2023. október 26., csütörtök

BLOGTURNÉ: Colleen Hoover - Reminders ​of Him – Emlékek róla


Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover: Reminders of Him - Emlékek róla regényét, melyben egy tragikus kimenetelű baleset okozójának, Kennának a történetét meséli el a népszerű szerző. Vajon börtönbüntetése után szabadulva láthatja-e még ez a fiatal nő a nevelőszülőknél élő kislányát? Sikerül megbocsátást és bizalmat nyernie azoktól, akik öt éve gyűlölettel gondolnak rá? Kövesd a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.



A fülszöveg
Kenna Rowan öt évet töltött börtönben egy végzetes kimenetelű hiba miatt, és most visszatér a városba, ahol az élete félresiklott, abban a reményben, hogy találkozhat négyéves lányával. De a hidakat, amiket Kenna felégetett maga mögött, lehetetlen újjáépíteni. Lánya életének fontos szereplői mind távol akarják tartani a gyerekétől, bármennyire keményen dolgozik is azon, hogy bizonyítson. Az egyetlen, aki nem zárta be előtte az ajtaját, az Ledger Ward, a helyi kocsma tulajdonosa, aki szinte az utolsó reménye, hogy utat találhat a lányához. Ha azonban bárki is rájön, hogy Ledger lassan Kenna életének fontos részévé válik, mindketten elveszíthetik a számukra legfontosabbak bizalmát. A nehézségek ellenére Ledger és Kenna között kialakul valami, és ahogy az érzéseik erősödnek egymás iránt, úgy nő a kockázat is. Kennának módot kell találnia arra, hogy vezekeljen a múlt hibáiért, hogy a reményre és a gyógyulásra alapozva új jövőt építhessen.
Egy fiatal anya azért küzd, hogy visszatérhessen a lánya életébe – de vajon lesz számára hely?


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 392 oldal
ISBN: 9789633996621
Fordította: Sereg Judit
Beleolvasó: itt
Megrendelheted: itt
Moly-adatlap: itt


Az idei harmadik Colleen Hoover olvasmányom ez a különleges és érzelmes regény lett. Régóta hiányzott már az a stílus, amit Colleen képvisel és most sem okozott csalódást. A Reminders of Him meglepetésszerűen került a nagy kedvenceim közé a könyvei között. 

Az írónőtől már megszokhattuk, hogy mindig egy komoly téma köré építi fel a történeteit, itt a könyv központi témája a gyászfeldolgozás. Colleen rögtön a prológusban és az első fejezetben az események közepébe vág és megtudjuk, hogy Kennát, a főszereplőt most engedték ki börtönből. Öt évvel ezelőtt egy sötét éjszakán szerelmével, Scottyval autóbalesetet szenvedtek, mely a fiú halálát okozta. Az autót Kenna vezette: ittas vezetéssel és cserbenhagyással vádolták, melyet önként vallott be a bíróságon és ülte le büntetését.
A részleteket az elején természetesen nem tudjuk, semmilyen körülményt, hogy vajon jogosan került-e börtönbe és pontosan mi történt azon az éjszakán.

Jelenleg próbál új életet kezdeni és kapcsolatba lépni kislányával, Diemmel. Sajnos mivel a kislány a büntetés letöltése kezdetén született, már nem találkozhatott édesapjával, és Kennával sem. Nagyszüleivel él, akik óvják és féltik, látni sem akarják soha többé Kennát. A fiuk elvesztése okozta fájdalom olyan mély, hogy nem tudnak megbocsátani Kennának. Scotty legjobb barátja, Ledger velük szemben lakik, ő is Diem életének fontos szereplője, a kislány nagyon erősen kötődik hozzá. Kenna felbukkanása felkavarja mindegyikük érzelmi világát, hiszen a bíróságon kimondott ítélet szerint Kenna volt Scotty halálának okozója, bevallotta, börtönben volt, az egész város a család mellé állt. Vajon lehet esélye Kennának arra, hogy valaha egyszer láthassa kislányát és megismerjék egymást?

Ebbe a rendkívül nehéz és elgondolkodtató történetbe csöppen az olvasó és minden oldallal egyre inkább világossá válik, hogy a karakterek közötti kapcsolatok a történet igazi mozgatórugói. Érdekes módon azt éreztem olvasás közben, hogy nem is feltétlen a tényleges cselekmény, hanem az érzelmi sík a központi elem benne. Nagyon sokszor feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon én mit tennék bizonyos karakterek helyében. Kenna egy véletlen folytán ismerkedik meg Ledgerrel, nem tudja ki ő, míg be nem mutatkozik. Joggal merül fel a kérdés, hogy ha mindez nem így történik, akkor vajon lesz-e bármilyen összekötő kapocs a lány számára a családhoz azért, hogy láthassa a lányát valaha az életben.  Ledger vajon bízhat-e a nőben, elmondja-e neki az igazságot arról az éjszakáról és Scotty haláláról?

Imádtam belemerülni a történetbe,  láttam magam előtt a karaktereket és együttéreztem velük. Colleen gyönyörűen írja le azt a fájdalmat, amit egy gyermek elvesztése okoz a szülőben és a reményt, hogy egyszer a lélek megnyugvásra lel. A veszteség és megbocsátás regénye ez a történet. Nagyon könnyen tudtam azonosulni karakterekkel és átérezni a fájdalmukat, aggodalmaikat és azt a gyászfeldolgozási folyamatot, amin keresztülmennek.





Nyereményjáték

A regény beleolvasóját feltétlenül olvassátok el, ez alapján tudjátok megválaszolni az állomásokon feltett kérdéseket. A helyes válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A feladványom
Mennyi bögrét vett eddig Ledger Romannek?

a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
10.22 Kelly és Lupi olvas
10.24 Readinspo
10.26 Pandalány olvas
10.28 Sorok között
10.30 Fanni’s Library
11.01 Readinspo extra
11.03 Csak olvass! extra

Képek forrása: saját, Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése