2017. július 14., péntek

Summer BOOK TAG



Köszönöm a book tag meghívást, Alexa (Írásaim Tárháza). Tavaly is volt nyári book tag, idén sem maradhat ki. Imádom a nyári képeket: óceán, fagyi, tengerpart, pálmafák, medence, napfény. Hogy bírjátok ezt a meleget? Szeretitek, vagy épp ki nem állhatjátok? Jöjjön néhány kérdés-válasz ebben a hőségben!

Milyen könyvet olvastál, ami nyáron játszódik?
Például egy LOL-könyvet, a Lángra lobbant nyarat. Imádtam a hangulatáért, és mert végig tombolt benne a hőség. Annyira tipikus nyári történet, hogy ezt elmondani nem tudom. Bővebben róla itt olvashattok.

Melyik könyvbéli helyszínre mennél vissza szívesen nyaralni a nyáron?

Az óceánpartra, ahol 
A hazudósok hazudoztak, arra a szigetre mindenképpen!

 
Mit olvasnál szívesen kötelező olvasmányként ezen a nyáron?

 Hála az égnek nekem már nincsenek kötelező olvasmányaim a nyárra jó pár éve, így önként és dalolva vetem bele magam az olvasmányokba idén nyáron is. Újabban rákattantam a pszicho thrillerekre, de sok műfajt kipróbálok idén nyáron.

Melyik könyvbéli karakterrel/karakterekkel töltenél el szívesen egy estét a nyári tábortűznél?
 
Oh, ezek a kérdések mindig zavarba hoznak, hiszen rengeteg olyan karakter létezik, akikkel elandalognék a tengerparton, sütögetnék és üldögélnék romantikázva a tábortűz mellett. Aki mostan biztos ilyen személy lenne, az nem más, mint Garrett Az üzlet című eszméletlen jó regényből.


Ajánlj egy könyvet erre a nyárra!
Stephanie Perkins: 
Isla és a hepiend Imádom!



Mi az első, ami eszedbe jut a nyár és a könyv szó hallatán?
Lássuk csak: strand, Balaton-part, lángos (szigorúan messze a könyvektől), vagy épp csak a teraszunk egy finom hideg ital társaságában, ahol imádok olvasni.



Melyik könyvet/könyveket tervezed elolvasni ezen a nyáron?
Teljes hónapokra nem tervezek sosem könyvek terén, mert mindig jön egy új könyv (akár egy kihagyhatatlan akció, akár könyvtári szerzemény formájában) és állandóan felborul az olvasólistám, így mindig csak előre kb 2-3 könyvet tudok, hogy mit tervezek olvasni. Idén nyáron a legutóbbi szerzeményeim közül ezeket szeretném, aztán meglátjuk, mi lesz belőlük:

Tüskék és rózsák udvara – könyvtári kötet, elolvastam már

Abbi Waxman: Új örömök kertje

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Szaszkó Gabriella: Maradj velem

Gayle Forman: Engedj el

Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

Meghan March: Vágy és hatalom

Mitch Winehouse: Amy, a lányom

Karine Giébel: Csak egy árnyék

Mint látható, nagyon vegyes műfajok terén a listám, és szeretem is így csinálni. Jó, hogy nem mindig ugyanabban a műfajban mozgok, így változatos legalább az olvasmánylistám.

Köszönöm a kihívást, megyek és iszom valami hűsítő italt, szigorúan jégkockával!


 
Képek forrása: favim.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése