2012. november 8., csütörtök

A suttogó II.rész

Nagyon olvasmányos könyv A suttogó, igazán könnyen pörögnek egymás után az oldalak. Egy szép gyertya & egy finom csésze tea társaságában tökéletes esti programnak bizonyult. Ezerszer jobb, mint a TV-ben valami igazán gagyi filmet nézni, szinte csak ilyennek mennek az utóbbi időben, alig van minőségi műsor. Egyébként nem csodálom, hogy A suttogó könyvből filmet készítettek, mert nagyon szép könyv, van mondanivalója. Érdekes számomra hogy vannak olyan emberek, akik képesek pontosan megérteni a lovakat, az érzéseiket. Sok mindent nem tudtam ezekről az emberekről, a suttogókról. Amint kiolvasom a könyvet, biztosan megnézem a filmet, eddig csak a feléig láttam mindig, sosem elejétől a végéig, itt lesz az ideje. Részletesen ír le mindent az író, Nicholas Evans. Minden annyira kézzel fogható, elképzelhető a leírások alapján, nagyon szeretem az ilyen köteteket. Pontosan látom magam előtt az embereket és mozdulataikat, a helyszíneket, a tájat, New York városát & a rancsot is, ahol a történet nagy része játszódik.

Különösen a könyv második fele izgalmas számomra, amikor Tom, a suttogó megkezdi az igazi munkát Zarándokkal & megkezdődik a ló testi & lelki meggyógyítása. Az író nagyon jól érzékelteti azt, hogy mennyire súlyos károkat okozott a baleset nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is az állatban. Illetve a ló gyógyulásával együtt megkezdődik Grace és édesanyja felépülése is, az anya és lánya közötti kapcsolat rendeződni látszik, a sok éves távolságtartás és feszültség feloldódni látszik.

Nagy hangsúlyt kapott a könyvben Annie, az édesanya és a suttogó, Tom kapcsolata. Annak ellenére, hogy férje van a nőnek, komoly vonzalom alakul ki közöttük, ezt már megismerkedésük első pillanatában érezheti az olvasó. Őszintén szólva engem Gracie és Zarándok története jobban foglalkoztat a könyvben, de ez a rész is nagyon élvezetes, az érzések és érzelmek leírása nagyon jó, abszolút bele tudom magam élni az egyes helyzetekbe.


Ma befejeztem a könyvet és nagyon szépen fejeződött be a Gracie,Annie és Tom története. Szomorúan, de szépen. Mindenkinek csak ajánlani tudom, most pedig kezdődhet a filmverzió, kíváncsian várom, hogy milyen lesz így, a könyv után!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése