2019. november 26., kedd

Erin Watt: Cifra palota (Royal-fiúk #3)


Még tavaly jelent meg az Erin Watt néven publikáló szerzőpáros Royal-sorozatának harmadik kötete, a Cifra palota. Emlékszem, megjelenéskor a címmel voltak gondjaim, de egyébként az külön öröm, hogy az eredeti borítót megtartotta a kiadó, mert szerintem nagyon szép. A cím meg olyan, amilyen, nekem mindig a gyerekdal fog eszembe jutni róla. Viszont most, hogy elolvastam a történetet, rá kellett jönnöm, hogy mennyire találó is egyben ez a címválasztás.

A fülszöveg
Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek? 
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.

Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.
Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó 
Oldalszám: 402
ISBN: 9789634574866
Moly-adatlap: itt
Megrendelhető: itt


Helló, botrány!

Hogy nekem mennyire hiányoztak ezek a zűrzavaros életű, balhés srácok! A Royal-fiúk mellett soha nem unalmas az élet. Az előző két kötetben végignézhettük, ahogy Ella Harpert pártfogásába veszi Callum, a Royal-család feje és bekerül közéjük. A srácok Ellával szembeni kitartó ellenállása azonban kudarcba fulladt, amint rájöttek, hogy Ella nem a pénzükre utazik és semmi mást nem akar, csak egy viszonylag normálisnak mondható életet, és ráadásul jófej is. Befogadták maguk közé és gyakorlatilag testvérükké vált pár hónap leforgása alatt. Van azonban valaki, akivel Ellának  egészen más kapcsolata alakult ki. Ő Reed Royal, a család ügyeletes alfahímje. A többi fiú sem panaszkodhat a népszerűsége miatt a gimiben, mégis talán Reed az, akiért a legtöbb lány epedezik.
Papír hercegnő és a Megtört herceg fordulatos története után nem vártam mást a Cifra palotától, mint ugyanilyen sodró lendületű, izgalmas cselekményt. Azt kell, hogy mondjam, én ezt megkaptam. Mivel a második kötet két nagy kérdést is hátrahagyott, volt min gondolkodnunk a harmadik könyv megjelenéséig. Vártam a válaszokat, a miérteket és egy elképesztően feszült, meglepetésekben gazdag történet lett a harmadik kötet.

Figyelem! Aki nem olvasta még az első két kötetet, annak ez a rész valamennyire spoileres lehet innentől, de igyekszem kerülni a túl nagy történetmesélést (mint ahogy szoktam).

Szóval, a második rész két óriási kérdőjellel ért véget. Egyrészt az éjszaka közepén felkeltve az egész családot, beállít a rendőrség és bilincsben viszik el Reedet, akit a terhes Brooke (Callum barátnője) meggyilkolásával gyanúsítanak. Ez már önmagában elég muníciót adna a könyvnek. De mindez nem elég, mert  ott van a másik kérdés, amit nyitva hagytak a szerzők előzőleg: Steve, azaz Ella apjának váratlan felbukkanása, akit eddig mindenki halottnak hitt.  Ennél izgalmasabb alapszituációt ehhez a sorozathoz el se tudok képzelni. A Cifra palota pedig pontosan ott folytatja a történetet, ahol a második véget ért. Elle és Reed szemszögéből látjuk az eseményeket, ahogyan eddig. Itt már szerelmük tény, és egy olyan stabil kapcsolat, amit Steve megjelenése sem ingathat meg. 
Az ő karaktere engem olyan szinten felidegesített és frusztrált, amire ritkán van példa. Egy leuraló, öntelt és manipulatív ember. Nehéz rá bármi jót mondani. Az pedig, hogy apafigura lehetne Ella életben, felejtsük el. Annyira vártam a végén a katarzist, hogy megkapja méltó sorsát, hogy elmondani nem tudom.



Viszont azt el kell ismernem, hogyha ő nincs, akkor a történet feszültsége sem ekkora, márpedig ez tekinthető a könyv egyik legfőbb eseményszálának. Elle hadakozik ugyan ellene, de pusztán 17 éves és így apja gyakorolni tudja a szülői jogokat, egy ideig. És miután odaköltözik apjához, egyértelmű, hogy a poklok poklát kell megélnie. Dinah és Steve bántalmazó kapcsolata nyilvánvalóan hatással van a velük egy fedél alatt lányra.
Határozottan látszik, hogy Ella hova tartozik, kihez és kikhez kötődik. Callum jelenti számára az igazi apafigurát és ő lányaként szereti Ellát. A Royal-fiúk pedig megvédik bármilyen helyzetben, ez világossá vált már a korábbi kötetekben. Lassan, de biztosan Ella a család részévé vált még úgy is, hogy nem vér szerinti Royal.
Cselekmény szempontjából ez a rész talán a legösszetettebb. A kötet legfőbb mozgatórugója a nyomozás. Nemcsak az ügyvéd és magánnyomozók dolgoznak azon, hogy bebizonyítsák Reed ártatlanságát, hanem Ella is folyamatosan azon agyal, hogy mit lehetne tenni. Bárki tette a gyilkosságot, nagyon alapos volt. Szinte olyan volt, mintha egy krimit olvasnék a sok tanúvallomással, bírósági tárgyalással, ügyvédi beszélgetésekkel. Elmondhatatlanul kíváncsi voltam, mi lesz a vége ennek a kesze-kusza, szövevényes történetnek. Azt meg kell hagyni, hogy ez a regény az előzőekhez hasonlóan teli van ármánnyal, zsarolás zsarolás hátán, feltételek, titkok. Ugyanakkor végig ott volt bennem a hit, hogy Reed nem gyilkos. Ahogy Ella, én is ezt hajtogattam magamban.

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot és kíváncsian várom, mit tartogat a következő, kiegészítő kötet!

Képek forrása: Pixabay, Favim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése