2013. április 3., szerda

Books forever

"A könyv a szellemi manna, amelyből mindenki jóllakhatik, az égi táplálék, amely minél inkább fogyasztják, annál több lesz belőle, a bűvös kenyér, amely senkit nem hagy éhen, minden ínségest kielégít, hatalmassá tesz, úgyhogy mindenki az ismeretek tőkése és nagybirtokosa lehet általa, gondolat-milliomos." (Kosztolányi Dezső)


Ez az idézet nagyon szép & abszolút kifejezi, hogy milyen egy igazán jó könyv. Szerencsére sok ilyenben volt már részem, valóban szellemi "táplálék" tud lenni egy kötet. Sokan vagyunk így ezzel, hiszen ma már annyira gyors a világ, mindig mindenki siet valahová, és nem foglalkoznak az emberek olyan dolgokkal, mint a könyvek. A legtöbb ember inkább megnéz egy filmet, vagy belelapoz egy újságba, mint hogy belefogna egy izgalmas regénybe. Pedig sokkal nagyobb élményt nyújt az olvasás, mint a TV. Persze nyilván nincs mindig ereje az embernek olvasni, de néha igenis kell erre is időt szakítani. Ha csak egy fél órát, akkor annyit, ha pedig többet, az még jobb! :)
Mióta dolgozom, egyértelműen érzékelem a változást, hogy mennyivel kevesebb időm jut a szabadidős tevékenységekre, de a könyvekkel semmiképp sem hagyok fel. Ha több idő alatt olvasok el egy könyvet, mint eddig, akkor sem fogom letenni :) Teljesen kikapcsolja az agyamat egy regény, kiszakít a valóságból & sokszor pontosan erre van szükségem!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése