2014. április 25., péntek

One Week Girlfriend

Kíváncsian kezdtem el olvasni ezt a könyvet e-book formájában és nagyon hamar végeztem vele. Arra számítottam, hogy egy tipikus „szürke-könyv” utánzatot fogok kapni, de kellemesen csalódtam. A történet nem is hasonlít igazán az ötven trilógiára, szerencsére, talán csak a két főhős közti szenvedély, ami emlékeztet Ana & Mr. Szürke 50 kapcsolatára.

Egy egyetemista srác, Drew sportos, jóképű, a lányok odavannak érte, ő mégis egyedül van. A közelgő családi Hálaadás ünnepére hazalátogatni készül, melyre egy tervet is kieszelt. Eljátssza, hogy barátnője van. Egy, az egyetemen elhíresült lányt, Fable-t szemeli ki a feladatra, aki egy bárban dolgozik pincérnőként és állítólag számos hódítása volt már Drew haverjai körében, valamint a focicsapatban is. A fiú háromezer dollárt ajánl fel a lánynak cserébe azért, hogy ha eljátssza azt, hogy az ő barátnője egy héten keresztül, a hazalátogatás alkalmával. Fable nem sokat gondolkodik a lehetőségen és elvállalja a különös „munkát”.
Gyakorlatilag ő neveli öccsét, Owent, mivel anyjukat jobban érdeklik a férfiak és saját magánélete, mint a gyermeknevelés, édesapjuk pedig elhagyta őket. Minden fillére szükségük van, így nem kérdés Fable számára, hogy mi tévő legyen. Azonban már a legelején érezni lehet, hogy ez nemcsak egy szimpla üzleti tranzakció, hanem sokkal több annál. Az első pillanattól fogva működik köztük a kémia, vonzódik egymáshoz a két fiatal. Elkezdenek megismerkedni, az odaúton megbeszélni a legfontosabb tudnivalókat, hogy elkerüljék a lebukást Drew szülei előtt. Drew mostohaanyja, Adele azonban átlát a szitán és kinyilvánítja nem tetszését a lány iránt. Az elejtett félmondatokból világosan kiderül, hogy van valami a múltban, amit Drew titkol, és ennek köze van Adele-hez is.

Drew és Fable világa teljesen különbözik egymástól: míg Drew gazdag és befolyásos családból származik, addig Fable hónapról hónapra él, még csak nem is egyetemista, mint ahogyan sokan hiszik róla.
Felmerül a kérdés, hogy vajon miért van szüksége Drewnak arra, hogy Fable egy eljátssza a barátnőjét a szülei előtt. Múltbéli események és titkok kerülnek napvilágra a könyv második felében. Ez alatt az egy hét alatt Fable és Drew kapcsolata elmélyül. Rájönnek, hogy szükségük van egymásra, egymás támogatására és hogy mennyire összetartoznak annak ellenére, hogy más világból jöttek. A köztük lévő egyre szorosabb viszony nagyon bensőséges hangulatot teremt a könyvben, izzik a levegő a két főhős között és ez végig megmarad.

Kíváncsian várom a második kötetet, mely megjelent 
Második esély pasi címmel!


„Most vallottam be a legsötétebb, legmocskosabb titkomat, és Fable nem szaladt el. Nem nevetett, nem gúnyolt ki, nem mutogatott rám vádaskodva. Életemben először érzem úgy, hogy találtam valakit, aki megért.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése