2023. november 15., szerda

BLOGTURNÉ: Hannah Grace - Icebreaker ​– Jégtörő


A Maxim Kiadó jelentette meg Hannah Grace: Icebreaker - Jégtörő című regényét, mely a jégtáncos Anastasia és a hokis Nathan perzselő szerelmének történetét meséli el. Ez a sztori lángra lobbantotta a TikTok könyvszerető közönségét is, itt az alkalom, hogy te is megszerezd a saját példányodat! Kövesd a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.

Oldalszám: 480 oldal
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634996897
Fordította: Szujer Orsolya
Beleolvashatsz: itt
Moly-adatlap: itt
Megrendelheted: itt

A fülszöveg
Anastasia Allen egész életében azért dolgozott, hogy bekerülhessen az USA olimpiai csapatába.
Ötéves kora óta versenyszerűen műkorcsolyázik, teljes egyetemi ösztöndíjjal büszkélkedhet, hála helyének a Maple Hills egyetem korcsolyacsapatában, és olyan az időbeosztása, hogy attól még a világ legelhivatottabb embere is elbőgné magát – Stassie a győzelemre hajt.
Nathan Hawkins még sosem találkozott olyan problémával, amit ne tudott volna megoldani. A Maple Hills Titans csapatkapitányaként tisztában van vele, az ő felelőssége, hogy hokicsapatát a jégen tartsa. Amikor egy bosszantó félreértés miatt a két csapat kénytelen ugyanazon a pályán megosztozni, Anastasia partnere pedig ezt követően lesérül, Nate azon kapja magát, hogy a hokiütőjét cicanadrágra, félelmetes edzőjét pedig egy még félelmetesebbre cseréli.
Stassie és Nathan a szó több értelmében is egymásba gabalyodik, de semmi gáz, mert Anastasiának egyébként egyáltalán nem jönnek be a hokisok… ugye?



Hannah Grace bemutatkozó regénye hatalmas népszerűségnek örvend a közösségi médiában, különösen sokszor Instagramon vagy TikTokon találkoztam vele a külföldi bookstagrammerek oldalain, és ennek hatására nagyon régóta terveztem elolvasni. Első könyvhöz képest ez a masszív, közel 500 oldalas kötet túlzásnak érezhető, azonban annyira olvasmányos, hogy könnyen pörögnek az oldalak olvasás közben.
Gyerekkorom óta vonzódom a korcsolyázáshoz függetlenül attól, hogy eddig csupán egyetlenegyszer volt korcsolya a lábamon (de remélem lesz még). Nagyon elegáns és kifinomult sportnak tartom, és lenyűgöz az, ahogyan a korcsolyázók képesek a jégen nemcsak megállni, hanem csodálatos gyakorlatokat bemutatni. Így egyértelmű volt, hogy érdekel ez a történet, végre könyvet olvashatok a témában (sorozatot, filmet láttam már).

Ahogyan a címéből kiderül és a borító is megmutatja, a könyv fő eleme a jég és a jeges sportok, konkrétan ezek közül kettő: a jégkorcsolya és a jéghoki. A két sport, pontosabban maga a jég köti össze a történet két egyetemista főszereplőjét: Anastasiát és Nathant. Mindkettejük élete a sportról és a sportkarrieri jövőjük megalapozásáról szól, és talán egy nap a befektetett munkával elérhetik álmaikat.
Addig viszont kénytelenek olyan nehézséggel szembenézni, mint például hogy átmenetileg közös pályán kell edzenie a hokicsapatnak és a  jégkorisoknak. Találkozásuk első pillanatától fogva érezhető a feszültség kettejük között. A könyv nem titkoltan erotikától túlfűtött, és körülbelül a felénél azt éreztem, hogy ha ez így fog folytatódni a végéig, akkor teljesen elveszik a tartalom és a lényeg a történetben.
Azonban szerencsére nem így történt és volt egy fordulópont, ahol egészen komollyá vált a történet érzelmi síkja.  A karakterek közötti érzelmi kapcsolat a kötet felétől kezdett kibontakozni,  és ezáltal adott a történetnek egy olyan mélységet, amitől sokkal élvezetesebb lett az olvasás és nem merült ki a szexualitásban.

Az egyik legmeglepőbb az volt, hogy nem a férfi karakternek, hanem a nőinek, azaz Stassienek kellett megküzdenie az elköteleződéstől való félelmével. Általában fordítva szokott lenni a könyvekben (és talán a valóságban is?), itt viszont Nate nagyon hamar elkezdett kötődni a lányhoz és meglepett, hogy mennyire könnyen vált gondoskodó és megértő sráccá. Valószínűleg a karakter kezdettől fogva ilyen volt, csak épp addig a "csapatkapitány" énjét láttam, aki egy tehetséges és népszerű játékos, jófej, laza, és irányítja a hokis bandát. Nate társaságát leginkább a csapattagok jelentik, együtt laknak, és az edzéseken kívül is többnyire együtt töltik az idejüket.

Anastasia két legjobb barátjával, Lolával és Aaronnal lakik együtt, számára ők jelentik a stabilitást és biztos hátteret. Aaron egyben a korcsolyapartnere is és a legjobb fiúbarátja, aki meglehetősen sokszor irányítja Stassiet. Ez már a legelején feltűnt és nem sejtettem, hogy később milyen gondot fog okozni a lány számára az a fajta "jóakarás", ami átlép már egy határt.

Úgy kezdtem el a könyv olvasását, hogy ez egy könnyed, szórakoztató regény lesz, amitől nem sokkal többet várok el, mint amennyit a fülszöveg sugall. Ehhez képest egy meglepően érzelmes és több fontos témát feszegető történetet kaptam. Megjelenik benne az önismeret, a családi kapcsolatok, a barátság témaköre. Nem mélyed bele igazán az írónő, de foglalkozik velük és így sokkal több ez a regény puszta romantikus sztorinál.

Ahogy egyre közelebb kerül egymáshoz Nate és Stassie, egyre inkább világossá válik Aaron, a legjobb barát féltékenysége. Eleinte azt gondoltam, hogy szimplán szerelmes Stassiebe és ez lesz a fő bonyodalom. Ennél azonban sokkal összetettebb problémával foglalkozik a regény: Aaron irányításmániája és leuraló személyisége odáig fajul, hogy hazugsággal próbálja Stassiet magához láncolni. Nagyon sokszor felidegesített az ő karaktere, mert a valóságban már rég kiosztottam volna a lány helyében és messziről elkerülném az ilyen "barátot" és embert.

Anastasianak nem elég, hogy versenyre kell készülnie Aaronnal, de meg kell küzdenie a saját démonjaival is. A szülei nem állnak közel hozzá, az elvárásokon túl nem foglalkoznak a saját lányukkal, így a kapcsolatuk vele nem nevezhető kiegyensúlyozottnak. A lány egyetlen megbízható támaszává Lola válik, valamint később Nate. Stassie legfőbb problémája az szerintem, hogy nem hiszi el magáról, hogy szerethető és ez kihat minden kapcsolatára: a szüleivel, Nate-tel és az edzőjével is. A korcsolyapályán tiszta fejjel kell gondolkodnia, elengedhetetlen a magabiztosság, és a társba vetett bizalomnak kölcsönösen működnie kell ahhoz, hogy egy tökéletes programot tudjanak bemutatni. Nehéz és furcsa kettősség van a lányban, mert Aaron régóta a partnere a pályán, jól tudnak együtt korcsolyázni és fényes jövő várhat rájuk, de mit ér mindez, ha a fiú megbízhatatlan barát.

Összességében felülmúlta az elvárásaimat a könyv, mivel érzelmességével meglepett és azt gondoltam eleinte, hogy pusztán a két főszereplő évődéséről fog szólni. Néhol kicsit túlírtnak éreztem, de alapvetően gyorsan olvastam, szerettem belemerülni. 




Nyereményjáték

Minden állomáson felteszünk egy kérdést, amit könnyedén megválaszolhattok, ha előtte elolvassátok a regény beleolvasóját. A regény felnőtt olvasóknak szól!

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A feladványom:
Mi Nathan szobájának nyitókódja?

a Rafflecopter giveaway

 



A turné állomásai
11.11. Kelly és Lupi olvas
11.13. Betonka szerint a világ…
11.15. Pandalány olvas


Képek forrása: saját és Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése