezd meg magadnak!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. október 29.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 408
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634576242
Molyos adatlapja: itt
Megrendelhető: itt


Az írónő neve egybeforrt az egyetemista, hokicsapatos könyvekkel, hiszen az Off-Campus sorozattal hatalmas rajongótáborra tett szert. Vadiúj sorozata, a Briar U egy másik, egyetemen játszódó történetfolyam, melyről az a gyanúm, hogy szintén nagy népszerűségnek fog örvendeni a magyar olvasók körében.




Imádtam újra belecsöppenni a sport és az egyetemisták izgalmas világába, ahol soha sem unatkozhatunk. Ráadásul Elle bevonta a történetbe a korábban megismert karaktereket, ami számomra külön öröm. Nagyon szerettem Garrettet, Logant, Deant és a többi sztárhokijátékost, elmosolyodtam és megörültem minden egyes felbukkanásuknál. Ugyanakkor ez a könyv egy új regény, nem folytatás, így az Off-Campus ismerete nélkül is teljes mértékben érthető és kerek egész sztorit kap az olvasó.

A középpontban két olyan szereplő áll, akik meglehetősen különböznek egymástól, mégis csak úgy izzik közöttük a levegő. Summer az abszolút extrovertált, nyitott személyiség. Szereti a divatot, a bulizást, feltűnő szépségével azonnal magára vonja a környezete figyelmét. Látszólag egy elkényeztetett, apuci pici lánya karakter, de a felszín alatt sokkal több rejlik benne. Bizonyítani szeretne önmagának és szereti a kihívásokat. Nagyon szereti a családját, fontos számára ez a kötelék. Tanulmányi eredményei elérésében azonban a koncentrációs problémái akadályt jelentenek számára, ADHD-val küzd (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, magyarul figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar). Vele szemben Fitzy egy sokkal rejtőzködőbb személyiség. Mivel hokijátékos az egyetemi csapatban, azt gondolhatnánk, hogy falja az életet, a bulik királya és a sportnak köszönhetően az önbizalma a helyén van. Azonban ő nem ilyen. Fitzy szeret a saját világába elvonulni, rajzol és videjátékokat tervez.
Summer és Fitz sok ellentétes személyiségjegyeik ellenére vonzzák egymást és képesek megtalálni az utat a másikhoz. Ez teszi a könyvet nagyon izgalmassá!


Az írónő tudja, hogyan kell úgy ötvözni a szenvedélyt a humorral, hogy az egy szórakoztató és izgalmas történetet alkosson. Merész húzás beköltöztetni egy igazi bombázót három menő sportoló sráchoz, ami önmagában garantálja a könyv fordulatosságát. A két főszereplőn kívül megismerhetjük Brennát, Summer újdonsült barátnőjét, illetve a csapatból Hollist, és Huntert. 
Nekem az egyetemen játszódó történetek mindig a kedvenceim lesznek, pláne Elle Kennedy könyvei, mivel elmondhatatlan, hogy mennyire nagyon szerettem egyetemistának lenni. Imádtam azt a szabadságot, amit az egyetemista lét biztosított, és azt a köztes állapotot, amikor már nem kisgyerekként kezelik az embert, de még nem is teljes értékű felnőttként. Önállóságot tanultam az egyetemi éveim alatt. Persze az az egyetemi világ, amit az írónő könyvei bemutatnak, másabb, hiszen az amerikai egyetemek és ottani oktatási rendszer lazább, mint a miénk. De az életérzést abszolút visszaadja: sok buli, kevés alvás, sportolók, vizsgák, kávé. Szerettem belemerülni.

Mindig szívemcsücskei számomra azok a történetek, amikben valamilyen művészeti ág kap szerepet. Ebben a könyvben a rajzolás ilyen és kifejezetten szerettem azokat a jeleneteket, ahol Fitz épp rajzolt vagy csak mesélt a hobbijáról. Sőt, számára ez nemcsak hobbi, hanem komolyan foglalkozik vele és tanulja. Erről még többet tudtam volna olvasni, csak akkor a történet elment volna egy másik irányba. De annyira jó volt azt olvasni, hogy Fitz mennyire szereti a rajzolást, az önkifejezésnek ezt az eszközét és ugyanolyan szenvedéllyel csinálja, mint például a sportot.

Különösen nagy kedvenceim a sporttal kapcsolatos könyvek, főleg ha new adult a műfaj. Összekovácsolja a csapattagokat a sport szeretete, a csapatszellem, de persze a srácok közötti marháskodás a könyv egyik legfőbb humorforrása. Bepillanthatunk az edzésekre, részesei lehetünk a feszültséggel teli meccseknek, szinte ott éreztem magam a nézőtéren Summer és Brenna társaságában. Elle Kennedy titka abban rejlik, hogy képes úgy megírni a történetet, hogy az olvasó teljesen bele tudja élni magát és úgy érezheti, ő is ott él a történetben.
A hiteles karakterek és történet mellett Elle erőssége a humor, ami végig jelen van a regényben. Nagyon jókat derültem sok jeleneten, főleg ahol a srácok együtt sokan voltak. Tény, hogy falkában a pasik bátrabbak és lököttebbek a szokásosnál. Nos, ez a Briar egyetem sztárjaival sincs másként.

Persze nem lehet szó nélkül elmenni Fitzy és társai fizikai adottságaitól. A hoki egy olyan sport, amihez erő és energia kell. Náluk ez nem probléma: magasak, izmosak, edzettek és nem mellesleg irtó vonzó pasik. Nyilván körülöttük a csajok folyamatosan ott legyeskednek, és az egyetemi társasági életben központi szerepet játszik a csapat minden tagja. Nem csoda, hogy Summert is mágnesként vonzza Fitzy, és mindenféle ellenállása hiábavaló, vonzalmuk leküzdhetetlen.


Kíváncsian várom, hogy a sorozat következő kötete mit tartogat számunkra.



Nyereményjáték

A nyereményjáték az Off-Campus sorozathoz fog kapcsolódni. Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, és azt kell kitalálnotok, hogy melyik szereplőtől származik, és a sorozat melyik részében hangzott el. Tehát egy nevet és az Off-Campus egy részének címét várjuk a rafflecopter doboz soraiba. Annyit segítünk, hogy mind a nyolc főszereplő neve benne lesz a játékban, illetve plusz egy valaki, aki A hajszában kap kiemelt szerepet. Sok sikert! Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

A feladványom:


"Te vagy az utolsó gondolatom lefekvés előtt, és az első, amikor reggel kinyitom a szemem. Te vagy az igazi.”


a Rafflecopter giveaway
A turné állomásai
10.27. Könyvvilág
10.29. Angelika blogja
10.31. Sorok Között
11.02. Deszy könyvajánlója
11.04. Sorok Között extra
11.06. Dreamworld extra
11.08. Ambivalentina
11.10. Pandalány olvas
11.12. Dreamworld


Képek forrása: Pixabay, Favim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése