2020. január 26., vasárnap

BLOGTURNÉ - Erin Watt: When ​It's Real – Igazán szerelem


Egy átlagos lány és a popsztár szerelméről írt a Royal fiúk sorozattal sikert arató Erin Watt. A könyvről egy extra-hosszú és extra állomásokkal is dúsított blogturnén olvashatsz. Sőt, ha szerencsés vagy, három példányt meg is nyerhetsz a kötetből.

A fülszöveg
„A nagy szerelem tisztítótűz. Az összes hülyeséged a lángok martalékává lesz, és jobb emberré válsz általa.”
Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna.
A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak.
A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.
A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is.
Mert amikor a hétköznapi szabályok érvényüket vesztik, nem tudni, mit diktál az ember szíve…
Elbűvölő és üdítő szerelmi történet, elgondolkodtató üzenettel.
Vesd bele magad!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019
Oldalszám: 448
ISBN: 9789634576938
Megrendelheted: itt


Nagyon kíváncsian vetettem bele magam az Erin Watt néven publikáló szerzőpáros újdonságába, mely történetről alapvetően semmit sem tudtam. Talán egyszer elolvastam a fülszöveget, de nem is baj, hogy abszolút az újdonság erejével hatott. Nálam a Royal-sorozat telitalálat volt, így nagyon vártam, hogy milyen történettel rukkolnak elő az írónők. 

Megmondom őszintén, hogy a kiindulópontja ennek a történetnek számomra elég sablonosnak tűnt. Van egy popsztár, aki csupán tizenkilenc éves, mégis imádja a világ. Egyből Justin Bieber és a hasonló kaliberű szépfiúk jutottak eszembe, ami miatt eleinte nem volt különösebben szimpatikus Oakley Ford. Akárhova megy, bármit tesz, fotósok és sikoltozó tinilányok veszik körül, idegesített nagyon ez a fajta elájulás tőle. A másik szereplőnk pedig egy totálisan az ellentéte karakter, Vaughn Bennett. Egy lány, aki keresi önmagát, az érettségi utáni évet nem egy egyetemen, hanem otthon tölti. Szeretné kitalálni, milyen irányba induljon.
Nővérével és két öccsével próbálnak megküzdeni a mindennapi nehézségekkel, mivel szüleiket elvesztették. Vaughn egy véletlennek köszönhetően olyan lehetőséget kap, ami anyagi gondjaikra megoldást nyújthat. Egy éven keresztül kell alakítania Oakley Ford barátnőjét, hogy a srác imidzse helyrejöjjön és karrierje egyenesbe kerüljön, cserébe pedig minden hónapban jelentős vagyonra tehet szert a lány, ami biztosan megmenti családja nehéz helyzetét.



Be kell vallanom, hogy erős kételyekkel olvastam a könyvet körülbelül a kötet első harmadáig. Ez a popsztár-szomszéd lány dolog elég tipikus szituáció és vártam, hogy vajon mi fog kisülni belőle. Aztán elkezdték az írónők kibontani a két főszereplő karakterét és szerencsére ez sokat lendített a történeten. Jobban megismerve Oakleyt rájöttem, hogy ő egy szerethető, kedves srác és annyira nem élvezi a népszerűséget, mint ahogy elsőre tűnt. Ráadásul úgy éreztem, hogy egyfajta menekvés ez, mivel szüleivel nem felhőtlen a kapcsolata és a zene, a sok rajongó és persze a sok munka elvonja a figyelmét a családi kapcsolatairól. Sajnos ez a szál nem lett annyira kifejtve, mint szerettem volna, de a legtöbb kérdésemre választ kaptam a végére.
Vaughn pedig az a karakter, akivel nagyon könnyű azonosulni. Olyan klasszikus szomszéd lány karakter, aki egyszerű stílusával és őszinteségével egyből szimpatikussá válik. Nagyon tetszett, hogy nem dőlt be a popsztár imidzsnek és még ha el is ismerte, hogy Oakley egy jóképű, tehetséges srác, nem futott utána. 

Legjobban azokat a jeleneteket szerettem olvasni, ahol Vaughn és Oakley csak ketten voltak, nem szóltak közbe az idegesítő stábtagok, vagy Luke, a megbízhatatlan barát. Eleinte egyáltalán nem éreztem semmi kémiát a két főszereplő között, azonban ahogy pörögtek a lapok, egyre jobban megismerték egymást és kialakult az a kötelék, ami egyértelművé tette: ez nemcsak egy munka Vaughn számára.

A történet legfőbb üzenete számomra: a látszat és a csillogás, a lájkok és közösségi oldalak világa mind csak ámítás. Az igazi értékek nem a világhálón keresendők. Engem nagyon idegesített a könyv végére az a tény, hogy mennyire jelen van benne a közösségi média és mennyire irányítja a világot ez a fajta "látszat élet". Sajnos a valóságban rengetegen ott élik az életüket, mindent teljesen feleslegesen kiposztolnak és a lájkoktól várják az önbizalmat. 

A történt végén van egy koncertjelenet, amit a szerzőpáros fantasztikusan írt meg. Szinte ott éreztem magamat az első sorban és őszintén meglepett, hogy mennyire meghatódtam ennél a résznél. Tökéletes lezárása volt a könyvnek.

Úgy tudom, nincs folytatása ennek a történetnek és ezzel teljesen egyetértek. Kerek egész lett, viszont a szerethető mellékszereplőkről is simán olvasnék egy spin-offot.



Nyereményjáték

A kötet főhőse, Oakley Ford egy fiatal popsztár, akiért milliók rajonganak.  A mostani játékunk során fiatal popsztárok képeit láthatjátok majd, a feladatotok, hogy beírjátok a Raflecopter doboz megfelelő sorába az adott sztár nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladványom:



A turné állomásai
01.12. - Sorok Között értékelés
01.14. - Fanni's Library
01.16. - Sorok Között extra állomás
01.18. - Csak olvass!
01.20. - Readingspo
01.22. - Deszy könyvajánlója
01.23. - Dreamworld extra állomás
01.24. - Kelly & Lupi olvas
01.26. - Pandalány olvas
01.28. - Veronika's Reader Feeder

3 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Meg szeretném érdeklődni, hogy mikor lesz eredményhirdetés az oldalon?
    Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Utánaérdeklődök, szerintem hamarosan mindenképpen! :)

      Törlés
    2. Értem, köszönöm szépen ^^

      Törlés