2017. június 14., szerda

A-tól Z-ig könyves book tag

Sziasztok!
Éppen ideje egy új book tagnek, régen volt már a blogon. Alexa (Írásaim Tárháza blog) felkérésére írtam meg a válaszaimat, lássuk őket!
Author you’ve read the most books from (Író, akitől a legtöbbet olvastad):
Fejős Éva. Nagyon szeretem a stílusát, a történeteit és a kiadott könyvei csodaszépek. Mind az anno, Ulpiusnál kiadott kötetek, mind a saját kiadója (Erawan) által megjelent regények. A történetei szórakoztatóak, teli vannak érzelemmel és izgalmasak.


Best sequel ever (Legjobb folytatás valaha):
Ide most így hirtelen a nemrég olvasott Egyszert mondanám, ami a Leiner Laura Bexi-sorozatának zárókötete. Egyrészt kiváló történetvezetés, másrészt tökéletes sorozatzárás.

Currently reading (Mit olvasol jelenleg?):
Ma kezdtem el Elle Kennedy frissen megjelent regényét, A baklövést. Ez a kötet Az üzlet folytatása, amit nagyon szerettem, így kíváncsian várom, mit tartogat számomra a második rész. A borító valami eszméletlen pazar. :D




Drink of choice while reading (Milyen italt választasz olvasáshoz?):     
Kávé és/vagy tea általában a kötelező elem, de nyáron sokszor inkább egy finom ízesített sör (lime-menta!), vagy egy hűsítő limonádé passzol inkább hozzá.

E-reader or physical book? (E-könyv vagy papír alapú könyv?):
Ez az a kérdés, amire sosem fogok egyértelmű választ adni. Van e-book olvasóm, imádom (kütyümániásként nem csoda), de soha nem fogja pótolni a papírkönyveket. Egyik sem fogja a másikat helyettesíteni, mindkettő vannak előnyei és hátrányai, így nem tudnám csak az egyik mellett letenni a voksomat.

 
Fictional character you probably would have actually dated in high school (Egy karakter, akivel randiztál volna a középiskolában):
Annyira imádom a booktagekben az ehhez hasonló kérdéseket, ugyanis mindig ugyanaz a válaszom: Étienne St. Clair (Stephanie Perkins: Anna és a francia csók). Kedves, helyes, humoros srác, nincs elszállva magától, és még okos is!

 
Glad you gave this book a chance (Könyv, aminek örülsz, hogy adtál egy esélyt):
A feljebb már említett Az üzlet című regényt Elle Kennedytől sokáig a borítója alapján ítéltem meg, hiába mondták sokan, hogy érdemes elolvasni. Tudom, nem szép dolog ennyi alapján elutasítani egy könyvet, tanultam belőle. :D A történet viszont megvette kilóra engem, szinte már az első oldalaktól és türelmetlenül várom a sorozat következő részét.

Hidden gem book (Rejtett gyöngyszem):
Emily Murdoch: Ha megtalálsz
Kár, hogy eddig nem kapott nagyobb figyelmet. Komoly témát feldolgozó olvasmány, amit vétek kihagyni.

 Important moment in your reading life (Egy fontos pillanat a könyves életedben):
Három ilyen moment kapásból beugrott:
1. Amikor életemben először olvastam Harry Potter első részét
2. Amikor 2015 Karácsonyon megkaptam az évek óta áhított e-book olvasót
3. Amikor regisztráltam a Molyra. Rengeteg mindent köszönhetek a könyves oldalnak.

Just finished (Most fejezted be):
Paula Hawkins: A víz mélyén
George Mann: Mechanikus London

Kinds of books you won’t read (Könyvtípusok, amiket nem fogsz olvasni):
A mindenféle Romana, Júlia és egyéb, már messziről rendkívül magasröptűnek tűnő „könyveket”. Bocsánat mindenkitől, aki szereti őket, de számomra ezek nem könyv értékűek és valószínűleg soha nem fogok belőlük egyet sem elolvasni.

Longest book you’ve read (Leghosszabb könyv, amit olvastál):
Most kapásból a Harry Potter és a Halál ereklyéi könyv ugrik be, de lehet, hogy hasonló hosszúságú (~660 oldal) volt a Galaxis útikalauz stopposoknak is.

 
 
Major book hangover because of (Legnagyobb „másnaposságot” okozó könyv):
Másnaposság alatt én azt értem, hogy sokáig olvastam egy könyvet és másnap teljes kómában töltöttem a napot miatta. :D Szóval, nekem ilyen volt már jó pár kötet, kiemelném az Anna és a francia csókot, amit nem bírtam letenni és örök kedvencem lett.

Number of bookcases you own (Könyvespolcaid száma): 9, de ebben minden benne van (gyerekkönyvek, lexikonok is). A ténylegesen saját, újabb kötetek, regények által megtelt polcok száma 6.


One book you have read multiple times (Egy könyv, amit többször elolvastál):
Kezdjük az elején: Harry Potter-sorozat. Örök, megunhatatlan, pótolhatatlan.
Anna és a francia csók
Egy különc srác feljegyzései

Preferred Place To Read (Kedvelt hely olvasáshoz):
A teraszunk, a fotelem, de bárhol képes vagyok olvasni. :D

Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read (Idézet, ami inspirál/mindenféle érzéseket ad át neked egy könyvből, amit olvastál):
Egy nagyon kedves idézet jut eszembe először, ami az Anna és a francia csók című nagy kedvencemben szerepel. A szerelemről szól. Nos, pont ilyennek képzelem el, ahogyan Anna beszél Étienneről:

"Mert ott van ő.
Ott ül, beletemetkezve egy túlméretezett könyvbe, fölé görnyedve, és teljesen elmerülve. A szél összekócolja a sötét haját, és a körmét rágja. Josh jó méternyivel odébb ül, filctollával firkálva fekete vázlat-füzetébe. Rengeteg ember jött ki ide, hogy feltöltődjön az ilyenkor oly ritka napsütéstől, de én senkit sem látok igazán. Csak őt.
Megkapaszkodom a járda melletti kávézó egyik szabadtéri asztalának szélében, hogy el ne essek. Az egyik vendég riadtan néz rám, de nem érdekel. Kissé megingok, és levegő után kapkodok.
Hogy lehettem ilyen bolond? Hogy hihettem egy pillanatig is, hogy nem vagyok szerelmes belé?"

Reading regret (Könyv, amit megbántál, hogy olvastad):
Nincs ilyen. Minden könyvnek üzenete van és ez vagy átjön, vagy nem. Ha mégsem tetszik, akkor sem vesztettem semmit, mert legalább megismertem az adott könyvet, hogy milyen. Maximum olyan könyv volt már, hogy megbántam, hogy megvettem, mert elég lett volna kikölcsönöznöm.

Series you started and need to finish (all books are out in series) (Sorozatok, amiből minden rész megjelent, elkezdted és be kell fejezned):
Esztelen-trilógia. Ezer éve ott áll a polcon a második rész, a harmadik még beszerzésre vár. Viszont eddig csak az elsőre jutott időm, azt kétszer is olvastam!

 
Three of your all-time favorite books (Három legnagyobb kedvenced):
Jaj, nem akarok csak hármat választani, nézz körül nálam Molyon és láthatod, mennyi kedvencem van. :D

Unapologetic fangirl for (Egy könyv, amiért menthetetlenül Fangirl módra rajongsz): Harry Potter. Mindig. Mindenek felett.



Very excited for this release more than all the others (Új megjelenés, amit legjobban vársz):
Elle Kellenedy: Baklövés

Lakatos Levente: Szigor III. 
Julia Lewis Thomson: Többek szerint
Baráth Viktória: A főnök

Worst bookish habit (Legrosszabb könyves szokásod):
Túl közel tartom a bögrét a könyvhöz és ebből sajnos történt már baleset. Hagyjuk is, rémes (nem túl régi) emlék, csak feltépném a sebeket…

X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book (X jelöli a helyet: Keresd meg a polcodon a 27. könyvet bal felülről kezdve)
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet. Az egész trilógia a polcomon áll, a témája komolysága és az egész sorozat komolysága ellenére számomra hatalmas élmény volt ezt a történet és szeretném még sokszor elolvasni.
Bámulatos borító, élőben még szebb!
Your latest book purchase (Legutolsó könyvvásárlásod):
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Teljesen megfogott a fülszöveg, a borítóval együtt, nem tudtam neki ellenállni és előrendeltem. Élőben is meseszép.

 
Zzz snatcher book (last book that kept you up WAY late) (Legutóbbi könyv, amit késő estig olvastál):
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Hajnali 1-ig olvastam, nagyon kíváncsi voltam a végére, az egyik legjobb LOL-könyv.

 
Nos, kérem szépen ennyi volt ez a book tag, remélem tetszettek a válaszaim.
A kihívottaim:
Viki (Könyvmánia blog)
Adri (Könyvmoly vagyok, ha mondom)
Barbi (Kitablar)
  
 Szívesen elolvasnám a válaszaitokat, illetve bárkiét, aki kitölti. :)

Legyen szép napotok!

5 megjegyzés:

  1. Szia! :) Nagyon tetszik ez a book tag cikk. Szeretnék én is egy hasonló bejegyzést készíteni a blogomra. Esetleg ezt a tematikát felhasználhatnám, megjelölve benne a blogodat? Előre is köszönöm a visszajelzést! :) Üdv: Dorina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Persze, nyugodtan vidd tovább! :) Megköszönöm, ha megjelölsz, és örülök, hogy tetszik. :) Szép estét: Judit
      (bocsi, hogy csak most válaszoltam)

      Törlés
    2. Szia! Semmi gond, ne viccelj! Örülök a pozitív visszajelzésednek, nagyon szépen köszönöm! :) Hamarosan megalkotom a cikket, és ígéretemhez híven megjelölöm benne a blogodat. Neked is szép estét! Üdv: Dorina

      Törlés
    3. Szia! Még egyszer köszönöm szépen a lehetőséget, elkészültem a cikkel. :)) https://dorinablogjamindenkinek.blogspot.com/2020/10/book-tag-tol-z-ig-kerdesek-es-valaszok.html
      Minden jót, további szép napot! Üdv: Dorina

      Törlés
    4. Szia!
      Köszönöm, hogy linkelted, el fogom olvasni, amint lesz időm. :)
      Szép napot:
      Judit :)

      Törlés