2017. január 4., szerda

Helló, 2017!


 Minden kedves olvasónak nagyon boldog, sikerekben és remek olvasmányokban gazdag újévet kívánok! Legyen szuper évetek, mindenkinek ezt kívánom!



A karácsony eltelt úgy, hogy nem volt időm megírni azt a posztot,amit az év zárásaként szerettem volna (egy karácsonyi, fahéj és mézeskalács illatú poszt jó lett volna xD), de helyette megírom inkább az évkezdő bejegyzésemet és ráadásként hozok rögtön egy book taget is. Nagyon szépen köszönöm a book tag kihívást Viki barátnőmnek, a Never give up bloggerinájának. Tényleg imádom a book tageket, eltaláltad!



Szóval, kezdjük először a kérdésekkel!

1. A legjobb könyv / sorozat amit 2016-ban olvastam:

Szerencsére a korábbi évekhez képest 2016-ban is rengeteg remek könyvet olvashattam el. Nehéz közülük egyetlenegyet kiemelni. Régebben szinte csak egy műfajhoz ragaszkodtam (romantikus), de jó ideje nyitottam más témájú történetek felé is, így egy olyat emelnék ki a tavalyi olvasmányaim közül, ami történelmi romantikus. Ez a könyv pedig nem más, mint a Liverpool Street Anne C. Voorhoevetől. A közel 500 oldalas regényt könyvtárból kölcsönöztem ki és hatalmas meglepetés volt számomra, igazi felfedezés. A részletes értékelésemet itt olvashatjátok róla.
 



2. 2016-ban megismert írók, akiktől szívesen olvasnál még:
 
Egy újabb fogós kérdés, hiszen annyi tehetséges író és írónő létezik a világban. Nálam ők voltak azok, akikkel 2016-ban ismerkedtem meg és akiktől mindenképpen szeretnék még olvasni (mellettük láthatod az elolvasott könyvüket is):




3. Melyik könyvből készült film/sorozat adaptációt várod legjobban?



Az elolvasott 70 db könyvből nem tudok olyanról, amelyikből készülne adaptáció, de mindenesetre jó néhány volt, amiből el tudnék képzelni egy mozifilmet. Ilyen volt Jessica Parktól a Celeste bolondulásig (az értékelésem róla: Celeste bolondulásig), valamint a már említett Liverpool Street, de izgalmas film lenne A lány hét névvel történetből is. Leiner Laura Bexi-sorozatáról nem is beszélve!



4. A karakter, akitől nem sajnálnám az éjféli csókomat:


Aki azonnal bevillant, amint a kérdést megláttam: Will Traynor (Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek). Bár kissé összemosódott számomra a könyvbeli karakter a filmben látott Sam Claflinnal, de így is azt mondom, hogy ő az, akit bizony megcsókolnék. :D



5. Mik szerepelnek a 2017-es várólistám élén (top 5):



6. Mennyi könyvet remélek elolvasni 2017-ben:
100 darab a cél idén, mivel az elmúlt években sajnos nem sikerült teljesítenem a dolgot. Tavaly kereken 70 darabot olvastam el, előtte pedig 82 kötetet, amihez már nem kellene sok a célhoz. Szóval nagyon remélem, idén végre összejön!

7. Részt fogok-e venni Reading Challange-en vagy más hasonló,
esetleg várólistacsökkentő eseményen:

Idén nem valószínű. Nem szeretem ennyire előre kitervelni az olvasmányaim listáját, mert bármikor közbe jöhet valami (egy új megjelenés, amit azonnal elolvasok, vagy épp nincs hangulatom a soron következő könyvhöz és akkor ugrik az egész lista). Egy-két könyvet szoktam előre tervezni, hogy mi következik,de éves szinten nem.


8. Tettem-e valamilyen fogadalmat (könyves, blogos, stb…)
A fent említett 100 db-os teljesítést „fogadtam meg”, illetve annyit, hogy idén többet fogok blogolni, jobban belevetem magam az írásba. Emellett idén sokkal több idegen nyelvű könyvet szeretnék olvasni, angolul és németül.

9. Kiket hívok ki:

Lillát (ScarlettBlair's blog)

Alexát (Írásaim Tárháza)

Gyertek Lányok, ha van kedvetek!

Most pedig következzen egy-két momentum még a tavalyi évről. Az év utolsó hónapja számomra meglehetősen visszafogott volt könyvbeszerzések tekintetében, mivel a november túl jól sikerült. :D Így elhatároztam magam, hogy megálljt parancsolok, hiszen volt jó pár pluszkiadás az ünnepek közeledtével. Szerencsére tudtam magam tartani a fogadalmamhoz: nem mentem a könyvtár közelébe sem (hozzáteszem,hogy azért nehéz volt ám megállni...), valamint csupán két új polclakóm lett decemberben, ebből az egyiket karácsonyra kaptam ajándékba, a másikat pedig ajándékutalványból és sorsjegyen nyert pénzből vettem. Ők lennének:



És ha már a fogadalmaknál tartunk, továbbra is tartom magam egyelőre és a saját könyveimmel haladok, hiszen szegények ki tudja mióta várnak a polcomon olvasásra, de az utóbbi fél évben háttérbe szorultak. Nem mintha ne lennének jó olvasmányok, csak mindig volt nálam könyvtári kötet, így nem haladtam velük. December eleje óta azonban szépen sorban megyek, és alakul a dolog, csökken a végtelennek tűnő várólistám (lásd Molyon).




A 2016-os évem számokban:


beszerzett könyvek (összesített szám, minden egybevetve): 43 db (itt láthatjátok a teljes listát: 2016-os könyvszerzeményeim)

elolvasott könyvek: 70 db

elolvasott oldalak száma: 22.962 oldal

az otthoni könyvtáram olvasottsága: 66% (december 31.)

nyereménykönyvek száma: 3 db

recenziós példányok: 3 db

ajándékba kapott könyvek: 2 db



Bejegyzésem végéhez közeledve pedig fogadjátok szeretettel a 2016-os év során kiposztolt Instagram-fotóim közül a legnépszerűbb kilencet. A képen látható lájkszám az összes fotómra érkezett lájkok számát jelenti:




Decemberben egyáltalán nem éreztem magam energikusnak és felkészültnek az újévre, azonban mióta januárt írunk (kemény három napja xD), valahogy átalakult ez bennem és tettre késznek érzem magam. Remélhetőleg ez látszik majd az olvasásaimon, blogolásomon is, igyekszem egyre szebbé és jobbá tenni a netes felületet és remélem, hogy idén is sokan elolvassátok majd az írásaimat.
Mindenkinek sok sikert, célokat, álom megvalósítást kívánok az előttünk álló 2017-es évre!Hamarosan érkezem az első könyvértékelésemmel!

  


Képek forrása: saját fotók, favim.com, Google


2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi!Nagyon megörültem,amikor megláttam, hogy ezek a képek kerültek a legjobbak közé, mert pont a kedvencem mindegyik. :D

      Törlés