2019. július 14., vasárnap

Baráth Viktória: Az igazság árnyékában (Igazság #2)



Márciusban jelent meg Baráth Viktória legújabb regénye, mely az Igazság-trilógia második kötete, Az igazság árnyékéban címet kapta. Nemrég én is elolvastam és leesett az állam. Vikinek ez már az ötödik regénye, így ismerem a stílusát, az írásmódját, sikerült neki megint egy fordulatos, izgalmas regényt alkotnia. Jöjjenek a részletek!

A fülszöveg
VÁRATLAN ​FORDULATOK A TÁRGYALÓTEREMBEN
Hannah Jones immár San Franciscóban egyengeti karrierjét. Ő az iroda első számú védőügyvédje, így amikor egy fekete férfit gyilkossággal vádolnak, ő kapja a feladatot, hogy képviselje a védelmet. Ám az ügy igencsak kellemetlen, és nagy port kavar, mivel az áldozatok mind jómódú, fehér lányok. Hannah-nak félre kell tennie a saját érzelmeit. Hisz abban, hogy az igazi áldozat a vádlottak padján ül, és mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa. 
Hannah töretlen lelkesedéssel végzi munkáját egészen addig, míg a múltja ismét árnyékot nem vet karrierjére és szerelmi életére.
Képes lehet egy nő elfeledni minden fájdalmat, amit a számára legfontosabb ember okozott? Hogyan tudja feldolgozni az árulást és a hazugságokat? Létezhet második esély egy romokban heverő kapcsolatban?



Baráth Viki tehetsége vitathatatlan. 

Ezt már bizonyította nekünk eddigi regényeiben, most azonban legutóbbi olvasmányom tőle kicsit mást képvisel. Viki az egykötetes regényeket elhagyva egy trilógia megírására vállalkozott. Az első rész megadta a történet alapját, megismertük a szereplőket, és megalkotta azt a világot, amiben a sorozat játszódni fog. (Az első kötetről, Az Igazság nyomában regényről itt írtam). Viki szereti a kihívásokat, hiszen nem könnyű feladat egy könyvsorozat megírása. Úgy érzem, befejezve a második kötet olvasását, hogy az írónő megugrotta ezt az akadályt és abszolút olyan történetet írt meg a sorozat folytatásaként, ami hozza az első rész színvonalát és méltó hozzá.

Szeretem a könyvsorozatokat és nálam akkor lesz kedvenc egy-egy kötetet, ha hozza azt a hangulatot és élményt, amit az első kötet adott. Nos, jelen esetben teljesen mértékig úgy érzem, hogy Az igazság árnyékában olyan volt bizonyos értelemben, mint az első: izgalmas, fordulatos és eredeti történet. A karakterek, Hannah és Jason (és persze nem elfelejtve a mellékszereplőket sem) ugyanolyan erős jellemek, mint az első kötetben.
Hannaht továbbra is nagyon kedvelem, erősnek és bátornak tartom, céltudatos és meglehetősen karrierista nő. Az egyik kedvencem Viki karakterei közül.

És persze itt van a mi szexi, levakarhatatlan Jasonünk is, akinek ebben a regényben megismerhetjük a sebezhető és érzelmesebb oldalát. Nekem ő ebben a kötetben sokkal inkább tetszett, mint az elsőben. Sokkal több egy dögös, vonzó pasinál, és nagyon érdekes karakter. Úgy érzem, hogy a harmadik kötetben is nagyon fogjuk őt szeretni, és újabb oldalát mutatja majd meg jellemének.

Baráth Viki első regénye óta fantasztikus fejlődésen ment keresztül és mostanra teljes mértékben kialakult az az írásmódja és stílusa, amitől a könyvei igazán "baráthvikisek" lesznek. Teljesen mindegy, hogy romantikáról, krimiről vagy épp egy bírósági tárgyalás részleteiről ír. Szeretem, amikor egy írót vagy írónőt már gyakorlatilag az első fejezet olvasásakor felismerek abból, ahogyan ír. Ez szerintem kulcsfontosságú ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az írásban.

Az ügyvédek és bírósági tárgyalások világa számomra továbbra is olyan téma, amiről örömmel olvasok. Őszintén szólva az első két kötet közül az első tárgyalási ügye jobban tetszett, de persze ez is érdekes volt és pörgős sztori. Nagyon kíváncsian várom, hogy mit tartogat számunkra Viki az őszre, a harmadik kötetben. 

Alig várom az októbert!


Képek forrása: Google, Libri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése