2014. december 18., csütörtök

Ki kér egy kis téli fagyit?

Egy ideje szemeztem ezzel a könyvvel a könyvtár polcán, és szerencsére nem kellett csalódnom. Nagyon remek történet, jó humor & nagyon valóságos karakterek jellemzik a Téli fagyi történetét. A könyv középpontjában egy olyan esemény áll, ami gyakorlatilag bármelyik házaspárral megtörténhet a mai világban: a férj megunja a családi életet & megcsalja feleségét, aki egyedül marad három gyermekkel. Nem kis feladat vár rá, miután kiderül a férj titka & kétséges, hogy most akkor hogyan tovább. Mihez kezdjen?Hova menjen?Mit tegyen?A férj vajon hogyan gondolta ezt? 
Egymás után jöttek folyamatosan a kérdések a fejemben olvasás közben. Az írónő nagyon részletesen bemutatja a család életét. A három gyermek három korosztály, a legidősebb lány Juli (gimis, 16 éves), utána következik a sorban Tücsi (a megtévesztő név ellenére ő kislány, hat éves múlt), és a legkisebb családtag Olivér (ő nemrég volt egy éves). Imádnivaló jelenetek váltják egymást, amikor az édesanyjuk, Judit megszeretgeti őket, pontosan ismerős volt sok helyzet, amikor valamilyen szituációnak nagy nevetés lett a vége a családban, mint Juditéknál is.
Az anyukát, 
Juditot egy határozott, erős nőnek láttam végig a történetben, aki nem hajlandó megalázni saját magát csélcsap férje visszaszerzése érdekében & szeretne minél előbb ebből a traumából felépülni & feldolgozni azt, hogy a férjének, Bálintnak már nem tud megfelelni & máshol keresi a boldogságát. 

Nagyon tetszett a könyvben az, hogy az írónő mennyire jól tudja kifejezni azokat az érzéseket & gondolatokat, amik főhősünk, Judit fejében vannak. Külön kiemelném, hogy a történetben milyen nagy hangsúly van a családi kötelékeken: Judit & húga, Judit & édesapja, valamint a gyerekek & a nagyszülők között. Érzelmes, remek olvasmány, örülök neki, hogy elolvastam.
És hogy miért pont Téli fagyi lett a címe?Természetesen ez is kiderül végül, nagyon kedves momentum.
Biztosan fogok még olvasni Papp Diánától könyvet :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése