2017. január 19., csütörtök

Too much information book tag



1.Melyik szereplőnek van a legjobb stílusa?
Szögezzük le, hogy ennél a kérdésnél én az összképet néztem, nem a karakter cselekedeteit vagy az adott történet eseményeit. A lista nem rangsorolás szerint készült.
Matt (Flat-out Love)
Étienne St.Clair (Anna és a francia csók)
Louisa Clark (Mielőtt megismertelek)
Szentessy Igor (Szigor-sorozat)
Négyes (A beavatott)
Márk (Bexi-sorozat, bár ő egy kicsit néha már sok)
Mr.Grey (A szürke ötven árnyalata, lehet, hogy egy idegesítő karakter, de stílusa attól még van)

2. A könyves szerelme(i)d?
Rengetegen vannak, természetesen. :D De aki mindig, feltétel nélkül a szívemben marad, az nem más, mint Étienne St.Clair az Anna és a francia csók regényből. Humoros, kedves és jófej srác, aki ráadásul jóképű. :)

3. Valaha szeretett szereplő, akit mostanában kezdtél megutálni?
Nincs ilyen, nem jut eszembe. Akit egyszer megszeretek, általában ott is marad a helyén.

4. Legnagyobb/leghosszabb könyv a polcodon?
Jelenleg (január 19-én) a leghosszabb terjedelmű kötet a polcomon Lakatos Levente Aktus című regénye a maga „kis” 928 oldalával. Nagyon szép kötet!

5. A legnehezebb könyv a polcodon?
Van egy könyv, amit a Vaterán vettem, Hillary Clinton életéről szól, a címe Élő történelem. Szerintem ez a legnehezebb könyv a polcomon. Kemény fedeles, nagy alakú, kimondottan vaskos darab.

6. Vannak könyves posztereid?
Könyves nincsen, de könyvhöz kapcsolódó filmes van, ami jelenleg is a szobám egyik ajtaját díszíti. Ez pedig nem más, mint a Csillagainkban a hiba filmposztere, nagyon szép.

7. Vannak könyves ékszereid?
Igen, Harry Potteres nyakláncok: Hermione varázspálcája, az aranycikesz, az időnyerő (a nagy kedvencem), a Halál Ereklyéi szimbólum (másik nagy kedvenc). Szeretnék még továbbiakat szerezni, ebben újfent az Aliexpress vagy az Ebay lesz segítségemre.

8.OTP*-d? (*OTP ~ One True Paring, avagy a tökéletes páros (olyanok, akik egyébként nem alkotnak egy párt, de a rajongó szemében tökéletes párosításnak tűnnek. Szóval fanok kedvencei együtt.)
Húha, nehéz kérdés, mert egy könyv szerelmespárjai általában összeillenek, és nem igazán jut eszembe olyan szereplő, akiket összeboronálnék két külön kötetből.

9. Kedvenc könyvsorozatod?
Harry Potter mind felett! ❤ De ha többet meg lehetne nevezni, akkor ezek nálam a kedvencek: Esztelen-trilógia, A beavatott, Az éhezők viadala, Csak lélegezz!-trilógia, Hope-sorozat, Flat-out sorozat.

10. Kedvenc filmadaptáció-betétdalod?
Rengeteg filmzenét hallgatok, jöjjenek a kedvenc dalaim és a hozzájuk kapcsolódó könyveik.Mutatom a kedvenceket:
Hogyan legyünk szinglik? - Hailee Steinfeld: Love myself
Ez a dal a film végén hangzik el, egy szuper jelenettel zárják a filmet, imádom! 

 
Csillagainkban a hiba - Charli XCX: Boom clap
Zseniális zene, abszolút illik a történethez!

Végtelen szerelem - In The Valley Below - Peaches
Egy nagyon romantikus jelenet alatt hallható a dal, még a film első felében. 


11. Egy könyv/történet, aminél azt kívánod, hogy bárcsak folytatódna?
Julia Lewis Thomson: Többek által

12.Kedvenc egykötetes könyv?
Annyira sok van, sikerült kiválasztanom az utóbbi időben olvasott legjobb hat darabot. 
Ők volnának azok:


13.Mióta olvasol?
Mióta lélegzem! :D Komolyra fordítva a szót, szóval: általános iskola hetedik osztálya óta. Ebben az évben jelent meg az első Harry Potter-regény és nyáron névnapomra megkaptam. Emlékszem, akkor még senki nem tudott róla semmit, csak annyit, hogy Angliában nagy sikere van. Minden Harryvel kezdődött. Aztán persze gimiben jöttek a kötelező olvasmányok, de úgy igazán szabadon az egyetemi éveim alatt kezdtem olvasni. Az egyetemi könyvtár hatalmas volt szerencsére, igazi kánaán.

14. Melyik Roxforti házba tartozol?
Griffendél :)


15. Mit keresel egy könyvben?
Változó. Ha egy romantikus kerül a kezembe, akkor szenvedélyt, humort, pezsgést. Ha valamilyen kalandregény, akkor természetesen meglepő, kiszámíthatatlan fordulatokat. Mindig valami olyat keresek egy könyvben, amitől letehetetlen lesz és nincs teli klisékkel, nem kiszámítható.

16. Kedvenc idézeted?
Ajjaj, egy roppant nehéz kérdés. Szinte minden olvasmányomban találok kedvenc idézetet, szóval inkább azt javaslom, hogy nézz körül a Molyon kiírt idézeteim között itt:

17. Kedvenc író(nő)d?
Lássuk a listát! Ők mindannyian olyan írónők és írók, akiktől bármikor olvasnék, mert vakon bízom az írásukban és abban, hogy minőségi munkát adnak ki a kezük közül.
Fejős Éva
Julia Lewis Thomson

Jessica Park

J.K.Rowling

John Green

Stephanie Perkins

Colleen Hoover

Rebecca Donovan

Lakatos Levente
18. Kedvenc borítód?
Rengeteg van. Megpróbáltam összeszedni őket egy montázsban, de képtelenség mindet ide bezsúfolni. :P





19. Akció dús vagy Romantikus?
Romantikus. Nem a nyálas fajta, inkább a vidám, vicces, izgalmas típus.

20. Hova mész, ha valami szomorú történik az egyik könyvedben?
Elmegyek futni, kiszellőztetem a fejem, vagy egyszerűen csak bekapcsolok valamilyen zenét a hangulatomnak megfelelően.

21. Mennyi ideig tart elolvasnod egy könyvet?
Ez természetesen a könyv hosszúságától függ. Egy 200-300 oldalas kötet elolvasása átlagosan 3-4 napig tart, de egy hosszabb, 400 oldalon felüli kötetet 1-2 hétig is képes vagyok olvasni. Munka mellett sajna nincs annyi időm olvasni, mint szeretném. Ha pedig közbejön valami rendkívüli dolog a mindennapokban, valamilyen program, akkor sajnos hosszabb ideig tart egy rövid könyv elolvasása is. De például ha napi több órát tudok olvasni (pl.: karácsonyi szünetben, vagy egy-egy nyugis vasárnap délután), akkor mondjuk egy 600 oldalas kötet 1 hét alatt megvan. Főleg, ha izgalmas a sztori.


22. Mennyi ideig gyászolsz egy könyvet?
Őszintén szólva nem sokáig. Ha nagyon bennem van a történet, akkor több napig. De ha nem ad túlzottam maradandó élményt egy történet, akkor repülök is tovább a következőre.

23. Legkevésbé kedvenc könyved?
Nem szeretem rangsorolni a kedvenc könyveimet, mert mindegyiket másért szeretem. Ha nagyon választanom kellene, akkor talán A könyvtolvajt vagy A marsit választanám. De hangsúlyozom, ezek is a kedvenc könyveim ám! :D

24. Pozitív dolgok egy szereplőben?
Optimizmus, humor, kedvesség, őszinteség és érdekes jellem.

25. Negatív dolgok egy szereplőben?
Gonoszság, hazudozás, pesszimizmus.

26. Miért kezdtél el blogolni?
Érdekes kérdés. Mindig is vágytam rá, hogy ne csak olvassak, hanem írjak is, de sokáig, évekig nem mertem blogot indítani, hiszen miről is írhatnék…gondoltam akkor. Aztán 5 évvel ezelőtt jött az ihlet egy kevésbé ismert sorozat, a Kínos hatására. Ott a főhős lány, Jenna blogot ír minden részben, és nagyon megtetszett, ahogy mindig ott ült a laptopja előtt, gépelt, válaszolgatott. Így indult minden. :D

27. Félelmetes könyv?
Jöhet!
Ide leginkább a pszichothriller, krimi témájú könyveket sorolnám. Ilyen volt nekem Gillian Flynntől a Holtodiglan, valamint B.A.Paris Zárt ajtók mögött kötete, de A lány a vonaton is. A kiszámíthatatlansága miatt volt mindegyik könyv kicsit ijesztő és hátborzongató.




28. A legutóbbi könyv, ami megsiratott?
Emily Murdoch:Ha megtalálsz (katt a linkre!)
Az a kilátástalanság, ami körüllengi a történetet, a végén könnyeket csalt ki a szememből. Csodálatos, érdekes történet és örülök, hogy elolvastam.

29. A legutóbbi könyv, amit 5 csillagra értékeltél?
A Nővérek könyvesboltja, valamint egy képregény, a Felnőni kiábrándító. Zseniális mindkettő!

30. Kedvenc könyvcímed?
Annyira találó, érdekes, figyelemfelkeltő könyvcímeket látok sokszor. Kedvencem nincsen, de ezek mindenesetre nagyon kedvesek számomra:

Flat-out Celeste (Jessica Park)
Liverpool Street (Anne C. Voorhoeve)
Mert nekünk szeretnünk kell egymást (Fejős Éva)
Esztelen (S.C.Stephens)
Szigor (Lakatos Levente)


31. A legutóbbi könyv, amit olvastál?
Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
Ez egy tündéri képregény, ami "elmeséli" a felnőtt, női lét bizonyos frusztráló momentumait úgy, hogy közben minden szava igaz. :D

32. Mit olvasol éppen?
Két kötetet egyszerre. Fejős Éva legutóbbi regényét, az Újra Veled,Sydneyben című nyárias történetét, valamint Vikivel (Never give up blog) közösen az Álomgyár Kiadó regényét, az Amolyan lépcsőházi szerelmest.


33. A legutóbbi filmadaptáció, amit láttál?
Scott Spencer Végtelen szerelem című regényéből készült filmet néztem legutóbb, puzzle-kirakás közben. A könyv nem annyira tetszett, a film viszont nagy kedvencem („überromantikus” film :D), már sokszor újranéztem.

34. Egy szereplő, akivel mindig is beszélni akartál?
Már említettem Étienne St.Clairt, vele mindenképpen. De Jessica Park Mattjét, Celestéjét is szívesen megismerném. Vagy ott van Charlie-Sam-Patrick triója Stephen Chbosky által, velük is jó lenne találkozni.

35. Egy író, akivel mindig is beszélni akartál?
Jessica Park, Colleen Hoover, Stephanie Perkins, Veronica Roth, Stephen Chbosky, Jojo Moyes

36. Kedvenc olvasós nasi?
Kötelező elem nálam a tea és/vagy tejeskávé. Nassolni azonban nem mindig szoktam, ahhoz túlságosan féltem a könyveket.

37. Egy könyves világ, amiben szívesen élnél?
J.K.Rowling megteremtette Roxfortot és ezzel örök otthont adott nekünk, olvasóknak. Én itt élnék, és mint Hermione, én is minden varázslatot imádattal tanulnék meg.

38. Egy könyves világ, amiben NEM szívesen élnél?
Az éhezők viadala körzeteiben soha, semmilyen körülmények között sem.

39. A legutóbbi alkalom, amikor megszagoltál egy könyvet?
Tegnap, amikor átvettem megérkezés után két recenziós példányt. Imádom a könyvek illatát, akárhol is vagyok (otthon, könyvesbolt, könyvtár).

40. Furcsa veszekedések a könyvekben?
Legutóbb, amire emlékszem, az a Bexi-sorozat 4.részében, a Nélküled kötetben volt. De a konkrét vita most nincs a fejemben.

41. Kedvenc romantikus könyv?
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek (ezen kívül egyébként még kismillió kedvenc van)


42. Írsz?
Blogot igen, valamint értékeléseket a Molyon szintén. Saját történeteket egyelőre nem, van egy kezdemény a laptopomon, tervezem folytatni. Szeretnék a jövőben én is írni valamit, nemcsak az olvasó oldalon lenni.

43. Kedvenc varázstárgy?
Sötét varázslatok kivédése

44. Quidditch posztod?
Hajtó lennék, és egy csomó pontot szereznék a Griffendélnek. :*

45. Egy zene, amiről egy könyv jut eszedbe?


Ez a dal az egyik legjobban eltalált filmzene, és mindig a könyvváltozata, az Egy különc srác feljegyzései jut eszembe, imádom a könyvet és a filmet egyaránt.

46. Kedvenc könyves közösségi oldal?
moly.hu, egyértelmű. :D

47. Használod?
Igen, minden nap.

48. Kedvenc Fandom?
Harry Potter :*

49. Hány könyved van?
A Moly szerint 156 darab. A Molyra csak azokat vittem fel, amik tényleg ott állnak a könyvespolcaimon, szóval ez a szám szerintem megállja a helyét (de mostanában nem számoltam végig őket).

50. Kit hívsz meg?
Vikit (Never give up)
Gyertek csajok erre a mega-giga hosszú book tagre, ha van kedvetek/időtök!

Nagyon köszönöm a figyelmet, ez a book tag legalább négy normális hosszúságút ölelt fel, azonban egyáltalán nem okozott problémát nekem, mert nagyon jó kérdések voltak.
Pandalány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése