2014. december 14., vasárnap

Egy kis Shakespeare sosem árt!

Régóta nézegettem ezt a könyvet az Erawan Kiadó honlapján & most végre könyvtárunk jóvoltából hozzájutottam & elolvashattam. A címben szereplő William a zseniális Shakespeare-re utal. Végre egy történet, aminek a középpontjában az irodalom áll, legalábbis a leírás ezt sugallja. Szerencsére belemerülve a könyvbe sem kellett csalódnom nemcsak „nyomokban tartalmaz” szépirodalmat a regény. Tényleg minden Shakespeare körül forog a történetben, kimondottan üdítő olvasmány volt, itt-ott idézetekkel megspékelve.

Főhősünk Elisabeth, aki egy pasadeniai irodalom tanárnő. Imádja a szépirodalmat, Shakespeare műveit kívülről fújja. Egy szép napon irodalomórája közepén váratlanul megjelenik a tanteremben volt férje, aki munkát ajánl neki az Oregoni Shakespeare Fesztiválon. Fantasztikus lehetőség, hiszen végre szenvedélyének élhetne Lizzy (erről a becenévről most így hirtelen eszembe jutott a Büszkeség és balítélet Lizzy-je, szintén klasszikus :P), azonban a kérdés az, hogy vajon képes lesz-e elviselni sztárrá vált színész exférjét, és túl tud-e lépni a közös munka érdekében a régi sérelmeken.
Természetesen ahogy az várható, elvállalja a munkát & a nyárra Ashlandbe költözik Maddievel, 17 éves unokahugával. Ekkor kezdődik csak az igazi kaland!Megjelenik a színen egy feltűnően jóképű képviselő, illetve az irodalom keveredik a politikával, melynek a vége egy nagy kalamajka lesz, de minden jó, ha a vége jó!


Összességében tetszett a kötet, bár egy kicsit kevésbé várható végkifejletre számítottam. Tetszett az írónő humora, a közbevetett Shakespeare-idézetek & az is, hogy a főhős sokszor ironikusan jegyzett meg saját magáról dolgokat. Minden fejezet előtt van egy irodalmi összefoglaló egy-egy Shakespeare-műről, ezt eredeti ötletnek tartom. Könnyed, laza történet, kedves olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése