2022. július 17., vasárnap

BLOGTURNÉ: Elena Armas - Spanyol szerelmi átverés


Elena Armas
első regénye hatalmas sikert aratott a romantikus könyvek rajongóinak körében. A XXI. Század Kiadónak köszönhetően már magyarul is olvashatjuk ezt a humoros chick litet, ami világszerte meghódította a könyvmolyok szívét. Tartsatok bloggereinkkel, hiszen blogturnénk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

A fülszöveg
Az esküvő Spanyolországban lesz. A pasi kiállhatatlan. Három napon át úgy kell tenned az összes rokon előtt, mintha szerelmes lennél belé.
Catalina Martín szingli, de nem akar egyedül menni a nővére esküvőjére. Korábban elejtett egy megjegyzést, hogy van valami amerikai pasija, és mostanra mindenki készpénznek veszi a dolgot a családban és az ismeretségi körben. A volt pasija – és annak jelenlegi menyasszonya – például alig várják, hogy megismerkedjenek Catalina jövendőbelijével.
Négy hete van, hogy találjon valakit, aki hajlandó átrepülni vele Európába, és végig úgy tesz, mintha együtt lennének. A New York–Spanyolország repülőút hosszú, és Catalina érdes modorú családját nem lesz könnyű átverni.
Színre lép Aaron Blackford – Catalina magas, jóképű, tenyérbemászó stílusú kollégája –, aki meglepő módon felajánlja, hogy beugrik a szerepbe. Catalina legszívesebben közölné, hogy nem kér belőle – életében nem látott még ilyen idegesítő, bicskanyitogató, kiállhatatlan alakot.
De kiszolgáltatott helyzetben van, az esküvő közeleg, és mégiscsak Aaron a legmegfelelőbb megoldás. Catalina lassanként rájön, a férfi talán nem is olyan szörnyű, mint amilyennek a munkahelyén elkönyvelte.

Kiadó: XXI. Század Kiadó
ISBN: 9789635682164
Oldalszám: 462
Fordító: Horváth M. Zsanett
Megjelenési dátum: 2022. 05. 19.
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: ittSpanyolország, a napfény, az örök nyár országa. Ide kalauzol el bennünket Elena Armas bemutatkozó regénye. Ezzel a kötettel először az Instagramon találkoztam, több külföldi bookstagrammer szuperlatívuszokban beszélt róla, így sokszor felbukkant és felkeltette az érdeklődésemet.
Nincs különösebb kötődésem az országhoz, mégis valahogy azt éreztem, hogy erre a könnyednek tűnő, vidám hangulatú és igazi strandolvasmányra most szükségem van. Amint elkezdtem olvasni a kötetet, egyértelművé vált, hogy jó ötlet volt. Catalina Martín, a főhős egy olyan helyzetbe keveri magát a családja előtt, ami bonyodalmak egész sorozatát indítja el: tesz egy megjegyzést arról, hogy van valakije és ezt a családja készpénznek véve izgatottan várják Catalina nővérének esküvőjét, ahova a tervek szerint Catalina nem egyedül fog érkezni. 

Tehát Linának csak pár hete maradt arra, hogy találjon valakit, aki hajlandó eljátszani az álbarátját, méghozzá hitelesen. Nehéz feladat, az idő pedig szélsebesen száguld az esküvőig. Az álbarátot pedig ki alakíthatná, mint Lina egyik legellenszenvesebb és egyben legvonzóbb munkatársa?! A külső nyomás, a család elvárásai egy olyan helyzetbe sodorják Linát, amiben kénytelen megalkudni és elfogadni Aaron felajánlását, miszerint elmegy vele az esküvőre és eljátssza az álbarát szerepét. Márcsak azért is fontos mindet Lina számára, mert jelen lesz az exe is, akinek már menyasszonya van. Annyira klasszikus felállás ez a történet, hogy voltak vele kapcsolatban fenntartásaim. 

Nagyon abszurd és megmosolyogtató alapszituációt ad a történetnek és őszintén szólva kissé kétkedve indultam neki a történetnek. Megint egy tipikus sztori, megint egy "úgyis összejönnek a végén" könyv.  Viszont mindezt ellensúlyozza a humora, a könnyed stílus, amitől csak úgy pörögnek az oldalak. A történet szerintem elég lassan halad, tekintve, hogy a könyv majdnem 500 oldalas hosszúságú, de a laza stílus miatt gyorsan olvasható.

Bevallom, nekem egyik szereplő sem nőtt a szívemhez, nem tudtam velük azonosulni és sokszor éreztem azt, hogy túlírt az egész történet. Mármint nagyon lassan haladtunk, léptünk egyről a kettőre és ezekhez a típusú történetekhez már nem igazán van türelmem. Catalina sokszor játszotta a spanyol Bridget Jonest és felbosszantott a felesleges aggódásaival, de alapvetően kedveltem egyébként. Viszont azt nehezen viseltem, amikor játszotta a "nem értem mit akar tőlem" szitukat. 
Összességében tetszett a könyv, nagyon olvastatta magát, szívesen belemerültem, igazi chick-lit, tökéletes nyaralós könyv, kikapcsol, megnevettet. Az pedig, hogy teli van spanyol kifejezésekkel és szavakkal, szerintem nagyon jó, szeretem az ilyet. Mindezek ellenére nem lett a kedvenc könyvem, de ettől még tetszett.

Nyereményjáték

Mostani játékünk során pár, a történetben jelentőséggel bíró szót emeltünk ki, amelyekből kihagytuk a magánhangzókat. A ti feladatotok kitalálni, hogy melyik szóra gondoltunk, ezt a szót pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladványom:
_t_z_s


A turné állomásai:
07. 11. – Fanni’s Library
07. 13. – Zakkant olvas
07. 15. – Csak olvass!
07. 17. – Pandalány olvas
07. 19. – Szaffi polca
07. 21. – Dreamworld
07. 23. – Sorok között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése