2020. július 25., szombat

BLOGTURNÉ: Colleen Hoover - Verity


Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.

A fülszöveg
Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.
Claire Contreras New York Times bestseller szerző.
Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.
Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.
Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2020. július 28.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 312
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634577904
Moly: itt
Megrendelhető: itt



Ideje volt, hogy ismét az egyik kedvenc írónőmtől olvassak, ugyanis Colleen Hoover neve számomra garancia egy jó könyvre. Évek óta stabilan az élvonalban van regényeivel, mert mindig képes megújulni és olyan témákat választani, amik lebilincselőek és elgondolkodtatóak az olvasó számára. Képes mindig meglepni egy-egy regényével (még nem olvastam mindegyiket), most sem történt ez másképp.

A Verity esetében rögtön a dolgok közepébe vág az írónő már az első oldalakon. A főszereplő lány, Lowen épp egy megbeszélésre tart, amikor a zebránál állva végignéz egy borzalmas balesetet, és teljes sokkhatás alá kerül. Így ismerkedik meg Jeremyvel. Mielőtt bárki azt hinné, hogy innentől a romantika veszi át a főszerepet, elárulom, hogy szó sincs róla. Colleen szokásához híven olyan komoly témát választott a való életből, mint a gyász feldolgozása, családi traumák és a szülő-gyerek kapcsolat.

Karakterei szinte élnek és kilépnek a könyv lapjairól, annyira valóságosak. Az írónő egyszerűen nem tud hibázni, mindig minden története összetett, érdekes és elképesztően addiktív.
A történetről keveset szeretnék elárulni, de annyit elmondhatok, hogy Lowen egy népszerű írónő, akit felkérnek, hogy egy bestseller írónő könyvsorozatát folytassa, és megírhatja az utolsó három kötetet. Nagy felelősséget jelent ez számára és óriási feladat elé kerül a lány, végül vállalja a feladatot, és megkezdi a kutatómunkát Jeremy és családja házában, Verity jegyzetei között. Rengeteg feljegyzés, iratok, adatok állnak a rendelkezésére, és több hetes munka vár rá. Azonban a házat átjárja egyfajta megmagyarázhatatlan sötét hangulat, amit Lowen csak később ért meg, hogy mi áll mögötte. Egy óriási ház teli titkokkal, kiismerhetetlen és ijesztő. A történet a thriller műfajba abszolút belepasszol kísértetiességével és nem egy jelenet volt, ahol teljesen feszültté váltam, annyira izgultam, hogy mi fog történni. 

Különleges élmény minden CoHo regény, ez pedig még inkább az volt. Kíváncsi voltam és izgatott, ugyanakkor rendesen rám hozta a frászt számos jelenetben az írónő. Hatásos történetet alkotott ismét, keverve a romantika és szenvedély elegyével a feszültséget.

Mindkét főszereplőt tökéletesen eltalálta Colleen. Olyan karaktereket kreált, akikkel együtt tudtam érezni, akiknek tudtam drukkolni és izgatottan vártam minden egyes fejezetet, hogy vajon mi fog történni. Ebben rejlik az írónő zsenialitása. Minden könyvében, a Verityben is úgy csavarja a szálakat és tárja elénk az eseményeket, hogy teljesen bizonytalanságban tartja az olvasót a legvégsőkig és kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a szereplőkkel. 

Természetesen a spoilert kerülöm, viszont azt el kell mondanom, hogy a legeslegvégét egy kicsit furcsának találtam. Túlságosan feloldást kapott a thriller és én meghagytam volna abban az állapotban, amiben az epilógus előtt befejeződött a történet. De ettől függetlenül nagyon jó és izgalmas könyvnek tartom. Más, mint CoHo többi regénye.

Összességében nézve ez a regény méltó CoHo többi történetéhez és igazából témájából adódóan szinte túlmutat rajtuk. Nagyon nagy kedvencem lett, csodálatos érzelmekkel teli utazás ez a könyv.




Nyereményjáték

A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A feladványom:

1. “_____ Someday” - Az írónő egyik itthon is megjelent könyvének angol címe.



Ide tudjátok beírni a megoldásokat, figyeljetek, hogy minden választ a megfelelő helyre írjatok:

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

07.22. Readinspo
07.25. Pandalány olvas
07.26. Deszy könyvajánlója
07.27. Sorok Között extra
07.28. Csak olvass!
07.29. Hagyjatok! Olvasok!
07.30. Fanni's Library
07.31. Könyvvilág
08.01. Dreamworld

Képek forrása: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése