2024. augusztus 7., szerda

BLOGTURNÉ: Jennifer E. Smith - Feljegyzések a szerelemről


A
Maxim Könyvkiadó jelentette meg Jennifer E. Smith: Feljegyzések a szerelemről című road-trip regényét, melyben két egymásnak idegen fiatal vonatozik végig az Államokon New Yorktól Kaliforniáig. Az egyhetes utazás alatt sok minden történhet, olyan döntéseket hozhatnak, ami megváltoztathatja a további életüket. Kövessétek az útjukat bloggereinkkel, és a játékunk során a regény egy példányát meg is nyerhetitek a kiadó felajánlásában!

A fülszöveg
Egy együtt töltött romantikus hét tökéletes ötlete: egy vonatút Amerikán át.
Hugót azonban dobja a barátnője, és a búcsúajándéka: jegyek a régóta tervezett főiskola előtti utazásukra. Csakhogy a jegy a lány nevére lett lefoglalva. Át nem ruházható, nincs kivétel.
Mae még mindig nem tudja elhinni, hogy nem vették fel a Dél-Kaliforniai Egyetem filmszakára. Amikor rábukkan Hugo hirdetésére, melyben azt kéri, hogy helyettesítse Margaret Campbellt (ez az ő teljes neve is!), úgy gondolja, pontosan ez az a kaland, amelyre szüksége van, hogy megszabaduljon a csalódottságától.
Egy országon átívelő vonatutazás egy totál idegennel talán nem a legjobb ötlet. De Mae és Hugo számára, akik a rendes életükből próbálnak megszökni, tökéletes értelmet nyer. Ám amikor a vonaton kívüli élet utoléri őket, megtalálhatják a módját, hogy az egymás iránti érzelmeiket megóvják a kisiklástól?

Kiadó: Maxim Könyvkiadó
ISBN: 9789634996941
Fordító: Kovács Mercédesz
Oldalszám: 304
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt
Beleolvasó: itt




Jennifer E. smith magyarul megjelent könyvei közül eddig szinte mindegyiket olvastam már, nagyon szeretem a könnyed stílusát, a szerelemről írt gondolatait, és azt, hogy pontosan tudom egy könyve elkezdésekor, hogy mire számíthatok. Nem akar több lenni, mint amit a fülszöveg és a borító ígér.
Nincsenek benne óriási nagy bravúrok és hatalmas fordulatok, ettől függetlenül nagyon élvezetes és szórakoztató minden regénye, egy ilyen történetet kaptam ezúttal is.
A Feljegyzések a szerelemről történetének középpontjában Mae, egy fiatal lány áll, aki a jövőjét a filmszakmában képzeli el, minden vágya, hogy filmeket készíthessen, és a saját maga által forgatott demófilmjével jelentkezik a Dél-Kaliforniai Egyetem filmszakára. Viszont nem veszik fel, és úgy dönt, hogy nem adja fel ilyen könnyen: ugyanarra az egyetemre megy továbbtanulni, hogy két év múlva átjelentkezhessen a filmszakra. Ehhez egy jól elkészített videóra van szüksége, bár egyelőre nincs ötlete, hogy miről készítsem videót és min változtasson első demófelvételén, hogy több esélye legyen. A történet másik főszereplője Hugo, aki egy angol fiú. A könyv elején ér véget 4 éves párkapcsolata:  a barátnőjével a távolság miatt szakítanak, de Hugo a korábban közösen tervezett vonatútjukról nem akar lemondani, mely során New Yorkból egészen a nyugati partig utaztak volna együtt. A közös kaland bár meghiúsult, a megvásárolt vonatjegyet viszont fel akarja használni, ezért egy ugyanolyan nevű lányt keres maga mellé az utazásra, mint a barátnője, Margaret, mivel így felengedik majd a vonatra, tehát keres valakit, aki hajlandó vele utazni és olykor úgy tenni, mintha ő lenne Margaret. A nevetségesnek hangzó ötlet végül két idegent terel egymás mellé, akik közös vonatútra vállalkoznak és nagyon hamar közös nevezőre kerülnek. Hugo szinte azonnal megkedveli a lányt, pedig egyértelművé tette számára, hogy nem kell feltétlenül együtt is utazniuk, elég, ha egy vonatra szállnak fel Mae neve miatt.
Nagyon szeretem az ilyen típusú történeteket, amikben két fiatal világot lát, együtt új helyeket fedeznek fel, közös kalandokba keverednek. Mindeközben egymást és önmagukat is megismerik, szépen fokozatosan alakul ki Mae és Hugo között a bizalom.
Ráadásul mindkettejük dilemmáján a másik tud segíteni: Hugo a lányt biztatja a filmmel kapcsolatban, és végül egy igazán jó demófelvétel születik, melyben a vonat utasai válnak interjúalanyokká, ezzel Mae és a felvételi bizottság is elégedett lehet. Mae pedig Hugót biztatja, aki az egyetem első éve előtt utazgatni szeretne és felfedezni a világot, de ezt a családjával közölni természetesen nem egyszerű dolog. Ráadásul a fiú egy hatosiker család tagja, ahol komoly következménye lehet egy ilyen döntésnek.

Nagyon szerettem olvasni ezt a történetet, mert a szerethető karakterekkel, őszinte megnyilvánulásaikkal, aggodalmaikkal és félelmeikkel a jövővel kapcsolatban tudtam azonosulni, drukkoltam nekik és a végkifejlet sem lett sablonos szerintem.



Nyereményjáték

Játékunk során pár kérdést teszünk fel nektek, amelyekre a könyv beleolvasójában találjátok meg a válaszokat. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A feladványom:
Mae melyik egyetemre nyert felvételt?

a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
08.03. Kelly és Lupi olvas
08.07. Pandalány olvas
08.11. Dreamworld

Képek forrása: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése