2017. december 28., csütörtök

Erin Watt: Megtört herceg (Royal-fiúk 2.)


Az utóbbi hetek (és hónapok) enyhén szólva is zsúfoltak voltak és ezért történhetett meg az, hogy a legutóbbi poszt a blogon novemberi. Sajnos a nap továbbra is csak 24 órából áll és enyhén szólva kevésnek bizonyul számomra mostanában. :D

Azonban most megérkezett legújabb bejegyzésem az idei év egyik bombasikeréről, a Royal-sorozat második kötetéről, a Megtört hercegről. A kötetet a Könyvmolyképző Kiadó hozta el hozzánk, meglepően gyorsan érkezett az első rész után. A Papír hercegnő hatalmas sikere miatt remek döntés volt nem váratni túl sokat az olvasókat, és ezt azért is mondhatom, mert az első kötet elképesztő függővéggel ért véget. A könyvről a véleményemet itt olvashatjátok.

A történetről röviden

Két főszereplőnk továbbra is Ella és Reed Royal, akik nehezen találják meg az utat egymás felé. Az élet, a körülöttük nyüzsgő többi Royal-srác, na és persze az elit suli diákjai mind-mind tesznek azért, hogy az élet soha ne legyen unalmas és egyszerű. Félreértések, ki nem mondott érzések, kényszerhelyzetek jellemzik a kötetet és ismét egy nagyon erős függővéget kaptunk.


Megtört herceg olvasásába nagy lendülettel vetettem bele magam, hiszen tűkön ülve vártam a folytatást, hogy vajon az első rész borzalmas zárójelenete után mit várhatok, mi fog történni a szereplőkkel és van-e kiút onnan. Szinte faltam az oldalakat, képtelen voltam letenni, ugyanakkor már előre fájlaltam, hogy vége lesz a könyvnek és várhatok utána majd a folytatásra, ki tudja meddig.

A szerzőpáros, akik Erin Watt néven publikálták regényüket, ismét nagyot alkottak.


Szeretnek játszani az olvasók idegeivel és ezt ebben a regényben is kihasználták. Most azonban már ismertem a világot, amit megteremtettek, a Royal-család erőviszonyait, a főszereplőket és így sokkal lendületesebb volt számomra ez a történet, mint az első. Megkockáztatom – bár ezt nem merem 100%-osan kijelenteni – , hogy jobban tetszett, mint az első kötet (pedig azt is imádom, kedvenc lett).


Egyre közelebb érzem egymáshoz a két főhőst, Ellát és Reedet, és szerintem a kötet végén a függővég sem olyan, ami őket egyértelműen elválaszthatná egymástól. Ella egyre erősebb karakter, például kimondhatatlanul tetszett, ahogy megvédte azt a szerencsétlen lányt a suliban és móresre tanította Jordant. Annyira, de annyira ráfért már arra a csajra, hogy valaki helyre tegye. Persze így sincs garancia rá, hogy a következő kötetben nem tesz-e keresztbe Ellának vagy másnak, de végre Ella kiállt magáért vele szemben és határozottan bátrabb lett.

Reed nem ment át ekkora változáson az első kötet óta. Nála inkább azt éreztem, hogy kevésbé fél kimutatni az érzéseit és lassan végre eljut odáig, hogy felvállalja Ella iránti vonzalmát. Még mindig ő a kedvenc Royal-fiúm. Talán az ő karakterén érzem leginkább Elle Kennedy keze nyomát, bár ez azért is lehet, mert olvasom az írónő másik sorozatát, A pontot és ott is hasonló karakterek vannak a könyveiben.

Nézzétek, milyen szép bögre, tökéletesen illene a kötethez (van Papír hercegnős változatban is a linken):

Kép forrása: Zazzle

Számomra ez a kötet az első mondattól az utolsóig kedvenc lett, az évem nagy felfedezése a Royal-sorozat és epekedve várom a folytatást.

Szívem szerint angolul már olvasnám, de tudom, hogy egyelőre a magyar nyelvű könyveimmel kell egyenesbe jönnöm. Mindenesetre, ha úgy lesz időm, beszerzem e-bookban angolul és elolvasom. Sajnos arról egyelőre nincs információm, hogy hozzánk a kiadó mikor hozza el a következő részt. Reméljük, minél előbb!

A sorozat kötetei:


Képek forrása: saját, favim.com, Google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése