2014. január 18., szombat

Iránytű


Ma ismét befejeztem egy könyvet, Dana Bate Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez című kötetét, Fejős Éva könyvtárának ajánlásával. :)
Könnyen olvasható, vicces és vidám történet. A helyszín Washington, főhősünk pedig Hannah. A történet elején helyzete kissé kilátástalannak tűnik, nem érzi magát jól a bőrében, párkapcsolata sem tökéletes, munkahelyét sem szereti igazán, nem érzi a sajátjának a kutatói munkát. Barátjával történő szakítása után új albérletbe költözik és barátnője, Rachel segítségével új életet kezd. Szeretné azt csinálni, amihez mindig is a legjobban értett: főzni és sütni. Azonban ez egyelőre csak álom marad számára egészen addig, amíg meg nem szervezi élete első titkos lakáséttermi estéjét. Ennek során egy általa kitalált témának megfelelő menüvel és terítéssel, dekorációval várja vendégeit, akik az est végén fizetik ki a vacsora árát. Így Hannah szenvedélyének élhet. Már csak az a kérdés, vajon hol tudja mindezt lebonyolítani, hiszen saját albérlete kicsi és borzalmas állapotban van. Ekkor jön a csavar, ugyanis a helyszín nem más lesz, mint Hannah főbérlőjének lakása, a tulajdonos tudta nélkül!!Bátor, amiért így bevállalja, és nem ijed meg a lebukás lehetőségétől. Azonban ami késik, nem múlik...
Tetszik az írónő stílusa, a könyv nyelvezete és a poénok is. Minden nagyon eredeti a történetben. Az ilyen könyveket szeretem, amik teli vannak váratlan és kiszámíthatatlan fordulatokkal, például hogy ki mellett talál végül boldogságra a főhős lány. Tetszik, hogy valóságos a történet és igazából bárkivel megeshet, ami Hannával történik (nem szereti a munkáját, új albérletbe költözik a szakítás miatt). A karakterek mindegyike remekül kitalált és felépített, a történet fordulatos, egy percig sem untam a fejezeteket.
Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a könyvet! :) 

Nálam ez a könyv 
10/10-es, amihez a szép borító is hozzájárult egy kicsit :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése