2016. szeptember 20., kedd

Tündérmese Book Tag
Köszi a meghívást @Jenna04 és @vikcs ! :) Újabb book taggel jelentkezem, most a mesék világába kalandozom el, természetesen összehozva őket a könyvekkel.

 
1. Pinokkió – A fiú, akinek megnőtt az orra, ha hazudott
Hazudtál már egy könyvről, mert szégyellted, hogy tetszett?

Nem, soha nem tennék ilyet. Ha valami tetszik, vagy épp nem, akkor is felvállalom, ha másokat ez megbotránkoztat. Hiszen nem vagyunk egyformák. Ami nekem kedvenc, azt lehet, hogy más épp utálta olvasni, vagy fordítva.

2. A Szépség és a Szörnyeteg – A lány, aki nem a külsőbe szeretett bele
Melyik könyvet imádod, annak ellenére, hogy rémes a borítója?

Gayle Forman Ha maradnék című regényét a könyvtárból kölcsönöztem ki pár éve, de akkor még csak az eredeti borítóval jelent meg. Az viszont nem a legszebb, kékes-lilás, olyan semmilyen szerintem. De a történet abszolút megvett magának, nem minden a külső. :D


A filmes borító sokkal szebb, mint az eredeti, legalábbis szerintem

3. Hófehérke – Akire a szépségéért vadásztak
Vettél már meg könyvet csak a borítója miatt, és ha igen, mi volt az?
 
Nem, ilyet nem csinálnék, akármilyen ámulatba ejtően szép egy borító. Viszont olyan volt már, hogy a könyvtárból a borítója miatt kölcsönöztem ki egy könyvet, Dani Atkins Összetörve című regényét és szerencsére a történetben sem kellett csalódnom, nagyon jó volt.


4. Csipkerózsika – Akit elátkoztak, hogy aludjon, majd az igaz szerelem csókja ébresztette fel
Melyik a kedvenc könyves párod?

Étienne St. Clair és Anna, Stephanie Perkins Anna és a francia csók regényéből. Megvan a könyv magyarul és angolul is, imádom a párosukat!
5. A kis hableány – Aki feladta az életét a szerelemért
Szoktál kipróbálni új műfajokat vagy inkább maradsz azoknál, amelyeket ismersz és szeretsz? Ha kipróbáltál már újakat, melyik volt az utolsó ilyen könyv?

Egyre inkább nyitott vagyok a számomra új műfajokra. Ilyen volt pár éve, amikor először olvastam disztópiát (A beavatott sorozat, Az éhezők viadala trilógia), valamint egyre szívesebben olvasok önéletrajzokat, és nagyon megszerettem a valós történeteket (Hozleiter Fanni: Te döntesz). Ezeken kívül az utóbbi években rákattantam a Young Adult könyvekre, elsősorban a Maxim Kiadó Dream Válogatásából (Csak lélegezz trilógia), valamint a Könyvmolyképző Kiadó köteteit olvasom.

6. Hamupipőke – Aki elvesztette a cipőjét éjfél után
Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fennmaradtál egész éjszaka?

Legutóbb a Black Boxot olvastam késő éjjelig, valamint előtte Cynthia Hard: Amikor búcsúzunk regényét. 

7. Rapunzel – Akit bezártak egy toronyba
Melyik volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapban olvastál?

Általában most már ráérzek arra, hogy melyik könyvek valók nekem, mik fognak tetszeni, de persze én is belefutok olykor szép reményű könyvekbe, amik végül csalódást okoznak. Ilyen volt nemrég, augusztusban az Eltitkolt múlt. Kiszámítható volt és nem volt igazán izgalmas, pedig jól indult.

8. Aladdin – A szegény fiú, aki egy dzsinnt talált
Melyik volt az utolsó „könyvkincs”, amit találtál? 

Mostanában korlátoztam a könyvkincs vadászataimat, mert az év első felében eléggé elszaladt velem a ló. :D Viszont még júliusban, az Alexandra nagy nyári akciójában szert tettem egy tavaly óta vágyott könyvre, ami most 50%-kal kihagyhatatlan volt. Ez a könyv pedig Ali és Ramazan története.

Ugye, milyen szép borítója van?9. Alice Csodaországban – A lány, aki a nyúlüregbe esett
Melyik könyv olvasása során érezted úgy, hogy egy teljesen új világba csöppentél?

Harry Potter világa. Mindig elvarázsol. Örök kedvenc! Akárhányszor újraolvasom, mindig elvarázsol, szó szerint. :)


10. A békakirály – Az elvarázsolt herceg, aki újra emberré vált
Melyik volt az a könyv, amelyikről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de végül mégis megszeretted?

Ezt a könyvet kikölcsönöztem a könyvtárból és nagyon sokáig várt a polcomon, amíg végre elkezdtem olvasni. Viszont utólag rájöttem, hogy nem kellett volna addig halogatnom, mert nagyon olvasmányos, vicces történet. Mondjuk azt sosem gondoltam előtte, hogy utálni fogom, de voltak fenntartásaim vele kapcsolatban.


11. Jancsi és Juliska – Akik elvesztek az erdőben és egy boszorkány elfogta őket
Melyik testvérpár (fiú-lány) a kedvenced és miért? 

Nincs kedvencem, de akiket nagyon kedvelek: Bexi és a kishuga, Leiner Laura Bexi-sorozatából. Mindig védelmezi a hugicáját Bexi, kiáll érte és szereti őt, ez egyértelműen érezhető. A tinilány pedig bálványozza nővérét. :D


12. Piroska – Akit a nagymamának öltözött farkas felfalt
Melyik könyvben csalódtál azután, hogy beleszerettél a borítóba és a fülszövegbe?


Nemrég kaptam kölcsön Jayne Anne Krantz Ölelő karok című regényét, aminek a borítója azonnal megfogott, Seattle városával kapcsolatban elfogult vagyok (a Grace klinika-imádatom miatt), és a fülszöveg is érdekesnek tűnt. Végigolvasva a történetet azonban maradt egy kis hiányérzetem, nem egészen erre számítottam, kicsit csalódtam. De aztán a következő olvasmányom az írónőtől kárpótolt érte.13. Rumpelstilskin – Akinek senki sem tudja a nevét
Melyik az a könyv, amelyiket imádod, de nem kapott elég figyelmet?

Stephen Chbosky Egy különc srác feljegyzései című regénye 2012 óta nagy kedvencem. Elolvastam a könyvet (karácsonyra kaptam =)), utána egyből megnéztem a filmet. Szomorú vagyok, amiért Magyarországon alig lehetett róla hallani. Csodálom, hogy DVD-n egyáltalán kiadták, magyar szinkronnal ráadásul. Viszont moziban nem volt. Pedig úgy megnéztem volna!Több figyelmet kellene kapni az ilyen történeteknek, amik elgondolkodtatnak, tanítanak és szórakoztatnak egyszerre.Ha tetszett a kérdéssor és kedvet kaptatok hozzá, Ti is csináljátok meg a book taget és küldjétek el kommentben, szívesen elolvasnám. És ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velem legközelebb is!

További szép napot kívánok:
Pandalány
Képek forrása: saját fotó, Google, favim.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése