2021. november 20., szombat

BLOGTURNÉ: Jen Calonita - Bírnod kell a célig


A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Jen Calonita Bírnod kell a célig címú regénye, mely a Sorsfordító történetek legújabb tagja. A történet során Hercules és Megara megpróbáltatásokkal teli kapcsolatának nyomába eredünk, melyben nem kisebb a tét, mint a szerelmesek közös jövője. Vajon Meg képes lesz felülkerekedni a múltján, megtalálni önmagát, s felismerni önnön erényeit, vagy a félelem végérvényesen éket ver közé és Csodafickó közé?

Fordító: Herman Alexandra
Kiadó: Manó Könyvek
Oldalak száma: 416 oldal
ISBN: 9789635840700
Beleolvasó: itt
Megrendelhető: itt

A fülszöveg
Miután Herkules bebizonyítja, hogy igazi hős, és újra istenné válik, úgy tűnik, végre helyreáll a világ rendje.
Egészen addig, amíg Zeusz ki nem jelenti, hogy Meg nem lehet együtt a fiával, mert - ha tetszik, ha nem - halandó. Héra azonban szerencsére felajánl egy lehetséges megoldást: esélyt ad Megnek, hogy bebizonyítsa, igenis van helye az Olümposzon - istennőként.
Ráadásul ehhez csupán egy titokzatos küldetést kell teljesítenie. Hogy mi is ez a küldetés? Csupán annyi, hogy Megnek ki kell szabadítania volt szerelme kedvesének a lelkét az Alvilágból.
Igen, arról az exéről van szó, aki miatt eladta a lelkét Hadésznak, és aki azonnal beleszeretett egy másik nőbe, miután Meg eltűnt. Vajon képes lesz Meg maga mögött hagyni a múltját, és gyors észjárásának segítségével legyőzni a szörnyetegeket és gonosz isteneket, az alattomos Hadészt is beleértve?Sikerül rátalálnia igazi otthonára, és felfedezni, hogy mi minden lakozik benne? Vagy az elköteleződéstől való félelme miatt lemond az örökké tartó istenlétről a Csodafickóval?




Nagyon kíváncsian vártam, hogy milyen történetet fogok kapni az első "Disney-továbbgondolós" olvasmányomtól. Eddig nem mertem egyet sem elolvasni, mert féltem, hogy elrontják az eredeti meseélményt, de azt kell, hogy mondjam: abszolút nem így lett. A Hercules az egyik nagy kedvencem volt gyerekként, szóval ezért esett a választásom erre a kötetre, reméltem, hogy ezzel nem lőhetek mellé.

A Sorsfordító történetek könyvsorozat úgy gondolja tovább az eredeti meséket, hogy közben nem sérülnek a karakterek, nem változtatnak az eredeti történeten, és pont ettől lesz izgalmas a folytatás. Legalábbis gondolom ilyen a többi kötet is (Aladdin, Jégvarázs, Hamupipőke, Mulan). Jen Calonitának sikerült megőriznie azt a hangulatot a meséből, ami Hercules történetét egyedivé teszi. Egyrészt a szereplők teljesen önmaguk maradtak, és talán két-három olyan karakter van, akik eredetileg nem szerepeltek benne. Másrészt a világ, az üzenet annyira Disney-s, annyira kedves, hogy nem lehet nem szeretni ezt a történetet. És még valami: a humor erre a történetre is jellemző.
Örömmel merültem bele ebbe a színes, izgalmas világba, ahol a jó elnyeri méltó jutalmát és a gonosz sem feltétlenül olyan gonosz, mint amilyennek elsőre tűnik. Ebben a kötetben nem Hercules, hanem az ő szerelme, Megara lett a főszereplő. Azért, hogy mindig szerelme mellett lehessen fenn, az Olümposzon, hosszú útra indult, hogy teljesítse Héra, Herki édesanyja feltételét és istenné válhasson ő is. Eleinte lehetetetlen vállalkozásnak tűnt, hogy lemerészkedjen a lány Hádész, az alvilág urának birodalmába, azonban hamar kiderült, hogy lesznek útitársai, akik segíthetnek neki.
Nagyon szerettem, hogy női főhőst kaptunk, aki egy bátor és izgalmas karakter. Nem szorul megmentésre, legalábbis nem egy félős hercegnő, mint sok más mesében. A Disney-mesében is imádtam a nagyszájúságát és humorát, itt szintén ilyen volt Meg. Teljesen kikapcsolt és kiszakított a valóságból a mesevilág. Idejét se tudom, mikor néztem utoljára mesét vagy akár olvastam volna hasonlót (leszámítva a HP-t). Pontosan azt kaptam ettől a könyvtől, amit vártam. Szórakoztatott, egy másik világba csöppentem általa. Nem egy bonyolult történet, igazából nem is ez a lényege, hanem a puszta szórakozás. Visszatérhet az olvasó a gyerekkori mesevilágba, ami bár fontos üzenetet hordoz, de ifjúsági és egyszerű köntösbe öltöztetve teszi ezt.



Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek Hercules és Meg mesebeli történetét. Minden állomáson találtok egy kérdést két válaszlehetőséggel, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes megfejtés betűjelét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha pedig extra pontokat is gyűjtenétek, rakjátok helyes sorrendbe a jónak vélt válaszok betűjeleit, és az így kapott szót ugyancsak írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A feladványom:
Mi a neve annak a kentaurnak, akitől Hercules megmenti Megarát?
Cs) Nesszosz Sz) Hesszosz


a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
11.13. Fanni’s Library
11.15. Booktag
11.17. Csak olvass!
11.18. Szaffi polca
11.19. Csak olvass!
11.20. Pandalány olvas
11.21. Readinspo
11.23. Hagyjatok! Olvasok!11.25. Utószó
11.27. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése