2023. augusztus 4., péntek

BLOGTURNÉ: Rachel Burton - Nyár, fesztivál, szerelem


Újabb Rachel Burton könyvnek örülhetnek a szerző magyar rajongói, melyet ismét a General Press Kiadónak köszönhetünk. Tartsatok velünk blogturnénkon, és ha szerencsések vagytok, tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

A fülszöveg
A Könyvesbolti karácsony szerzőjének új könyve.
Amikor Willow elmenekül a saját esküvőjéről, csak egyetlen helyre mehet: a Wight-szigeti kisvárosba, amelyet egykor otthonának nevezett. De nem csak ő tér vissza, hogy ott töltse a nyarat…
Willow tizenkét évvel ezelőtt hagyta a háta mögött a szigetet, miután a gyerekkori szerelme, Luc összetörte a szívét. Luc azóta sármos zenész lett, a világot járja, telt házas koncerteket ad, de a nyárra hazatér, hogy ő legyen a fő fellépő a sziget éves zenei fesztiválján – és visszanyerje Willow szerelmét.
Ahogy Willow kibogozza a múlt kusza szálait, egy váratlan titokra bukkan, amely a feje tetejére állíthatja addigi világukat, és közben élete legfontosabb kérdésével találja szemben magát: képes-e új esélyt adni a szerelemnek?


Kiadó: General Press, 2023
Eredeti cím: The Summer Island Festival, 2021
Fordító: Pejkov Boján
Oldalszám: 288
Moly-adatlap: itt
Megrendelhető: itt




Az írónő karácsonyi története után kíváncsian vártam, hogy milyen nyári történetet kapunk tőle. A cím és borító alapján egy könnyed, igazi tengerparti nyaralós könyvet vártam és ennél egy jóval mélyebb történetet ismerhettem meg. 


A történet helyszíne a Wight-sziget az Egyesült Királyság déli partjainál, ahova Willow hazaérkezik, miután az esküvőjét lemondva, Londonból elmenekült. Sok éve nem járt már a szigeten, de ez volt az egyetlen hely, ahol el tud bújni a világ elől, amíg rendbe nem teszi az életét. Össze van zavarodva, mert hiába a látszólag stabil párkapcsolat, klassz állás Londonban, szépnek ígérkező jövő, ő mégis úgy érezte, hogy nem tud igent mondani rá. Édesanyja örömmel fogadta és nagyon boldog, hogy a lánya újra itthon van, azonban Willow csak átmenetileg tervez a szigeten maradni.

Besegít a hangszer üzletben, találkozik gyerekkori legjobb barátnőjével, Skyejal és természetesen felbukkan a szigeten Luc, az egykori nagy szerelem is. Minden nyáron megrendezésre kerül két fesztivál, melyből az egyiket Willow édesanyja szervezi, azonban idén akadályokban ütközik és Willow bármit megtesz azért, hogy segítsen megvalósítani a fesztivált és ne okozzon az embereknek csalódást azzal, hogy elmarad a fesztivál. Itt lépne fel Luc, aki a fellépés lehetősége miatt érkezett idén nyáron haza. 

Willow őrlődik, hogy maradjon-e a szigeten ősszel, ahova olyan sok emlék fűzi, vagy visszamenjen Londonba a pörgős mindennapokba. Skyejal könnyen rendeződik a viszonya, sok év beszélgetését kell pótolniuk, mindkettejüknek van mesélnivalója. Luckal más helyzet. Köztük nemcsak barátság volt, hanem sokkal több annál.

Nagyon tetszik az, hogy a könyv rövidsége ellenére egy igazán mély, érzelmekkel teli történetet kaptam, melyben a romantikus szál mellett megjelenik a szülő-gyerek kapcsolat, a barátság és az önelfogadás témaköre is. Könnyen meg tudtam érteni azt a kettősséget, amit Willow érez. Ezt teljesen át tudom érezni, mivel én is egy nagyvárosban élek, időről időre hazatérek a kisvárosba, ahol felnőttem és mindig kettős érzés lesz számomra. Mindkettőnek megvan a varázsa, valahogy kiegészítik egymást. Willowt is megtalálják a régi emlékek, ráadásul egy titokzatos kazettára bukkan a hangszerboltban, melynek rejtélyét Luckal próbálják megfejteni.


A kötetben kétféle fejezet váltja egymást: a múlt és a jelen. Cathynek, Willow édesanyjának emlékei és Willow jelene. Sok mindent megtudunk a múltból, ami hatással van a jelenre, így tökéletesen kiegészítik egymást és fokozatosan választ kapunk minden kérdésünkre, ahogy a könyv végére érünk.
Tökéletesen magam elé tudtam képzelni olvasás közben a szigetet, a nyár hangulatát a tengerparton, a szereplőket és a fesztivált. Úgy éreztem, hogy én is részese vagyok a történetnek.



Nyereményjáték

Fesztiválozzunk! Blogturnénk minden állomásán egy-egy híres zenei fesztiválról találtok információt. A ti feladatotok az, hogy a kapott infó alapján kitaláljátok melyik fesztiválra gondoltunk, és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Feladányom:
Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában rendeznek meg Budapesten, az Óbudai-szigeten.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai
07.29. Betonka szerint a világ….
07.31. Kelly és Lupi olvas
08.02. Hagyjatok! Olvasok!
08.04. Pandalány olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése