2020. július 27., hétfő

Holly Miller: Álmomban már szerettelek (előolvasás)


Az Álomgyár Kiadó jóvoltából megjelenés előtt elolvashattam az év könyvének kikiáltott Álmomban már szerettelek című regényt Holly Millertől. Vadiúj, friss megjelenés lesz a kiadónál és megismerhetünk egy újabb külföldi írónőt a kiadó jóvoltából.

A fülszöveg
Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.
Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?
A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.

ISBN: 9786156067449
Oldalszám: 320
Megjelenés éve: 2020
Megrendelhető: itt


Mindig nagy öröm számomra, ha eddig ismeretlen írókkal és könyveikkel ismerkedhetek meg. Így nagyon örültem a lehetőségnek, hogy elolvashattam Holly Miller első magyarul megjelent regényét. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak a cím és a fülszöveg alapján, meglepett a történet és szinte azonnal magával ragadott.

Történetünk egyik főszereplője Callie, aki egy kicsi, szerény kávézóban dolgozik, de nem ez az álomállása. Szereti, amit csinál, de tudja, hogy nem a végcélja karrier terén. Egy múltbéli szomorú esemény vezetett odáig, hogy vállalta a kávéházban való felszolgálást. Az albérletéből kiteszik, így kerül Joel szomszédságába, aki rendszeres vendég a kávézóban. Megismerkedésük szinte sorsszerű, azonban Joel élete olyan titkot rejt, ami alapjaiban változtatja meg az emberekhez való viszonyulását és nem lehet megjósolni, hogy egy kapcsolat Callievel hová vezethet. A férfi éjszakánként álmain keresztül képes belelátni emberek jövőjébe, legyen az pozitív vagy negatív esemény. Ez egyrészt lehetne akár áldás is, hiszen segíthet megelőzni tragédiákat, azonban másrészt hatalmas nagy felelősség. Joel ezért évek óta távol tartja magát az emberektől, és semmi olyat nem tesz, amivel boldogabb életet élhetne. Képességét titkolja, és ez sokkal nehezebb feladat elé állítja, mint gondolhatnánk. Callie az első olyan nő, akinek jobban megnyílik, és közelíteni mer felé. Azonban eljön az a pont, ahonnan veszélyessé válik a kapcsolatuk és a jövő megmérgezi a jelent.

Holly Miller nevét ajánlatos megjegyezni, mert ezután a regény után biztosan el fogom olvasni, ha további kötetei érkeznek hozzánk. Az írónőnek tehetsége van a kreatív téma- és történetválasztáshoz, mindemellett a megfogalmazásai gyönyörűek, és regénye kiemelkedik a romantikus történetek sokaságából. Eleinte az események sodortak magukkal és aztán egyre inkább kikristályosodott számomra, hogy milyen írói hangja van Hollynak, holott ez  még csak az első regénye. A történet minden szempontból szórakoztat és kikapcsol: nincsenek benne felesleges párbeszédek és jelenetek, vagy olyan részek, amik ne adnának hozzá semmit az élményhez és úgymond töltelék fejezetek lennének. Sajnos számos író belefut ebbe a hibába.
Holly viszont kellő tempóban adagolja az információkat, a párbeszédei teli vannak érzelmekkel, humorral és csak azt veszi észre az olvasó, hogy máris elolvasott száz oldalt, annyira belemerült a kötetbe. Az írónő kifejezésmódja nagyon szép, a leírásai által pedig ott érezhetjük magunkat a történetben a szereplőkkel. Nagyon megszerettem a szereplőket, tudtam azonosulni a félelmeikkel és lelki vívódásaikkal. Azért is fogott megmeg ez a regény igazán, mert a szereplőik egytől egyig reálisak, nincsenek eltúlozva.

Kimondottan olyan könyv az Álmomban már szerettelek, amibe jó belemerülni egy csésze tea/kávé társaságában. A borítón Jodi Picoult véleménye olvasható, aki szerint ez a regény lélegzetelállító, és bátran kijelenthetem, hogy nem túlzás ez az állítás. Egy szép, érdekes, nem tipikus szerelmi történetet ismerhetnek meg az olvasók.

Köszönöm az élményt!

Képek forrása: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése