2022. október 31., hétfő

Halloween booktag

 
Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és legyél Te négy nyertesünk egyike!
 

 

1. Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak

Ha szellemek, akkor nekem mindig a Harry Potter könyvek világa és a benne élő különleges teremtmények jutnak eszembe. Többek között a szellemek, akik keresztül-kasul lebegnek a Roxfort-kastély termein és sokszor a frászt hozzák a diákokra. Számomra egyikük sem rémisztő, sőt, sokszor Harryék segítségére vannak, kivéve Hóborcot, a káosz és fejetlenség nagymesterét.


 2) Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.

Alapvetően horrort eddig nem nagyon olvastam, viszont a pszichothriller műfaj sokkal inkább nagy kedvencem. Ebből ami számomra egyértelműen a legjobb olvasmányom volt eddig, az Gillian Flynn Holtodiglan című regénye. A krimi kategóriában pedig a legemlékezetesebb olvasmányom anno Agatha Christietől a Tíz kicsi néger. Emlékszem attól tényleg féltem, de közben nagyon-nagyon tetszett is.

Jelenleg pedig Stepen Kingtől olvasom a Carriet, szóval szerintem idén megtaláltam a tökéletes borzongató Halloween olvasmányomat. Szerintem ha horror műajról van szó, akkor Mr. King neve kihagyhatatlan.

3) Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.

A nagyon vastag kötetek olvasásához ha megvan a kellő hangulatom, akkor imádok belemerülni. Aki elsőként eszembe jut vaskos köteteiről, nem más, mint az egyik kedvenc írónőm, Margaret Atwood. Csak pár hete, hogy megvettem a legújabb, magyarul megjelent kötetét, Égető ​kérdések címmel. Atwood minden egyes regényében előtérbe kerül a nők társadalmi helyzetet, szerepvállalása. Ebben a könyvében pedig általában véve fontos, a világra nézve égető horderejű kérdésekre keresi a választ. Még nem kezdtem el a kötetet, de nagyon kíváncsian várom.


4) Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!

"csokit vagy csalunk" játékra mindenképpen szeretném a csapatomba hívni:

Augustus Waterst a Csillagainkban a hiba egyik főszereplőjét. Imádom a srác humorát és biztos vagyok benne, hogy a csapat lelke lenne, és a nagy nevetések mestere

Charliet az Egy különc srác feljegyzései regényből. Charlie nekem olyan, mint egy képzeletbeli kisöcs, természetesen elvinném magammal cukorkát gyűjteni, mert nagyon szerethető karakter és az egyik legnagyobb kedvencem a könyves világban.

Fred és/vagy George Weasleyt - szerintem egyértelmű, hogy miért őket választanám: mert a Weasley Varázsvicc Vállalat trükkjeikkel még több csokit kapnánk az emberektől.

Maxet a Stranger Thingsből, akihez Brenna Yovanoff Mad ​Max Hawkinsban című könyvét kötöm. Max az egyik legbátrabb és vagányabb karakter a sorozatból, és mindemellett jófej is, így ott a helye a csapatomban.

Hermione - rá azért esett a választásom, hogy egyrészt erősítse a lány vonalat a csapatban, másrészt ő az egyik legtehetségesebb boszorkány a varázslóvilágban, muszáááj velünk jönnie egy ilyen eseményre



5) Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?

Egyértelműen az egyik kedvenc Stranger Things karakterem szeretnék lenni, aki Eleven. Nem a rövid hajú, fiús változatát választanám, hanem a 3.évadból a sárga-fekete ruhás stílusát.


6) Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?

Az biztos, hogy lenne rengeteg faragott tök, illetve színes dísztökök, valamint pókhálók, ijesztő villogó szemű pókokkal. Esetleg beszereznék pár csontvázat kiállítani, meg biztosan lennének Stranger Things ikonikus tárgyak: kattogó állóóra, demogorgon bábuk, persze egy ember nagyságú Vecna sem hiányozhat a dekorációból. Már csak az a kérdés, hogy ezután mennyit tudnék aludni. :D


+ kérdésem:
Milyen ételt/italt szeretsz fogyasztani Halloween környékén mi az ami “rémes” hangulatba hoz?

Imádom a sütőtököt, de a kimondottan halloweeni ételeket én inkább csak nézegetni szeretem. Pl véres ujj alakú süti, pókhálós mintájú muffint, ezeket szívesen megcsinálnám, de inkább csak a látványuk vonz. Viszont a házaknál begyűjtött csokikat örömmel megenném egy izgalmas horrorfilm nézése közben.

 

 Nyereményjáték

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)
 
Feladványom:

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai
Booktastic Boglinc - Halloween Playlist
Dreamworld - Gyors sütik
Olvasónapló - Halloween podcastek
Pandalány olvas
Zakkan olvas
Fanni’s Library - Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út - Fanartok
Függővég - Ijesztő filmajánló
Szaffi polca - Hidegrázós írók
Csak olvass! - Könyvjelzők
Utószó - (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas - Halloween sminkek
Könyvvilág - Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más - Társasjáték ajánló
Hagyjatok! Olvasok! - Borzongató könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése