2022. július 12., kedd

BLOGTURNÉ: Downton Abbey - Ötórai tea szakácskönyv


Visszatérünk
Downton Abbeybe, és a hivatalos szakácskönyvük után rátérünk az ötórai teához kínált édes süteményekre és sós falatokra! Tartsatok bloggereinkkel, és éljétek át velük Downton Abbey ötórai teázásának pompás hagyományait és valódi zamatát! Ne feledjétek, hogy a turné végén megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

Kiadó: 21. Század
Terjedelem: 144 oldal, keménytáblás
ISBN: 9789635681921
Fordította: Hajós Szandra
Eredeti mű: The Official Downton Abbey Afternoon Tea Cookbook
Eredeti megjelenés: 2020
Műfaj: filmkönyv, szakácskönyv
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt





Downton Abbey. A sorozat, amiről mindig az angol elegancia, az illedelmes szóváltások és a sok-sok csésze tea jut eszembe. A sorozatot később kezdtem el nézni, mint az eredeti vetítése, viszont azonnal teljesen magába szippantott. Mivel imádok mindent, ami Angliában játszódik, nagyon kíváncsi voltam rá és teljesen lenyűgözött az a kifinomultság, ami minden egyes epizódját jellemzi. Imádom a hangulatát, a zenéit, a karaktereket és a színészeket. A táj és a Downton-kastély látványa pedig minden alkalommal meseszép. 


Anglia neve eggyé vált a teázás hagyományával, amit én is szinte minden nap gyakorlok. Nagyon nagy teázós vagyok, így nem volt kérdés, hogy érdekel-e egy könyv, ami összefűzi a Downton Abbey és a teázás iránti rajongásomat. Elmondhatatlanul szép és a sorozathoz abszolút méltó kötet született, mely megjelenésében és tartalmában is sugározza az angol eleganciát.


A kötet borítója nem átlagos papírból készült, hanem szövetből van, és már első kézhezvételkor érezhető, hogy  egy igazán különleges könyvet tartunk a kezünkben. A színes, minőségi fotók gondoskodnak róla, hogy visszaidézzék a sorozat hangulatát és képi világát, mert ez nem pusztán egy süteményes recepteskönyv, hanem a sorozaton keresztül bemutatja a teázás történetét, az angolok hozzá való viszonyát. Mindent, amit tea. Kiegészülve a jobbnál jobb receptekkel pedig magunk is elkészíthetjük az ínycsiklandozó süteményeket, amik egy teázás során isteniek tudnak lenni. 

Számomra a teázás (és amúgy a kávézás is) egyfajta rituálé. Vízmelegítés, a megfelelő csésze, bögre kiválasztása, a filteres vagy szálas tea előkészítése, minden egy-egy kis momentum az egészben és végül a tea fenséges ízének az élménye. Egy igazán minőségi tea iszogatása valódi élményt tud nyújtani. Nekem legalábbis, például olvasás mellé őszi/téli estéken, de amúgy a melegben is képes vagyok forró teát inni. Megvan a hangulata bármikor.


Nyereményjáték


Visszatérünk Downton Abbeybe, és a hivatalos szakácskönyvük után rátérünk az ötórai teához kínált édes süteményekre és sós falatokra! Tartsatok bloggereinkkel, és éljétek át velük Downton Abbey ötórai teázásának pompás hagyományait és valódi zamatát! Ne feledjétek, hogy a turné végén megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

Feladványom



a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
9 - Hagyjatok! Olvasok!
12 - Pandalány olvas
15 - Szaffi polca
19 - Ambivalentina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése