2017. március 23., csütörtök

Liebster Blog Award

Mi is ez a díj?
 
Liebster Blog Award díjat bloggerek adják bloggereknek. Eredetileg Németországból indult azzal a céllal, hogy jobban megismerjük a kezdő bloggereket és új blogok felfedezésére ad lehetőséget. Először ismertetni kell a szabályokat, utána a kitöltésnél különböző kérdésekre kell majd válaszolni, amit az előző díjazott adott meg. Végül meg kell majd adnunk a saját kérdéseinket és megjelölni az általunk követett bloggereket, akiknek odaadnánk ezt a díjat :)

Nagyon szépen köszönöm drága Viki (Könyvmánia blog), hogy rám is gondoltál, örömmel válaszolok a kérdésekre.

A díj szabályai:
1. Ismertesd a szabályokat!
2. Nevezd meg, és linkeld be, akitől kaptad a díjat és köszönd meg neki!
3. Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre!
4. Tegyél fel 10 kérdést!
5. Jelöld meg azokat a blogokat, akiknek továbbadod a díjat!


Mi a kedvenc könyves műfajod? Miért?
Egy ideje igyekszem minél többféle műfajt kipróbálni, de legjobban mégis a romantikus regényeket szeretem. Nem a „nyálas” romantikust, hanem a szórakoztató, izgalmasakat, akár egy kis krimivel vegyítve, mert szeretek szerelmekről, kapcsolatokról olvasni, drukkolni a főhősöknek. Illetve nemrég jöttem rá, hogy nagyon szeretem az utazós könyveket, amikben a főszereplők nekivágnak a nagyvilágnak akár repülővel, akár busszal, kocsival, mindegy. Bár nem tudom, hogy ez külön műfajnak számít-e, nem hiszem. Ezeken kívül kedvenceim a Young Adult és New Adult történeteket, amikben a főszereplőknek van a múltjában valamilyen tragédia, és láthatom, hogyan küzdik le a lelki nehézségeiket.

Melyik női karaktert utálod a legjobban?
Többnyire a velejéig romlott és gonosz női karakterektől ráz ki a hideg, illetve azoktól, akik idegesítenek az ostobaságukkal és értetlenkedésükkel. De mivel nekik is megvan a szerepük egy adott történetben, így nem igazán tudok csak egyet kiemelni. Talán, aki eszembe jut és sajnos sehogy sem bírok megbékélni vele, az Dolores Umbridge a Harry Potter-sorozatból. Gonosz, ostoba és akaratos szereplő, képtelenség szeretni.

Melyik könyvet dobnád tűzre?
Túlságosan sajnálom a könyveket ahhoz, hogy tűzre dobjam, inkább csak továbbadnám azt, ami annyira nem tetszett. Jelenleg nem jut eszembe olyan, amit annyira, de annyira nem szerettem olvasni. Igazából minden könyvolvasást nyitottan fogadok, még ha végül is nem jön be az adott történet.



Miért szeretsz olvasni?
Kikapcsol, általa teljesen más világba csöppenek és nem a mindennapi dolgaimmal, problémákkal foglalkozom. Mindemellett szókincsfejlesztő, rengeteg témában bővíthetem a tudásomat, érdekes dolgokról olvashatok.


Honnan szerzed be a könyveid? Hány könyved van jelenleg?
Többnyire csak akkor vásárolok könyvet, ha akciós, leginkább interneten rendelem őket. Emellett a könyvtár egy biztos pont az életemben, nagyon szeretek kincsekre bukkanni és számos olyan kötet van, amit szeretnék elolvasni, de megvenni nem feltétlen, erre pont jó a könyvtár. Olykor cserélek vagy veszek könyvet a Molyon is, ritkábban pedig személyesen netes ismerősökkel üzletelek. Jelenleg a polcomon összesen 138 db könyv van. Ezeken kívül tartom számon az e-bookokat, valamint a gyerekkori mesekönyveket, albumokat és minden más egyéb jellegű könyvet.



Miért szeretsz blogolni?
Hasonlóan a könyvolvasásos válaszomhoz, a blogolás is kikapcsol. Olyankor csak azzal foglalkozom, ami előttem van a monitoron. Szívesen írok könyvekről a blogomon, hogy megosszam az könyvélményemet másokkal is, hátha kedvet kapnak az adott könyv olvasásához.

Miért, mire alapozva kezdesz el olvasni egy adott könyvet?
Nálam nagyon sokat számít a borító. Ha ránézek és vonzza a tekintetemet, akkor jó eséllyel el is olvasom a könyvet. De át szoktam böngészni a Molyos és egyéb netes értékeléseket (pl. mások blogjait olvasva). Mondjuk igazából ha egy könyvet el akarok olvasni, akkor nem fog senki lebeszélni róla, hiába pl a negatív közvélemény róla.

Melyik férfi karakterrel házasodnál össze?
Vannak jópáran. Ha csak egyet választhatok, akkor az Étienne St. Clair lenne az Anna és a francia csók regényből. Ő nagyon nagy kedvencem.
Borító alapján ítélsz, vagy nem?
Igen, borító alapján és szerintem nincs ezzel semmi gond. Hiszen akárki akármit mond, a külső igenis számít, könyvek esetében is. :)

Ha ajánlanod kellene egy könyvet mindenkinek, melyik lenne az?
Az egyik legnehezebb kérdés, amit fel lehet tenni egy könyvmolynak. :D Legyen mondjuk Stephen Chboskytól az Egy különc srác feljegyzései. Elvileg ez a „modern Zabhegyező”, de csak annyit mondok, hogy sokkal jobb!


Következzenek az én kérdéseim:
  1. Melyik az a könyv, ami által megszeretted az olvasást?
  2. Hol olvasol legszívesebben?
  3. Szoktál könyvtárba járni?
  4. Melyik a kedvenc könyvborítód (gondolom, elég sok van, elég most csak egyet írnod)?
  5. Mennyit tudsz olvasni naponta? (időtartamra és oldalszámra vagyok kíváncsi)
  6. Volt már olyan, hogy totálisan szokatlan helyen olvastál?Ha igen, hol?
  7. A környezeted hogyan viseli a könyvmolyságodat?
  8. Ki a kedvenc női és férfi karaktered az olvasmányaidból?
  9. Havonta átlagosan mennyi könyvet szerzel be?
  10. Miért kezdtél el blogolni? 
Az általam kiválasztott bloggerek, akiktől kíváncsian várom a válaszaikat:

Adri (Könyvmoly vagyok, ha mondom)

Köszönöm a figyelmeteket, további jó olvasást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése