2016. szeptember 29., csütörtök

Te mennyinek érzed magad?

"Csakis mi magunk vagyunk képesek arra, hogy valóra váltsuk az álmainkat.”


Évek óta azt az elvet vallom, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Hiszen nem csak a fiataloké a világ, később is meg kell találni az embernek önmagát, és azokat a dolgokat, amik boldoggá teszik. És ehhez vajmi kevés köze van a kornak. Nem szabad beengedni azokat a frusztráló gondolatokat, amit sok ember sugall feléd, hogy „x éves vagyok, akkor neked ilyennek és olyannak kell lenned, stb.”. Érezd jól magad a bőrödben és ne törődj mások véleményével. Ezt a témát boncolgatja legutóbbi olvasmányom, Pamela Redmond Satran Korához képest című regénye.


Ó, mennyire meglepett ez a könyv engem! :D

Őszintén szólva egy sokkal elcsépeltebb, unalmasabb sztorira számítottam, ezzel szemben kellemesen csalódtam. A történet végig pörgött, eseménydús volt és sokszor igazán vicces. Szórakoztatott, olvastatta magát a regény, gyorsan haladtam vele.

A történetről röviden


A történet New Jerseyben 
és Manhattanben játszódik
A főhősnő, Alice, egy negyvennégy éves, fiatalos külsejű nő, aki letagadhatna tizenéveket és igazából meg is teszi. Pontosabban csak nem javítja ki a korát illető feltételezéseket. Sok év után beleveti magát újra a munka világába, valamint Szilveszter éjjelén megismerkedik a sármos (és nála jóval fiatalabb) Joshsal. Igazából Alice a korán kívül túl sok hazugságba nem bonyolódik szerencsére,és nem megy át a regény valami szánalmas komédiába, ahol már a saját hazugságai csapdájába esne. Sokkal inkább szól arról, hogy mi késztette arra, hogy letagadjon kb 15 évet. Egy évvel válása után Alice úgy érzi, az élete megrekedt egy ponton, miután a lánya is kiszállt a családi fészekből. Nem tudja, hogyan és merre lépjen tovább. Felnőtt lánya távol él tőle (Afrikában), ő pedig egyedül maradt a nagy családi házban, New Yerseyben. Barátnője, Maggie segít neki, hogy kilépjen komfortzónájából és valóra váltsa álmát: az áhított könyvkiadónál dolgozhasson megint, közel húsz év után. Sikerül is neki elkerülnie a kínos kérdéseket, szakmai múltja pedig segíti a továbblépésben.
Alice szimpatikus volt, drukkoltam neki és tudtam azonosulni az aggodalmaival, félelmeivel. A többi szereplő közül volt, akit nem igazán kedveltem meg a történet végére sem (Lindsay), valamint volt, akinek a karaktere igazi pszichológiai tanulmány lehetett volna (Teri, a főnökösködő szipirtyó).


Összességében ez egy nagyon olvasmányos, eredeti történet. Nem csodálom, hogy sorozatot készítettek belőle. A borító is említést érdemel, fiatalos és figyelemfelkeltő.
Azt nem mondom, hogy egy világmegváltó regény, de eredeti az alapötlet és a megvalósítás is nagyon jó volt, így örömmel adok rá maximális csillagozást Molyon. :D



Képek forrása: saját, valamint a Google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése