2016. augusztus 20., szombat

Könyves udvarlás book tag


Ismét egy Book Taggel jelentkezem. 
Ugyanúgy, mint egy másik emberrel, 
a könyvekkel is lehet „szerelembe esni”, ez nem vitás. :D

Első fázis - Kezdeti vonzalom: Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

Milyen aktuális kérdés! Nemrég olvastam Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című regényét, amit filmes borítóval vettem meg. Igazából régóta szemeztem vele a könyvtárban, azonban sosem éreztem, hogy meg kellene vennem, vagy hogy annyira nagyon el szeretném olvasni. Csak tudtam, hogy rengetegen szeretik és szinte istenítik a könyvet, így mindenképpen a listámon szerepelt. Aztán megnéztem az elkészült film trailerét és tudtam: nekem ezt a filmet látnom kell, de csakis úgy, hogy olvastam a könyvet. És akkor előrendeltem a regényt. Egyáltalán nem csalódtam a történetben sem, gyönyörű könyv kívül-belül, újra fogom olvasni biztosan.


Második fázis - Első benyomás: Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg


Zoe Sugg Girl online című regényéről csak a fülszöveget ismertem, előtte soha nem hallottam még erről a nagyon népszerű bloggerről, egy videóját sem láttam. Így csak a fülszövegre tudtam hagyatkozni. És nem bántam meg, hogy megvettem a könyvet.


Harmadik fázis - Flört: Egy könyv, ami jól van megírva


Az, hogy jól van megírva egy könyv, több mindent is jelent számomra. Egyrészt azt jelenti, hogy remek a történet, kerek egész, tartalmas, olvasmányos, lendületes és a sztori visz magával. Másrészt egy jól megírt könyv nekem azt is jelenti, hogy az oldalai nincsenek teli elgépelésekkel, furcsán megszerkesztett mondatokkal és normálisan van tördelve. Így kerek egész nekem egy jól megírt könyv.

Szerencsére a legtöbb regény ilyen, amiket eddig olvastam, például Stephen Chbosky Egy különc srác feljegyzései című regénye. A történet fantasztikusan jól felépített, a karakterek, események, helyszínek kidolgozottak, élvezet olvasni minden alkalommal.


Negyedik fázis - Első randi: Egy könyv, ami sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat


Sok remek és igazán szuper sorozatot olvastam már eddigi életem során. Van jó néhány, amit már befejeztem, de több olyan is, ami továbbolvasásra vár. Azonban van egy, amihez időről időre visszatérek és az örök kedvenc könyvsorozatom marad. Ő pedig nem más, mint Harry Potter. Emlékszem rá, hogy hetedikes voltam, amikor megjelent, senki nem tudott róla semmit azon kívül, hogy nagyon népszerű Angliában és egyre több országban. Teljesen belemerültem és faltam az oldalakat. És arra emlékszem, hogy kimondhatatalanul vártam minden következő könyvet. Már megjelenéskor megvettem, vagy ünnepnapon megkaptam, sosem éreztem még egy könyv iránt sem olyat, mint HP iránt a mai napig. Neki köszönhetem a gyerekkoromat és az olvasás szeretetét, ezt sosem felejtem el J.K.Rowlingnak.


Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések: Egy könyv, ami miatt egész éjjel fenn maradtál


Olyan sajnos eddig még nem volt, hogy egész éjjel fenn maradtam volna olvasni, de ami késik, nem múlik. Viszont olyan előfordult már, hogy késő estig olvastam egy regényt, mert annyira lekötött és észre sem vettem közben, hogy lassan aludni kellene. Ez a könyv pedig Rebecca Donovantól az Elakadó lélegzet. Ez a könyv és az egész trilógia a tavalyi évem nagy felfedezése volt, mindhárom könyv kedvenc lett. Letehetetlen történet, csak ajánlani tudom mindenkinek!


Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben: Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál

Erre a kérdésre kapásból beugrott a kedvenc Vörös Pöttyös regényem, Stephanie Perkinstől az Anna és a francia csók. Csodálatos, szórakoztató és nagyon jó humorú történet. A szereplőket imádom, a helyszínt pláne (Párizs), nem tudom megunni.
Hetedik fázis - Testi kontaktus: Egy könyv, ami olyan érzéseket keltett benned, amik tetszenekÁltalában ráérzek arra, hogy mik azok a könyvek, amik tetszeni fognak. Egyre ritkább szerencsére, hogy mellényúlok és szenvedek egy könyv elolvasásával. Ezért azt is mondhatom, hogy gyakorlatilag minden könyv olyan érzéseket kelt bennem, ami tetszik. Szeretem a boldogság érzetét keltő könyveket ugyanúgy, mint a nagy drámákat. Mindegyik érzelmet meg lehet élni egy jól megírt könyv elolvasásakor. Most így hirtelen az Egy nap című csodálatosan szép regény jutott eszembe. Teli van érzelemmel, érzésekkel, mindenkinek a kezébe nyomnám, tutira újraolvasom majd.

Nyolcadik fázis - Találkozás a szülőkkel: Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak


Nehéz kiválasztani egyetlenegy ilyen könyvet. Most így hirtelen, ami eszembe jutott: Markus Zusaktól A könyvtolvaj. Csodálatos, megrendítő, érdekes regény. Szép és gyönyörű történet, mindenkinek legalább egyszer el kellene olvasnia. A történelem egyik legsötétebb időszakát mutatja be. Különlegessége a többi ilyen témájú könyvhöz képest az, hogy nem más a narrátora, mint a halál. Durva, nem?Ugyanakkor rendkívül érdekes volt így olvasni.
Kilencedik fázis - Gondolkodás a jövőn: Egy könyv vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra szeretnél olvasni legalább egyszer

Hú, erre van egy külön listám Molyon. xD De tényleg, elég sok ilyen könyvem van. Jelenleg a Harry Potter sorozat újraolvasása zajlik nálam, ami nem az első és nem is az utolsó olvasása lesz a HP-nek. Ezen kívül szeretném ismét elolvasni Alice Clayton Faldöngetőjét, mert elég megosztó könyv lett Molyon és emlékeim szerint nekem tetszett, amikor olvastam. Kíváncsi vagyok, hogy vajon pár év után változik-e a véleményem róla. Aztán mindenképpen elolvasom ismét J.A.Redmerskitől A soha határát, egy-két Fejős Éva-könyvet, aztán Sarah Turnbulltól a Kezdjük újra Práizsban! (szeretem a Párizsban játszódó regényeket), a Csokoládét, Colleen Hoovertől a Reménytelent. Szóval tudnám még sorolni. Csak közben annyira sok jó, új könyv van, hogy szinte képtelen vagyok utolérni magamat. :P


Tizedik fázis - Oszd meg a szeretetet: Kinek küldöd tovább a taget?

Mindenkinek, aki könyvmoly. =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése