2014. augusztus 18., hétfő

Hab a tortán ♥

- Szerintem a szerelem a legjobb dolog a világon.- Ahogy felnézett, találkozott a tekintetük. - Képes darabokra tépni a lelkedet és megváltoztatni az életed úgy, ahogy nem akartad vagy nem vártad volna. De mindenki dönthet, mit választ. (45.oldal)

A könyv borítója már önmagában felkeltette az érdeklődésemet, mert szerintem egyszerűen gyönyörű. Szép, színes, a kék és lila összehatása nagyon jó.

A történet három főhőse három nő: Chloe, valamint édesanyja Kristine & az ő édesanyja, June.

Chloe: az unoka. Egy fiatal lány, aki egyetemi tanulmányait folytatja, pszichológia szakon. Megismerkedik leendő mentorával, a sármo Geoff-fal, akivel kicsit sem zökkenőmentesen idnul kapcsolata. Chloe legjobb barátja Ben, akin már az első percben érezni lehet, hogy mennyire szereti a lányt, nemcsak barátként...

„- Chloe imádja a gyerekeket – felelte June. - Főleg a rosszakat. Az univerzum megadja nekünk, amire vágyunk. Lehet, hogy Chloe csak nem fogalmazta meg teljesen egyértelműen a vágyait. „

Kristine: az anyuka. A három főhős közül ő az, aki a leginkább két lábon áll a földön. Lánya & édesanyja is javíthatatlan álmodozók, optimisták, Kristine viszont jóval konzervatívabb náluk, férjével való kapcsolatát szeretné megjavítani. Egy utazási könyveket árusító könyvesboltban dolgozik együtt Ethannel, aki egy pillanatra szinte elcsavarja a fejét, de szerencsére a nő visszatér a helyes útra. Persze az álmodozás rá is jellemző valamennyire, minden vágya Róma, ahova el is jut, és ez az út újra összehozza őt férjével.



June: 

a nagymama, aki bármire képes. Még arra is, hogy az idegesítő szomszéd férfi után leselkedjen az éjszaka közepén az ablaka alatt úgy, hogy közben nem bukik le előtte. Alig hittem a szememnek olvasás közben, komolyan mikre nem képes June?!Nagyon vicces jelenet volt, az egyik kedvencem. A nagyi állandóan pörög, mindenkit kioszt, ha valami nem tetszik neki & akkor van minden a helyén természetesen, ha ő engedélyt ad rá. Ugyanakkor ő minden csupán szeretetből tesz, egyértelműen látszik, hiszen féltve óvja lányát & unokáját is. Lételeme a saját kertje rendben tartása & folyamatosan versenyez ebben szomszédjával. Kíváncsi, jó humorú szereplője a történetnek, kimondottan színt visz az egyébként is jó történetbe.

A könyv második felében mindhárom főhősünk esküvőre készül, méghozzá a közös esküvőjükre. A sort June kezdi a szomszéd Charley-val, Chloé kezét megkéri az elbűvölő Geoff, és Kristine sem maradhat ki a jóból, hiszen férjével, Kevinnel megújítják esküvői fogadalmukat. Nagy finálé várható a történet végére, vajon mindhárom frigy megvalósul?
 

Különösen tetszett az esküvői készületek során a torták kiválasztása, valamint az a rész, ahol esküvői ruhákat próbált a három nő & Chloe megtalálta a tökéletes ruhát.



Összességében tetszett ez a könyv annak ellenére, hogy viszonylag kiszámítható volt a végkifejlet. Már az első fejezetekben, ahol megismerhettük a három főhősnőt, érezni lehetett, hogy kinek ki lesz az igazi. „Amikor tudod, hogy ő az igazi.” Ez egy kicsit visszavette a lelkesedésemet olvasás közben, de természetesen ez egy jó humorú, klassz könyv. Legjobban Chloe karaktere áll közel hozzám, valószínűleg azért, mert korban ő áll a legközelebb hozzám. Édesanyja & nagymamája is remek szereplők, akik számára nagyon fontos a család & az összetartás. A befejezés igazán megható volt & sejtettem, hogy a három nő közös esküvője nem egészen úgy fog lezajlani, ahogy ők ezt eredetileg eltervezték. Megható & kedves történet, teli szeretettel.

A könyv olvasása során én is végiggondoltam, vajon milyen lesz a saját esküvőm, ha egyszer egyáltalán erre sor kerül... Annyit biztosan tudok már most, hogy szerepe lesz benne a tüllnek. De olyan kérdésekre még nem tudom a választ, hogy pontosan milyen virágokat, díszletet,stílust, esküvői ruhát szeretnék. Pedig állítólag minden kislány erről álmodik, hát én nem...Előbb jöjjön el az a bizonyos herceg, aztán utána lehet már ezeken a kérdéseken is gondolkodni :P Addig is viszont folytatom a sort egy újabb kötettel, amiről szintén jön majd beszámoló.


Csók, puszi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése