2014. május 29., csütörtök

Üzenet Nápolyból

Az elmúlt két hetet Nápolyban „töltöttem”, azaz elolvastam Fejős Éva egyik újdonságát. Nagyon vártam már, hogy megismerhessem a Karibi nyár kötet egyik szereplőjét, Ladányi Niki történetét. Főhősünk újságíróként dolgozik egy magazinnál, ahol riportokat ír, oknyomoz & jelenleg hazánkból kicsempészett kutyák után nyomoz, így jut el egészen Olaszországig. Édesanyja is vele tart, aki a számára a környezetváltozás újrakezdést és egy feléledő régi szerelmet jelent majd. Mindeközben Niki nagyanyja itthon „tartja a frontot”, azaz nyugdíjas napjait nyomozással, bűnözők felderítésével & titkok felkutatásával tölti. A nagyi rendkívül eredeti karakter, megmondja mindenkinek a magáét, tettre kész & néha azt érezni, hogy kicsit túl sok krimit olvasott & nézett. A könyv nagyon szórakoztató, izgalmas & vicces, csak úgy, mint minden eddigi Fejős Éva-kötet. A Nápolyi vakáció olvasása során is vitt magával a történet, képtelen voltam letenni a könyvet, visszaköszön minden oldalon a tipikus „fejősévás” írói stílus, amit nagyon szeretek. Szerelem, romantika, humor, izgalom keveredik benne, zseniális! :)

A könyvbeli események mellett a részletes leírások sem elhanyagolhatók, hiszen közelről ismerhetjük meg Nápoly és környéke világát, a helyeket, az embereket & az olaszok mentalitását. Mindig érdekes ilyen helyekről olvasnom.

Számos szereplője van a történetnek, ugyanakkor még sem zavaró az egyik világából a másikéba való ugrálás, abszolút követhető, hogy kivel mi történik épp. Remélem, hogy lesz folytatása Ladányi Niki történetének, mert nagyon megszerettem, már a Karibi nyárban is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése