2018. június 19., kedd

Tisza Kata: a legjobb hely a városban te vagy

Nehéz szavakba öntenem, amit ezzel a csodálatos verseskötettel kapcsolatban érzek. Régóta terveztem olvasni Tisza Katától és úgy érzem, ez a kötete tökéletes választás volt. A létező legjobb időben talált rám (vagy én rá, ki tudja). A könyvet az Ünnepi Könyvhéten szereztem be, ráadásul találkozhattam az írónővel személyesen, aki mindenkivel beszélgetett, figyelt minden egyes olvasójára és ez a dedikálás olyan élményt adott, amit kevés író és írónő tud adni a követőinek. Holott én most először találkoztam vele!
a legjobb hely a városban te vagy versgyűjteménye terápiás verseket tartalmaz, ami egyrészt neki volt terápia kiírni magából, másrészt ha valaki olyan lelkiállapotban van, számára olvasni is terápia lesz. Olyan módon képes fogalmazni, ami megfogja az embert, a hasonlatai elevenek és élnek, és abszolút az érzések kifejezésére használja őket, semmi elcsépelt félmondat nincs benne. Egyszerűen nehéz leírni, hogy pontosan milyenek a versei, mert ezek olvasni kell, átgondolni, magadba szippantani és időről időre levenni a könyvespolcról a kötetet.
Az az érdekes, hogy alapvetően regényeket szoktam olvasni, azonban pont az utóbbi időszakban jöttem rá, hogy szükségem van versekre, rövidebb írásokra is. És ekkor jött Tisza Kata! Az biztos, hogy elolvasom a többi írását is, hiszen olyat ad az olvasóinak, amire bizony figyelni kell!

Az egyik kedvencem:

"arról álmodozott hogy egy nap 
majd felszáll 
és a villamoson 
találkozni fog 
azzal akivel 
kézenfogva sétálni tud 
szabadon a Duna-parton 
de a villamosok 
nem bírnak el 
csak százévente egy 
ilyen pillanatot"


Hát nem csodálatos?
További idézeteket találtok itt.

Kép: moly.hu

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy segített ez a kötet. Jí újra olvasni téged :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rengeteget adnak Tisza Kata versei, még akkor is, ha az embernek épp nincs feltétlen szüksége "terápiára". Örülök, hogy tetszik a bejegyzés, visszatértem! :)

      Törlés