2024. június 9., vasárnap

BLOGTURNÉ: Annabel Monaghan - Nora ​kilép a forgatókönyvből


Next21 igazi nyári limonádéval lepte meg olvasóit, melyet szinte kötelező tartozékként érdemes magunkkal vinni a strandra. Annabel Monaghan romantikus történetében egy kétgyermekes forgatókönyvíró, Nora életébe nyerhetünk betekintést, mely fenekestül felfordul egy filmforgatás és egy jóképű filmsztár jóvoltából. Kukkants be a Blogturné Klub négy bloggerével a történet kulisszái mögé, tarts nyereményjátékunkkal, s ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a könyvet a Kiadó felajánlásában!

A fülszöveg
Nora életét hamarosan elejétől végéig újra kell írni…
Nora Hamilton bárkinél jobban ismeri a szerelem képletét. Forgatókönyvíró egy romantikus tévécsatornánál, úgyhogy ez a munkája. Amikor az ingyenélő férje lelép, és egyedül hagyja őt a két gyerekkel, Nora pénzre váltja a házasság csődjét: megírja élete legjobb forgatókönyvét.
Elképedten értesül, hogy mozifilmet készítenek a forgatókönyvéből, amit ráadásul az eredeti helyszínen, Nora százéves házában forgatnak le. A mihaszna férj szerepét a Bolygó Legszexibb Pasijára, Leo Vance-re osztják, és ezzel Nora élete mindenestül a feje tetejére áll.
A forgatás végeztével a stáb összepakol, Leót viszont Nora egy fél üveg tequila társaságában a verandán találja. A férfi napi ezer dollárt fizet, ha maradhat még egy hétig. A plusz hétezer dollár kimondottan jól jönne Norának, de nem is ezért egyezik bele, hanem mert látja Leo tekintetében: erre most tényleg szüksége van.
Egy hét sok vagy kevés? Arra elég, hogy valakibe beleszeress. És arra is, hogy összetörd a szíved.
A Nora kilép a forgatókönyvből a legjobb fajta szerelmi történet – tele van melegséggel, szellemességgel és bölcsességgel. Nem hiányzik belőle a való világ, ahol dolgozni kell, gyereket nevelni, és minden felnőtt valami csomagot cipel magával. Nora és Leo számára a szerelem nagyobb sztori, mint egy szélesvásznú mozifilm.

Kiadó: Next21
Megjelenés éve: 2024
Terjedelem: 272 oldal
Fordította: Nagy Marietta
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt


Nagy reményekkel kezdtem bele ebbe a színes, romantikus, könnyednek tűnő kötetbe. A filmek, forgatókönyv írás, filmkészítés régóta vonz, nagyon szeretem az ilyen témájú filmeket, sorozatokat és könyveket. Ebben a történetben hasonlót vártam, és ezt részben meg is kaptam Annabel Monaghan könyvétől. Norah, a nemrég elvált kétgyermekes édesanya megírta élete forgatókönyvét, melyből filmet forgat a TRC, azaz a The Romance Chanel. Norah mindig romantikus, könnyen kiszámítható történeteket írt eddig, melyeket eladva jól keresett, és többek között ezért működött a házassága. Most azonban saját történetét vetette papírra, és a stáb az autentikusság érdekében konkrétan Norah házában fogja leforgatni a film számos jelenetét. A gyönyörű, nagy házat ellepik mindenféle stábtagok, akik átalakítanak, berendeznek, sminkelnek, mindent csinálnak, ami egy filmforgatással jár.

Megjelenik Leo, aki a film férfi főszereplőjét, Bent fogja alakítani, aki a valóságban Norah volt férje. Első látásra Leo és egy imádott színész, akiért milliók rajonganak és ezt tudja is magáról. Szépen lassan bontakozik ki a személyisége, ahogyan megismeri Norah alapvetően teljesen átlagos életét. Két gyerek nevelése mellett Norah a történeteibe menekül a valóság elől és próbálja feldolgozni a válását.

A történet teljesen valóságosnak érződik egy bizonyos pontig, és ezt nagyon szerettem benne

A férje csak pár telefonhívás alkalmával bukkan fel a történetben, így csak a nő oldalát ismerhetjük meg. A férfi szeretett pénzt költeni, ellenben dolgozni kevésbé, és eljött az a pont, amikor Norah kilépett ebből a toxikus kapcsolatból. Nem éreztem azt olvasás közben, hogy túlságosan befeketítette volna Norah az exférjét, szimplán azt meséli el, hogy mennyire nem fektetett energiát se a kapcsolatukba, se a családi életük fenntartásába. A gyerekei életéből szó nélkül lelépett, mély űrt hagyva maga után, így a gyerekeknek idejekorán fel kellett nőniük. Ezt teljesen érzem a két gyerek, Bernadette és Arthur karakterén.

Norah minden egyes reggelt a teraszon tölt, kávét kortyolgatva csodálja a napfelkeltét, és szépen lassan indítja minden napját. Nagyon tudtam azonosulni ezzel az életfilozófiával, én is ez a típus vagyok, szeretem, amikor lassan indul a reggel. A könyv egyik legfontosabb helyszíne ez a terasz, itt zajlik szinte minden fontos beszélgetés, illetve innen rálátni a teaházra, mely a készülő film központi helye. Mindemellett Leo itt kap helyet a forgatás után, mert egy hétre beköltözik Norahhoz. Ez őszintén szólva nekem elég fura volt. Beköltözne hozzám valaki, akit nem ismerek, egy körülrajongott sztár és hirtelen a csillogást fel akarja váltani az én egyszerűbb, kisvárosi életemre egy hét erejéig? Miért? Ez lenne talán a legelső kérdésem.

Mindamellett, hogy a történet nagyon gyorsan és könnyen olvasható, sajnos akadtak buktatói bőven, amik miatt a végkicsengése számomra nem olyan lett, mint szerettem volna. Először is: Leo nagy összeget fizet Norahnak minden egyes ott töltött napért és ez kicsit sem fura Norahnak, semmiféle megkérdőjelezés nincs részéről, hogy miért szeretne a férfi ott lenni. Ezután együtt töltik a hetet és azonnal érezni lehetett a kémiát közöttük, ez kimondottan tetszett. Ha nincs pózolás és színészkedés, Leo egy teljesen átlagos, kedvelhető férfi és ezt Norahval való párbeszédeiben megmutatta az írónő. Viszont csupán összesen 3 hetet töltenek együtt, és ezután Norah elkönyveli ezt az egészet az igaz szerelem megvalósulásaként. Itt már voltak problémáim. Mert ez még mindig csak a megismerkedés erősen, szerelemről szó sem lehetne, maximum erős vonzalom és kémia. Azt éreztem, hogy teljesen függ a férfitól, mert végre jött valaki, aki nem a volt férje és akivel lehetne jövőjük. Minden más, pl a gyerekei érzései mellékesek, hogy vajon ők mit éreznek. És a történet végére ez felszínre bukkan, hiszen a fia okozza a történet bonyodalmát, ami természetesen kiderül.

Nem hibáztatom Noraht a reménykedés miatt, de sokszor azt éreztem, hogy egy képzelgésbe szeretett bele, nem Leóba, akit ilyen rövid időn belül nem ismerhetett meg annyira, hogy ténylegesen tudja, milyen személyiség. Leo pedig az a karakter, aki kettőt se szól, csak szimplán jóképű és ettől már alapvetően a legjobbat feltételezzük róla. Holott bőven vannak neki is hibái. Kettejük között, mint minden hasonló történetben, a megoldás kulcsa a kommunikáció lett volna.
Ami nagyon feldühített a könyv vége felé, az az a rész, ahol megbeszélték a dolgaikat Norah és Leo, és férfi úgy állította be, mintha Norahnak kellett volna rákérdeznie, hogy "akkor te most leléptél?". Volt ott két mondat, ami nagyon felhúzott és Leóra kimondottan haragudtam.

Összességében könnyen olvastam, tetszett a helyszín, a történet alapja is jó volt, azonban a karaktereken alakítottam volna még. A végén a happy end így nekem kicsit gyors és logikátlan. Ez főleg azért volt feltűnő, mert a könyv életszagú és a valóságban nagyon máshogy szoktak alakulni az ilyen történetek. 





Nyereményjáték

Nyereményjátékunkban maradunk a Next21 kiadványainál. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet a kiadó romantikus könyveinek valamelyikéből. A feladatotok, hogy a könyv címét írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába. Vadászatra fel!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


A feladványom
"Kezeljük egymást több tisztelettel, és lássuk be, hogy pusztán az első benyomások alapján nem tudhatjuk, ki min ment keresztül, vagy mit érez."


a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
06.03. Szembetűnő
06.05. Betonka szerint a világ…
06.07. Olvasónapló
06.09. Pandalány olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése