2018. november 12., hétfő

Baráth Viktória: Az igazság nyomában (Igazság #1)


Izgatottan vártam Baráth Viktória újabb, immáron negyedik regényét, mely az Az igazság nyomában címet kapta. A történet az Igazság-trilógia első kötete, melynek témája a tárgyalótermek izgalmas világa teli titkokkal, izgalmas fordulatokkal és szenvedéllyel.

Köszönöm a recenziós példányt a kiadónak, csodás kötettel bővült a polcom!


A fülszöveg
Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben
Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik…  Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél érdekében?





Viki ismét megcsinálta! :)

Mivel Vikinek ez már a negyedik regénye, számítottam rá, hogy ismét nagy durranás lesz a témaválasztása és ezáltal maga a történet. Természetesen nem kellett csalódnom és leesett az állam rögtön az első fejezetek olvasásakor. Legújabb regényében az ügyvédek világába kalauzol el minket, ahol semmi nem az, aminek látszik. Főhősnőnk Hannah Jones, aki egy múltbéli hiba miatt visszacsúszott a ranglétrán és jelenleg arra törekszik, hogy ismét elnyerje felettesei bizalmát. A szerencse mellé áll és megkapja élete lehetőségét, főnöke lányának ügyét, amit ha megnyer, feltétlen bizalmat kap a vezetőségtől. Ez aztán a kiindulópont egy szuper történethez! Az írónő olyan erős női karaktert alkotott Hannah személyében, amilyennel ritkán találkozom. Okos, intelligens, jófej és még szép is. Az első pillanattól fogva imádtam Hannaht, és kétséget kizáróan tudtam vele azonosulni. Viki eddigi regényei közül nekem az Egy év Rómában a nagy kedvenc, azonban most már ez a történet szorosan mögötte/mellette áll és ez nagyrészt Hannah karakterének köszönhető. Törtető, céltudatos és erős nő, aki nem hagyja magát megfélemlíteni és a cél lebeg a szeme előtt: bizonyítani saját magának és a munkahelyén, hogy igenis helye van a szakmában.


Mivel a spoilerezést messziről kerülöm, ezért beszéljünk csak egy másik főszereplőről, Jasonról, aki a tárgyalóteremben ellenfele Hannahnak, azonban kilépve onnan már közel sem nevezném ellenségnek. Egy másik erős karakter, azonban őt ebben az első kötetben még kevésbé ismerheti ki az olvasó. Nagyon izgalmas személyiség, meglepett sokszor a reakciója, ahogyan kezelte Hannaht és reagált helyzetekre. Ugyanolyan okos és furfangos észjárású, mint Hannah, így nehéz eldönteni, melyikük kerekedik felül a másikon a tárgyalások során. Mindemellett tökéletes párost alkotnak a tárgyalótermen kívül.

"A mosolya ragadós. Fogalmam sincs, hogy mit művelt velem, de teljesen levett a lábamról."

Sok könyvet olvasok, és idén jó néhány történeten vagyok már túl, de ennyire izgalmas és pörgős történettel régen találkoztam. Eléggé elcsépelten hangzik a letehetetlen szó, azonban Az igazság nyomában teljes mértékben ilyen regény. Egyszerűen folyamatosan hajtott a kíváncsiság olvasás közben, hogy vajon mi fog történni a következő fejezetben, milyen lépés következik a bírósági ügy során. Nehezemre esett letenni a könyvet és mással foglalkozni.

Az írónő remekül ért ahhoz, hogy addig csűrje-csavarja a szálakat, amíg végképp sejtelme se lesz az olvasónak, hogy mi lesz a befejezés. És pont ez az, amiben Baráth Viki a legjobb. Nagyon jól tudja úgy keverni a lapokat, hogy a történet véletlenül se legyen kiszámítható. Engem számtalanszor meglepett és faltam az oldalakat, hogy vajon mi lesz ennek az egésznek a vége. Legszívesebben most azonnal olvasnám a folytatást!
Alapvetően nem szeretem a függővégeket és csak reménykedni mertem benne, hogy nem lesz olyan durva függővég, ami miatt a falat kaparom majd a trilógia második kötetének megjelenéséig (2019. tavasz). Hála az égnek így lett, de persze ettől függetlenül nagyon várom a folytatást.


Végre egy újabb olyan könyvet olvashattam, amiben vannak  címei az egyes fejezeteknek. Én ezt nagyon hiányolom a mostani kötetekből és felüdülés volt így olvasni minden egyes fejezetet. Másnak lehet apróság, de az én lelkemnek annyira jól esnek az ilyen részletek, sokat hozzáadnak az olvasás élményéhez.

Mindenképpen szeretném azt kiemelni, hogy az írónő érezhetően rengeteget fejlődött könyvről könyvre és ennél a könyvénél már abszolút látszik, hogy megszületett a saját stílusa, amitől egy könyv amolyan "baráthvikis" lesz. És ez szerintem iszonyatosan fontos és nagyon-nagyon jó dolog. Bátran ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretik a pörgős, letehetetlen regényeket és olyan történetre vágynak, ami egyedi és kicsit sem sablonos.


A könyvet beszerezhetitek itt
A trilógia következő kötete 2019. tavaszán várható, íme a borítóterv:



Képek forrása: favim.com, saját

4 megjegyzés:

  1. Drága Molyikertesóm!

    Annyira örülök, hogy neked is annyira elnyerte a szívedet ez a regény, mint nekem! Zseniális alkotás Baráth Viki tollából! Szintén alig várom már, hogy olvashassam a folytatást. :D Messze van még az a tavasz. :(

    Millió puszi!
    Molyikertesód

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Twinsem! :D
      Teljesen levett a lábamról ez a könyv, nagyon szuper lett! :))))
      Türelmetlenül várom a folytatást. <3
      Pusziii

      Törlés
  2. Ez az értékelés után még jobban olvasnám már a könyvet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, Adri! :)
      Jó olvasást előre is!

      Törlés