2018. január 22., hétfő

Újévi fogadalmak - BOOK TAG, avagy hello 2018!


Az idei évet egy book taggel kezdem, mégpedig Adri (Adri olvasósarka) jóvoltából válaszolok néhány kérdésre a 2018-as könyves terveimmel kapcsolatban. Köszönöm, hogy gondoltál rám. :)
Alapvetően sosem szoktam újévi fogadalmakat tenni, sokkal több értelmét látom egy-egy célkitűzésnek és tervnek, amire figyelve indul az évem és lehetőség szerint tartom magam hozzá. Persze sosem tudhatjuk előre, mi fog történni velünk (a tavalyi évem ezt hűen bizonyítja). :D Könyvek terén is hasonló a helyzet, jöjjenek a válaszaim!


Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle.

Stephen King. Kimondhatatlanul kíváncsi vagyok,hogy mi az, ami miatt ennyien szeretik. Érdekelnek a misztikusabb könyvei és a horror kategóriájúak is. Valószínűleg a Carrie-t fogom elsőként elolvasni tőle, régóta kinéztem és talán nem lesz olyan durva, mint pl A ragyogás, amit eddig filmen láttam és nem merem elolvasni. :D Szóval Mr. King az, akivel 2018-ban mindenképpen szeretnék megismerkedni (már tavaly tervben volt)!



Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni.

Húha, rengeteg ilyen kötet van. A legtöbb megtalálható a Molyos várólistámon, de a teljesség igénye nélkül az alábbiakat tervezem idénre:

Colleen Hoover: Vallomás

Szaszkó Gabriella: Maradj velem! 1-2.

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad

Lakatos Levente: dr. Lengyel-trilógia


Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni

A klasszikusok közül is számtalan van amit szeretnék (újra)olvasni, ilyen például Jane Austentól a Büszkeség és balítélet. Főleg most, hogy már a polcomon van a jubileumi, csodálatos kiadás.



Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni.
Megtört herceg
A könyvről írt értékelésemet itt olvashatjátok. :)




Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre.

Piciny Csodák Péksége
Olyan szép kötet és olyan rég vár a polcomon szegényke.






Egy jó vastag könyv, amit beterveztél

Hirtelen felindulásból vettem meg a Csak egy árnyék című regényt, ami egy vaskos pszichothriller. Egy blogbejegyzés keltette fel az érdeklődésemet iránta, és nagyon kíváncsian várom, hogy milyen lesz. Állítólag durva, meglátjuk.




Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél

Margaret Atwood. Az ő látásmódja és pontosabban a képzelőereje eszméletlen egyedi. Tavaly olvastam A szolgálólány meséjét tőle, és nagyon kíváncsi vagyok a többi regényére is. A polcomon vár a Grace és ez lesz a következő olvasmányom az írónőtől.



Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén

Összesen öt könyvet hozott a Jézuska, amiért hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, akitől könyvet kaptam. Nem tudnék egyetlenegyet választani közülük, viszont azt hiszem, hogy Julian Fellowes: Belgravia regényével fogom kezdeni. Köszönhetően annak, hogy teljesen rákattantam a Downton Abbeyre. :D





Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2018-ban fogsz

Lakatos Levente dr. Lengyel-sorozata régóta a polcomon vár, most Karácsonykor lett teljes a sorozat, és itt lesz az ideje, hogy végre elolvassam. Szépen egymás után!

Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz 2018-ban fejezni

Harry Potter-sorozat újraolvasását tavaly a negyedik kötettel sajnos abbahagytam. Idén viszont nagyon szeretném folytatni, hiszen pont az egyik nagy kedvencem, a Harry Potter és a Főnix Rendje következik.




Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?

Olvasás szempontjából sok mindent tervezek 2018-ra: többet olvasni, jobban kihasználni az időmet, amikor lehet olvasni, idegen nyelveken is olvasni (angolul, németül), végre elérni az évek óta hőn áhított 100 db kötetet, minél több új műfajt kipróbálni könyvek terén, illetve gyakrabban használni az imádott e-book olvasómat. Mostanában sajnos hanyagoltam a kicsikét. xD




Bármilyen egyéb célkitűzés?

Szeretnék több író-olvasó találkozón részt venni, többet blogolni, új könyves kincslelő helyeket felfedezni. Remélem, hogy idén sokkal aktívabb olvasó tudok lenni, és végre le tudom küzdeni a végtelen hosszúnak tűnő várólistámat (vagy legalább egy részét :D).
Tartsatok Velem! Hamarosan jelentkezem a legújabb könyvértékelésemmel.

Legyen szép hetetek!

2 megjegyzés:

  1. Milyen szép tervek! Nagyon sok sikert a mevgalósításukhoz! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem minél többet megvalósítani közülük! :) Köszönöm, Barbiii! :*

      Törlés