2024. május 17., péntek

BLOGTURNÉ: Carley Fortune - Várlak a tónál


Már itthon is megjelent Carley Fortune legújabb sikerkönyve, a Várlak a tónál. A romantikus második esély történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha szerencséd van, a könyv egy példányát meg is nyerheted.

A fülszöveg
Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!
Fern Brookbanks felnőtt életének túl nagy részét pazarolta arra, hogy Will Baxteren agyaljon. A húszas évei elején mindössze egy napot töltött együtt a bosszantóan szívdöglesztő és idealista művésszel egy véletlen találkozásnak köszönhetően. Az időzítés rossz volt, a kémia viszont tagadhatatlan: minden titkukat és álmukat megosztották egymással, és megfogadták, egy év múlva újra találkoznak. Fern elment a megbeszélt helyre. Will nem.
Évekkel később, harminckét évesen Fern élete kicsit sem hasonlít arra, amit egykor elképzelt magának. Ahelyett, hogy meghódítaná a nagyvárost, édesanyja tóparti panzióját vezeti, hiába fogadta meg hajdanán, hogy erre soha nem kerülhet sor. Az egész hely egy káosz, ráadásul az ex-pasija a menedzser.
Fernnek szüksége van egy tervre – egy mentőövre. Meglepetésére ez épp Will képében érkezik, aki kilenc év késéssel, kezében bőrönddel toppan be, készen arra, hogy segítsen. Talán a férfi az egyetlen, aki megérti, min megy keresztül. De hogyan is bízhatna ebben a drága öltönyös látomásban, aki cseppet sem hasonlít arra a fiatal srácra, akit annyi évvel ezelőtt megismert? Will titkol valamit, és Fern már abban sem biztos, hogy tudni akarja, mit.
De tíz évvel ezelőtt Will Baxter megmentette Fern Brookbankset. Vajon képes lesz most a nő viszonozni a szívességet?

Kiadó: Magnólia Kiadó
Megjelenés éve: 2024
Oldalszám: 336
Fordította: Kéri Andrea
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt


Mikor először találkoztam ezzel a könyvvel, azonnal olyan érzésem volt, hogy ez egy nosztalgikus, kedves és szép történet lehet, a könyvet elolvasva pedig bebizonyosodott, hogy tényleg ilyen.
A rózsaszín, kissé elmosódott borító egy tavat és párt ábrázolva olyan érzést kelt, hogy ők épp emlékeket idéznek fel és régi történeteket mesélnek egymásnak és fontos pillanatok részesei leszünk olvasás közben.

A könyv helyszíne Kanada, egy kisváros, ahonnan a főszereplő lány, Fern elköltözik Torontóba, tanulni és dolgozni. Édesanyja halála után megörökli az otthonát jelentő szállodát egy csodálatos tó partján, ahova millió emlék köti. Egyszerre örömteli és fájdalmas visszatérnie arra a helyre, ahol a gyerekkora nagy részét töltötte. Az emlékek súlya nagyon megnehezítik számára a visszatérésre, pedig régi barátok várják őt ide.
A gyász szomorúsága rányomja bélyegét a mindennapokra és a döntést súlyosabbá teszi a szálloda jövőjével kapcsolatban. Miután anyukája olyan sokat tett ezért a helyért, ez volt az élete nagy munkaja, Fern nehezen válik meg tőle. Ugyanakkor nem szeretne a városban elni, itt maradni, vagyikaz új felfedezésre,ami jelenleg Toronto számára.
A szállodában dolgozik gyerekkori barátja és ex-barátja, Jamie, akivel megmaradt a jó viszony és a szálloda egyik stabil pillérek jelenti a fiú. 
Azonban egy fiú felbukkan a múltból is: Will, akivel Fern 10 évvel ezelőtt egyetlenegy napot töltött el közösen Torontóban. Akkor megígérték egymásnak,  hogy egy év múlva a szállodában találkoznak. A lány otthont, várta őt, azonban Will nem jött el. Most viszont ki tudja milyen okból itt van, és készen áll a feladatra, hogy a szálloda fennmaradásában segítsen.

Fern teljesen össze van zavarodva, túl sok minden történik egyszerre vele, igazi érzelmi hullámvasút visszatérni a tóhoz, miközben Will folyamatosan a közelében szeretne lenni. Válaszokat nem adott, hogy miért tűnt el tíz évre és most miért van itt. Fern mégis azt érzi, hogy nagyon jó, hogy eljött. Van kivel megosztani az aggodalmait a szállodával kapcsolatban, közben pedig felidézik az együtt eltöltött egy napjuk emlékeit. 
Nagyon szerettem belemerülni ebbe a történetbe, mert a szereplőket könnyű volt megkedvelni és úgy éreztem, mintha én is ott ülnék velük a tóparton és egy pohár ital mellett beszélgetnénk.




Nyereményjáték

Carley Fortune romantikus sikerkönyvei az Agave Kiadó testvérkiadójánál, a Magnólia Kiadónál jelennek meg, ahol sok-sok romantikus történet vár még rátok. A mostani játékunk során ilyen Magnóliás könyvekből találtok idézeteket. A feladatotok, hogy kitaláljátok mely könyvről van szó, és jelöljétek a rafflecopter doboz megfelelő sorában. A helyes kitöltők között a könyv egy példányát sorsoljuk ki.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladványom:
"– Maga idióta.
– Mondjon valami újat."


a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai
05.15. Kitablar
05.17. Pandalány olvas
05.19. Sorok Között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése