2013. szeptember 8., vasárnap

Mexikói könyvélményem

Ma befejeztem A mexikói című könyvet, zseniális.Mint minden Fejős Éva-könyv, amit eddig olvastam.Nagyon tetszett!Különleges kötet, amiben a főhős,Zsófi egy titokzatos férfi nyomába ered, egészen Mexikóig viszi kíváncsisága.És végül egy olyan utat jár be, amely során megtalálja saját lelki békéjét és önmagát.Humoros, érdekes & kicsit sem unalmas kötet A mexikói. Adott egy lány, Galántai Zsófi, aki megunva szinte tökéletesnek tűnő életét otthagy csapot-papot & nekiindul a világnak. London, Törökország, majd Mexikó. Utazik és nem tervez. Csak szívét követve repülőre ül, megismerkedik új emberekkel & végül megtalálja önmagát. Környezet nem érti, mi történhetett vele, hiszen egy ismeretlen mexikói férfi miatt otthagyja állását, barátját, és mindent Budapesten.
Mégis a történet végére megértheti az olvasó, hogy mi miért történt.És hogy mennyire jól tette Zsófi!Hiszen így megtalálja saját útját, saját helyét a világban.Még ha ez egy másik kontinenst is jelent számára! :)

"Kinyitotta a szemét, és újra a szikrázóan áttetsző cseppköveket nézte.Már majdnem megfordult, hogy kiússzon, amikor rájött: tetszik neki ez a hely, ahol nem sürgetik a holnapot.Ahol a ma fontosabb, mint a holnap.Ahol a mostnak van igazi értelme, és nem a majdnak.
Maradt még egy kicsit a tó felszínén lebegve." (390.oldal)


A képen Chichén Itza látható, a regény egyik helyszíne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése