2015. április 3., péntek

Jöhet egy kis amerikai foci?

Hatalmas pálya, kitömött vállú mez, fel-alá futkorászó pasik a pályán & bonyolult szabályok, touchdown. Gyakorlatilag ez minden, amit az amerikai fociról tudok. És pontosan ezért kezdtem el olvasni a Kivédhetetlen szerelem című LOL-regényt. (Hozzátenném, hogy a könyv befejezése után sem látok tisztábban ezzel a sporttal kapcsolatban :P).

Jó humor, eredeti történet, szerethető karakterek.

A főhős lány Jordan, aki az iskolai amerikai focicsapat kapitánya & irányítója. Ez a kezdő „felállás” már alapvetően egy nem átlagos történetet vetít elő az első fejezetben. Jordan ugyan nem fiús lány, mégis megvan benne az a határozottság & céltudatosság, amivel a csapattársai – akik csupa fiúk – tisztelik, hallgatnak rá & elfogadják őt egyedüli lányként a csapat élén. Havernak tekintik őt, nem teljesen lánynak. Legjobb barátja is egy srác, Henry, akivel közel tíz éve olyanok, mint a testvérek.

Feltűnik a színen egy érdekes, új csapattag, Ty, aki Jordan helyére pályázik, legalábbis cserejátékosként ő is nagyon jó irányító. Ekkor kezd érdekesség válni igazán a történet, mivel Henry egyre furcsábban viselkedik, Jordan pedig egyre inkább nőiesebben kezd öltözködni..,
A könyv feléhez sem kellett elérnem, amikor világossá vált számomra, hogy tulajdonképpen ki kihez vonzódik, kinek ki tetszik. Csak idő kérdése, hogy a szereplők mikor vallanak színt.

A regény második felében sem csalódtam, végig izgalmas volt a történet, kíváncsian & gyorsan haladtam a fejezetekkel. A befejezés is tetszett, nem éreztem erőltetettnek vagy tipikusak.
Közelebbről megismerhettem egy kicsit az amerikai focit, bár továbbra sem tudnék egyetlenegy épkézláb szabályt sem felsorolni belőle, de élvezetes volt olvasni, hogy egy lány is képes ilyen sportot szeretni, sikeresen 

vezetni egy egész csapatot & erre a pályára készülni.

Az eddigi legjobb 
LOL-könyv volt számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése